Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Băi, Parlamentule, mai fă şi matale câte o lege rotundă!

Publicat: 20 aprilie 2017 - 13:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Facerea unei legi e un proces complicat. Atât de complicat încât doar legea lui OM a ieşit OK. Ba şi legea pensiilor speciale, în ciuda vizitei ciobanilor la fosta Casă a Boborului.

În rest, ba sunt anticonstituţionale, ba lipsite de logică, ba lipsite de vreun orizont, ori pur şi simplu, inaplicabile. Ori prea lente, ori prea urgente. Depinde de cât mai este până departe. Îmi aduc aminte de legea prin care se tăiau nu mai ştiu câte taxe, inclusiv cea TV, care a trecut ca fulgerul. Ba cred că şi fulgerul a rămas spectator. Doar veneau alegerile şi tot ţugulanul trebuia să „vază şi să auză” că pesedeii taie taxele mai dihai ca samuraii maţele de origami. O legea mai urgentă decât orice ordonanţă de urgenţă!

Apropo` de ordonanţele de urgenţă se ocupă crema cremelor politice, executivul. Ba de 13, ba de 14, ba de N-şpe. La ceas de seară! Ca să vină „altă întrebare” sau ca să aibă ce înjura pe repede înainte rezistenţii din Piaţa Victoriei (cred că de la pronumele lui „ăla micu, de seamănă cu Titulescu”, i se spune aşa pieţii de scandalagi cu luminiţe îndreptate spre cer). E drept că astea, urgentele, parcă „e mai bune” decât legile clocite în trei sau patru legislaturi (cum e legea camerelor agricole). De legea cooperativelor ce să mai spun?! Că e făcută cu totul împotriva asocierii?! Impozitare dublă, taxare triplă, ardere la zbatere cvadruplă şi cvintuplă răsucire spre nicăieri. Nici măcar chiaburii nu ar fi zămislit o legea mai bună împotriva asocierii de orice fel. Apropo`, chiaburii nu au prea multe în comun cu ghiaurii.

Parlamentule, tu ăsta democraticul, alesul aleşilor sau mai ştiu eu, preafericitul nenorociţilor care iar şi-au luat-o în barbă pe o găleată şi un pix, te-am ruga să faci măcar o lege întreagă. Rotundă! Cu un singur pi pe circumferinţă. Adică fără dublu pi sau dublu k. Să avem şi noi ăştia, nechemaţii nimănui, o minimă mulţumire atunci când facem coadă la circa financiară să vă plătim folosirea fotoliilor de piele, la altceva în afara somnului de frumuseţe!

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare!

Vizualizat: 1068 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Katharina Seuser, preşedintele Reţelei Europene a Jurnaliştilor din Agricultură (ENAJ), s-a arătat copleşită de căldura cu care a fost primită şi de interacţiunea cu oamenii pe parcursul celor cinci zile ale turului organizat de Asociaţia Presei Agricole din România la sfârşitul lunii iunie, când am realizat şi acest scurt interviu.

GENETICA WWS, CAMPIOANA UNGARIEI CEA MAI MARE EXPOZIŢIE ZOOTEHNICĂ DIN UNGARIA CUM FACI 80 DE TONE DE VARZĂ PE HECTAR

Bancul zilei

Cum se urcă pe cal

Cum se urcă pe cal
Sir se urcă pe cal invers, cu spatele în faţă... Detalii