Adama
Vinasa Rompak

Rusia are în vedere reducerea TVA la fructe

Publicat: 01 octombrie 2017 - 17:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul rus al Agriculturii a propus introducerea unor stimulente fiscale pentru producătorii ruşi de fructe, fiind luată în calcul reducerea taxei pe valoarea adăugată cu opt puncte procentuale, pentru a încetini fluxul importurilor.

mere rosii si gustoase_bPotrivit ministrului Alexander Tkachev, această măsură ar face ca preţurile produselor agricole să scadă cu mai mult de 15% într-o perioadă scurtă de timp, iar în cinci ani ar putea stopa importul de fructe de bază, cum ar fi merele, perele şi strugurii. În lunile de vară, legumele şi fructele au devenit deja cu 7,5% mai ieftine.

În prezent, Rusia cumpără mai multe soiuri de struguri de sezon din state foste membre ale URSS dar şi din America Latină (în special Chile şi Argentina). Pe de altă parte, importurile de mere se fac din Serbia, Moldova şi Belarus, iar perele sunt achiziţionate în majoritate din Liban, Maroc şi Turcia.

În primele şase luni ale anului 2017, Rusia a fost alimentată cu aproximativ 500 mii de tone de mere, cu 30% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Conform datelor oficiale, ruşii consumă în prezent mai puţine fructe şi legume importate. De fapt, după interzicerea importului de produse agricole din Uniunea Europeană, ponderea fructelor străine livrate Rusiei a scăzut cu mai mult de 50 procente, în timp ce suprafaţele cu pomi fructiferi au crescut cu mai mult de 40% în ultimele două sezoane.

Potrivit statisticilor Ministerului Agriculturii, în anul 2016 au fost înfiinţate un număr total de 14.600 hectare de plantaţii noi. În acelaşi an, autorităţile ruse au alocat aproximativ 2,2 miliarde de ruble pentru proiecte de investiţii care vizează extinderea suprafeţelor. Costul de înfiinţare a unui hectar poate varia de la 400 mii la 3,5 milioane de ruble, în funcţie de teren şi soiurile cultivate. În anul 2017, suprafaţa noilor plantaţii va ajunge la 15.600 hectare.

Vizualizat: 1470 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Start Rabla pentru tractoare: Etape și acte necesare!

Start Rabla pentru tractoare: Etape și acte necesare!

19 noiembrie 2024 - 22:52

Programul Rabla pentru tractoare se deschide pe 22 noiembrie 2024, cu etapa înscrierii în program a dealerilor de mașini agricole.

Derogări MADR: Termen prelungit și eliminare sancțiuni!

Derogări MADR: Termen prelungit și eliminare sancțiuni!

19 noiembrie 2024 - 19:38

Ministerul Agriculturii a elaborat un proiect de ordin prin care prelungește valabilitatea autorizațiilor de plantare și replantare a viței-de-vie și elimină o parte din sancțiuni pentru viticultori.

Atenție la aditivii din pâine și la etichetă!

Atenție la aditivii din pâine și la etichetă!

18 noiembrie 2024 - 19:47

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) încurajează reprezentanţii industriei de panificaţie să adopte bune practici în etichetare şi în utilizarea aditivilor alimentari, pentru a respecta cerinţele europene şi naţionale şi pentru a câştiga încrederea consumatorilor.

Salariu ciobani minim 4.000 lei/lună, prin lege!

Salariu ciobani minim 4.000 lei/lună, prin lege!

14 noiembrie 2024 - 13:17

În România este nevoie de cel puțin 50.000 de ciobani și forța de muncă în acest domeniu este tot mai greu de găsit. Salariul minim pentru ciobanii care îngrijesc oile ar putea fi crescut prin lege.

NOU Ordin MADR: Modificare condiții subvenții apicultori!

NOU Ordin MADR: Modificare condiții subvenții apicultori!

11 iunie 2024 - 23:46

Ministerul Agriculturii a modificat Ordinul privind criteriile de eligibilitate, documentele justificative, condițiile și modul de implementare a intervențiilor aferente sectorului apicol în perioada 2023-2027.

NOU MADR: Lista culturilor protejate care primesc 1.000 euro/1.000 mp!

NOU MADR: Lista culturilor protejate care primesc 1.000 euro/1.000 mp!

27 august 2023 - 19:08

Ministerul Agriculturii anunță că va continua programul de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate pentru perioada de extrasezon.

Ce se întâmplă ACUM cu despăgubirile de secetă ale fermierilor români!

Ce se întâmplă ACUM cu despăgubirile de secetă ale fermierilor români!

22 august 2023 - 23:31

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, le-a răspuns fermierilor cu privire la reglementarea situației generate de liberalizarea importurilor produselor din Ucraina.

Bunge finalizează un acord de fuziune cu Viterra, susținut de Glencore

Bunge finalizează un acord de fuziune cu Viterra, susținut de Glencore

14 iunie 2023 - 09:25

Compania americană de agrobusiness Bunge a finalizat o fuziune cu compania canadiană Viterra pentru a crea o companie globală diversificată de soluții de agrobusiness, aşa cum s-a anunțat marți (13.06.2023) într-o declarație oficială. Primele încercări ale celor două companii de a fuziona au fost raportate încă din 2017. Această fuziune va crea o afacere globală care rivalizează cu cea a giganţilor: Cargill Inc., Archer-Daniels-Midland Co (ADM) şi Louis Dreyfus.

Limite stricte de reziduuri pentru pesticide!

Limite stricte de reziduuri pentru pesticide!

08 februarie 2023 - 13:10

Comisia Europeană a adoptat noi reguli care, odată aplicabile, vor reduce nivelurile maxime de reziduuri a două pesticide pe bază de neonicotinoide, despre care se spune că ar avea efecte negative asupra polenizatorilor.

Gata cu derogările pentru neonicotinoide?

Gata cu derogările pentru neonicotinoide?

24 ianuarie 2023 - 14:26

Cea mai înaltă instanţă a UE a hotărât să nu mai permită scutiri temporare pentru pesticidele neonicotinoide interzise, considerate a fi toxice pentru albine.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii