Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Laurenţiu BACIU: „LAPAR a lucrat la modificarea Ordinului 619/2015 al Ministrului Agriculturii!”

Publicat: 18 februarie 2018 - 10:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Potrivit liderului Laurenţiu Baciu, în ultimele zile, conducerea Ligii Asociaţiei Producătorilor Agricoli din România (LAPAR)  s-a implicat activ în simplificarea unor prevederi ale Ordinului MADR nr. 619/2015 pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, condiţiilor specifice şi a modului de implementare a schemelor de plăţi.

„Am lucrat împreună cu funcţionarii Ministerului Agriculturii pentru modificarea Ordinului 619, la care LAPAR a avut o contribuţie deosebită, în ceea ce înseamnă modificarea unor articole care creau greutăţi fermierilor fiind prea birocratice. Şi aici m-aş referi la tabele care trebuiau să le completeze fermierii şi care, practic, nu produceau nimica nou. Apoi, discuţiile, s-au axat foarte mult pe deţinerea legală a terenurilor şi atunci s-a scos acest termen pentru că foarte multe suprafeţe sunt date în urma unor înţelegeri verbale; or, nefiind scrise nu putem vorbi de o deţinere legală”, ne-a declarat în exclusivitate Laurenţiu Baciu, preşedinte LAPAR, prezent la sfârşitul săptămânii trecute în mijlocul fermierilor gălăţeni.

Forţa majoră la nerealizarea covorului verde

Liderul producătorilor agricoli români a susţinut că s-a reuşit scurtarea termenului de înverzire, astfel încât covorul verde va avea o durată de minim opt săptămâni.
„Totodată, s-a introdus expres termenul de forţa majoră care să-l absolve de răspundere pe fermier şi să-l pună în condiţii de eligibilitate, în situaţia în care nu reuşeşte să realizeze covorul din motive care nu ţin de cultivator, ci de condiţii naturale nefavorabile. De fapt, forţa majoră este prevăzută şi în Codul Civil şi ar trebui să funcţioneze pentru toată lumea!”, a precizat Laurenţiu Baciu. Trebuie să reamintim faptul că un fermier gălăţean se luptă de ani de zile în instanţă într-un dosar de forţă majoră şi despre care revista Ferma a relatat cazul.

LAPAR prezentă la două evenimente importante pentru configurarea noii Politici Agricole Comune

Referitor la agenda de lucru viitoare, conducerea LAPAR a fost invitată să participe la două evenimente europene. „Primul se va defăşura la Bratislava pe 1 şi 2 martie, unde vor întâlni reprezentanţii a 12 ţări europene în care se vor discuta problemele şi se va semna un acord comun în susţinerea unor idei în viitoarea Politică Agricolă Comună. După care, pe data de 9 martie 2018, LAPAR va participa la grupele de lucru la Comisia Europeană, unde vor fi dezbătute subiecte foarte importante pentru fermierii din România, în primul rând înverzirea şi folosirea pesticidelor în noul PAC”, ne-a declarat liderul LAPAR, ing. Laurenţiu Baciu.

Vizualizat: 1498 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

LAPAR CERE SĂ FIE EXCLUS CADASTRUL din ADEVERINȚA pentru SUBVENȚIILE APIA!

LAPAR CERE SĂ FIE EXCLUS CADASTRUL din ADEVERINȚA pentru SUBVENȚIILE APIA!

MODIFICĂRI SUBVENȚII! Potrivit ultimelor modificări la Ordinul subvențiilor, în noul formular pentru adeverința eliberată de primării fermierilor care cer subvenții APIA au fost incluse și informații cadastrale. Fermierii din LAPAR cer Ministerului Agriculturii să rămână valabilă și anul acesta adeverința APIA de anul trecut. Fără informațiile privind cadastrarea terenurilor agricole pentru care se cer subvenții.

POZIȚIE PUBLICAȚIE! AGROINFO SE DETAȘEAZĂ DE RĂZBOIUL INTERN DIN LAPAR!

POZIȚIE PUBLICAȚIE! AGROINFO SE DETAȘEAZĂ DE RĂZBOIUL INTERN DIN LAPAR!

MIZA NOASTRĂ SUNT INFORMAȚIILE UTILE PENTRU FERMIERI! AGROINFO este o publicație cu o misiune bine definită: informarea corectă, utilă, riguroasă, în timp real, a fermierilor despre subiecte de care aceștia sunt extrem de interesați. De la apariția unor legi, hotărâri, ordine, etc. la declarații ale factorilor de decizie din agricultură, din politic, regulamente sau decizii ale instituțiilor europene, la instituirea unor scheme de plată, ajutoare de minimis, până la sprijinirea fermierilor în deslușirea unor demersuri pe care trebuie să le facă pentru a-și obține drepturile.

