Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

„Cucurigu, boieri mari, daţi punguţa la sărmani”!

Publicat: 12 octombrie 2011 - 09:18
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten
Din ciclul: “obiective strategice - coteţul şi cocina, godacul şi cotcodacul”

Despre cotcodacul bunăstării şi guiţatul protecţiei: “Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent”, aşa scrie în Legea fundamentală a statului nostru de drepţi - Constituţia, Capitolul „Nivelul de trai”, art 47.

Acum, când se vorbeşte în mediile socio-politice şi economice despre impozitarea pensiilor mai mici de 1.000 lei, despre „coşul zilnic”, iată că Guvernul Boc se „obligă” să ia un pachet de măsuri privind  bunăstarea altor categorii de „cetăţeni” de rasă şi mare valoare zootehnică: porcii şi găinile!

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, a declarat  că autorităţile române vor discuta la Uniunea Europeană despre un pachet de măsuri "în favoarea bunăstării păsărilor", în valoare de 195 de milioane lei, dar şi pentru "bunăstarea şi protecţia porcinelor", în valoare de 155 de milioane lei.

Aşadar, coteţul şi cocina, godacul şi cotcodacul sunt obiectivele strategice mult mai preţuite de către actualii guvernanţi! Cât despre traiul pensionarilor, care este din ce în ce mai greu, ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, scoate din sediul incert al vremelnicei sale gândiri o perlă de 24 de carate, cotcodăcind că, noi, cei de la guvernare,  ar trebui "să facem în aşa fel încât persoanele în vîrstă să fie din ce în ce mai puţine!!!"

Este adevărat că găina ne dă nouă: carne, pene, puf şi ouă! Dar tot atât de adevărat este că, guvernul va stimula producţia de ouă a lui Adrian Năstase!
Sigur că, de-atâta bunăstare nu vom mai putea ieşi lesne pe stradă din cauza fericitelor cotcodăceli şi guiţături! La viitoarele alegeri, cetăţenii cu drept de vot vor primi patru pui în loc de doi, iar ouăle cu câte două gălbenuşuri fiecare vor crăpa de-atâta preafericire înainte de soroc.

Şi apoi, n-am fi deloc surprinşi ca în România, ţara minunilor, o anumită parte a presei să scrie despre găina care a născut un cocoş viu, cu pene cu tot, care  să strige de mama focului: „Cucurigu, boieri mari, daţi punguţa la sărmani”!
Până atunci, autorităţile române vor discuta la UE despre bunăstarea stolului de păsări din dotare de la mansarda gândirii guvernamentale, precum  şi despre bunăstarea şi protecţia porcinelor!!

Vizualizat: 2161 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Tabără: Măsurile de bunăstare la porci şi păsări vor fi susţinute prin PNDR

Tabără: Măsurile de bunăstare la porci şi păsări vor fi susţinute prin PNDR

Sprijinul financiar pentru bunăstarea la porci şi păsări, plătit din bugetul de stat, va fi acordat, de anul viitor, prin PNDR (Programul Naţional de Dezvoltare Rurală), din fonduri europene, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, în 11 octombrie a.c., la întâlnirea cu membrii Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor.

MADR pune la punct planul de acţiune pentru a relua exporturile de carne de porc în Rusia

MADR pune la punct planul de acţiune pentru a relua exporturile de carne de porc în Rusia

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va elabora, în această săptămână, un plan de acţiune care va viza reluarea exportului de carne de porc şi de pasăre în Federaţia Rusă.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II

Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II

Trei lucrări dintr-o singură trecere! Cum folosește Vasile Târziu discul greu tractat Discordon DXRV II de la Grégoire Besson într-o fermă de aproape 3.000 ha!

Fermier: Vasile Târziu, fermier, SC Agrobilan SRL, jud. Timiş
Utilaj: Grégoire Besson - Discordon DXRV II - disc greu tractat
Distribuitor: ConsDDA - www.cons-dda.ro; +0745.203.690 - Dan Goldiș
Redactor: Gheorghe Ghișe

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

La servici

La servici
Un angajat întârzie la serviciu, şeful său nervos ţipă la el: Detalii