Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Ce păcat că Dragnea are doar un copil fermier

Publicat: 19 martie 2017 - 15:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ar fi fost ideal ca preşedintele PSD să fi fost mai prolific. Măcar ca Ştefan cel Mare. Iar fiecare copil să cumpere strict afaceri agricole. Unul să crească vaci de lapte, altul vaci de carne, iar un mezin neastâmpărat să cutreiere munţii cu o turmă de cel puţin 300 de oi. 

Soţiile, dar şi amantele care i-au turnat plozi, să se ocupe de viermi de mătase, albine sau pui de curcă, boboci de raţă sau mai ştiu eu ce activitate agricolă mai feminină. Naşii să fie integratori, iar făbricuţele familiei lărgite ale preşedintelui de partid să duduie mai ceva ca Vezuviu. Cine ştie, poate viitorii preşedinţi ai viitoarelor coaliţii majoritare vor avea copii care să învârtă ceva prin industrie, IT sau construcţii de infrastructură. Iar preşedinţii ţării să fie obligaţi ca moştenitorii lor să activeze în toate domeniile de activitate, pentru diversitate.

Astfel, aceşti preşedinţi (doar suntem ţara cu cei mai mulţi preşedinţi pe metrul pătrat din lume) vor avea interes să dezvolte acele sectoare. Și e destul de greu să dea legi doar pentru un investitor. Mai degrabă, şi mult mai lesne, ar şpăgui ceva din programele de stat iar odraselele ar sta la umbră, prin cluburi şi alte şuşanele. Dar, felul nostru de a căuta nod în papură oricărei iniţiative, mai bune sau mai puţin bune, nu face decât să urcăm capra vecinului pe eşafod dinainte de a se naşte. Cu mult înainte de a exista în închipuirea vecinului, măcar. Altfel cum naiba să mai putem respira o vorbă de clacă la botul unui cal putere plin de şaibe grover.

Chiar dacă, să presupunem, că acest program (cu sprijinirea porcului românesc) a fost gândit pentru odrasla preşedintelui PSD, de program se pot bucura până la vreo 12.000 de fermieri (nici nu ştiu dacă sunt atâţia porcari în România). În felul acesta cred că se merită efortul de a procopsi odrasla şefului coaliţiei de guvernământ. Porcii crescuţi în ferma copilului preşedintelui PSD vor mânca tot porumb, grâu, orz, soia, mazăre şi mai ştiu eu ce altă cereală mai intră în FNC – ul destinat porcoteniilor de pe tarlalele ţării. Produse achiziţionate de la fermierii care acum exportă, uneori la limita profitabilităţii, aceste cereale. Iar carnea rezultată se va regăsi în galantarele patriei. Proaspătă şi gustoasă.

Deci, până la urmă, ce e cu atâta jale privitor la faptul că ajutorul acesta, venit să echilibreze balanţa unui produs căutat de români dar destul de deficitar (doar anul trecut am importat 230.000 t carne de porc), ajunge şi la copilul preşedintelui PSD?!... Dacă acesta avea o afacere cu tirbuşoane şi partidul făcea un program de ajutor pentru fabricarea tirbuşoanelor, aş fi fost foarte indignat. Dar aşa, nu. Chiar mă rog ca toţi preşedinţii, de la cel de scară până la cel de ţară, de aici încolo, să fie aleşi doar dacă au copii care au investiţii în domenii economice deficitare.
Ar fi măcar o brumă de strategie, nu-i aşa?!

Vizualizat: 1777 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

GAVRILĂ TUCHILUŞ ÎŞI FACE FERMĂ DE ANGUS

GAVRILĂ TUCHILUŞ ÎŞI FACE FERMĂ DE ANGUS

GAVRILĂ TUCHILUŞ, director general Agrimat Matca, îşi extinde ferma de vaci de lapte şi se apucă de crescut şi vaci de carne Angus. În plus, vrea şi o moară şi o fabrică de pâine.

 

Reporter AgroInfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

INVESTIŢIA ÎN GENETICĂ DĂ 38 DE LITRI DE LAPTE PE ZI MUNŢII MĂCINULUI - TEZAR NATURAL GENETICA WWS, CAMPIOANA UNGARIEI

Bancul zilei

Câine rău...

Câine rău...
Un om merge liniştit pe stradă. La un moment dat vede scris pe o poartă "Câine rău". Detalii