UN COD DE BUNE PRACTICI CRITICAT ASPRU DE LAPAR: AVANTAJAT APICULTORUL, DEZAVANTAJAT AGRICULTORUL!

UN COD DE BUNE PRACTICI CRITICAT ASPRU DE LAPAR: AVANTAJAT APICULTORUL, DEZAVANTAJAT AGRICULTORUL!

SE ÎNTÂMPLĂ ASTĂZI LA MINISTERUL AGRICULTURII! Ministrul agriculturii, Petre Daea, se întâlnește astăzi, miercuri, 31 ianuarie 2018, la ora 14, cu apicultorii și agricultorii pentru discuții în jurul Codului de bune practici între apicultori și agricultori. Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, consideră că acest cod este în detrimentul intereselor fermierului. Inserăm punctul de vedere al fermierului-șef.

LIDER LAPAR la ȘEDINȚA CU MINISTRUL DAEA: ÎNTÂLNIRILE de LUCRU de la MADR NU ȚIN SEAMA de REALITĂȚILE din TEREN!

LIDER LAPAR la ȘEDINȚA CU MINISTRUL DAEA: ÎNTÂLNIRILE de LUCRU de la MADR NU ȚIN SEAMA de REALITĂȚILE din TEREN!

MINISTRUL AGRICULTURII, ȘEDINȚĂ CU LIDERII DIN AGRICULTURĂ! Ministrul agriculturii, Petre Daea, s-a întâlnit joi, 11 ianuarie 2018, cu liderii fermierilor din România. Discuțiile au fost concentrate pe recenta comunicare făcută de Comisia Europeană pentru Politica Agricolă Comună (PAC), după 2020. Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), a spus ceea ce cred mulți dintre fermierii români, și anume că întâlnirile de la MADR trebuie luate în serios deoarece de multe ori nu se ține seama de realitățile din teren.

LIDERUL LAPAR CRITICĂ MINISTERUL AGRICULTURII!

LIDERUL LAPAR CRITICĂ MINISTERUL AGRICULTURII!

EVENIMENT! Romanian&Food Agribusiness este organizat în fiecare an de BusinessMark, alături de parteneri precum CEC Bank, Wise Finance Solutions, Camera Franceză de Comerț și Industrie în România (CCIFER), Camera de Comerț Bilaterală Bulgaria și România și Plantăm fapte bune în România (BussinesMark plantează câte 10 copaci pentru fiecare eveniment organizat).

Laurenţiu Baciu (LAPAR): FERMIERII SE TEM DE DEZECHILIBRE LA APIA!

Laurenţiu Baciu (LAPAR): FERMIERII SE TEM DE DEZECHILIBRE LA APIA!

FERMIERII VOR BANII LA TIMP ŞI CÂT MAI MULŢI. Mii de angajaţi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au ieşit în stradă, trei zile la rând, în semn de protest faţă de reducerea salariilor, începând cu 1 ianuarie 2018. AGROINFO a întrebat reprezentanţii fermierilor ce cred despre situaţia din aceste zile de la APIA.

LAPAR: DECIZIE LEGATĂ de VÂNZAREA TERENURILOR AGRICOLE!

LAPAR: DECIZIE LEGATĂ de VÂNZAREA TERENURILOR AGRICOLE!

COMUNICAT! Cea mai importantă știre a zilei de 12 octombrie 2017 este decizia Comisiei Europene de a elabora orientări menite să ajute statele membre să protejeze terenurile agricole de amenințări, cum ar fi speculațiile excesive de prețuri și concentrarea proprietății, anunță Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), într-un comunicat transmis AGROINFO.

LAPAR: FERMIERII FORȚAȚI SĂ ACCEPTE MUNCA LA NEGRU! ZILIERII SE TEM CĂ PIERD AJUTORUL SOCIAL!

LAPAR: FERMIERII FORȚAȚI SĂ ACCEPTE MUNCA LA NEGRU! ZILIERII SE TEM CĂ PIERD AJUTORUL SOCIAL!

LAPAR CERE MODIFICAREA LEGII! Legea privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri trebuie modificată, iar veniturile din munca zilieră ar trebui exceptate de la calculul veniturilor în vederea stabilirii ajutoarelor sociale, solicită Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), într-un comunicat transmis AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii