Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SPRIJIN CUPLAT DE 5.000 EURO/HA. PLĂŢILE ÎNCEP ÎN APRILIE!

Publicat: 13 ianuarie 2021 - 12:20
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

BANI PENTRU PRODUCĂTORII AGRICOLI. Ce ajutoare de minimis şi măsuri de sprijin le promite Ministerul Agriculturii fermierilor români pentru anul 2021!

Ion Păunel, preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, a anunţat, după o întâlnire de lucru şi discuţii cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros, care sunt ajutoarele de minimis pentru producătorii agricoli români pe care MADR le pregăteşte pentru anul 2021 şi ce măsuri cu finanţare din fonduri europene ar putea fi deschise în acest an.

Programele de ajutor de minimis vor continua şi în 2021:

  • Ajutor de minimis pentru legumele cultivate în spaţii protejate
  • Ajutor de minimis pentru cultura de usturoi
  • Ajutor de minimis pentru apicultură
  • Ajutor de minimis pentru creşterea porcilor din rasele Bazna şi Mangaliţa

88 milioane EURO - Buget total pentru ajutoarele de minimis în 2021

  • Se vor redeschide liniile de finanţare prin AFIR ( SM 6.1; 6.2; 6.3; 6.4, 4.1, 4.1A; 16.4; 17.1 etc.)
  • NOU Submăsura 4.1 din PNDR 2020 va avea linii distincte de finanţare pentru legumicultură (modernizare, construcţie, reconstrucţie spaţii protejate. Investiţii în procesare şi marketing, depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi transportul legumelor, investiţii în irigaţii, achiziţia de echipamente şi utilaje noi pentru tinerii fermieri)
  • NOU Aproximativ 3,2 miliarde de EURO prin Mecanismele de Tranziţie şi Convergenţă şi ERI (Instrument de Reconstrucţie Europeană) disponibili pentru finanţarea agriculturii româneşti în anii 2021 şi 2022
  • Cuantumul sprijinului cuplat vegetal pentru legumele cultivate în spaţii protejate va fi de aproximativ 5000 EURO/Ha, iar plăţile vor începe din luna aprilie 2021
  • Pentru SM 6.1 există şanse reale de acordare a unui sprijin de minim 70.000 de EURO până la 100.000 EURO/beneficiar pentru instalarea tinerilor fermieri.

ion-paunel-adrian-oros_b

Foto: Întâlnire ministrul Agriculturii Adrian Oros şi Ion Păunel, preşedinte SNPA Olt (sursa: Facebook)

Azi, marţi, 12.01.2021, au fost „trei ceasuri bune” pentru fermieri. Mulţumim domnului ministru Nechita Adrian Oros pentru oportunitate, amabilitate şi informaţiile oferite şi îi urăm mult succes şi putere de muncă în noul an şi noul mandat. „Uniţi Salvăm Țăranul Român”, a scris Ion Păunel, pe Facebook, după întâlnirea de la MADR.

AGROINFO v-a informat deja despre ajutoarele de minimis şi de stat, din bugetul naţional, pe care le pregăteşte Ministerul Agriculturii pentru fermierii români în 2021. Detalii AICI:

ADRIAN OROS: PROGRAMUL TOMATA NU VA CONTINUA! CE AJUTOARE PRIMESC FERMIERII ÎN 2021!

SUBVENŢIA DE MII DE EURO PE HECTAR CARE CONTINUĂ ŞI ÎN 2021

Vizualizat: 5079 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Anunț făcut de șeful ANZ: ajutor de stat pentru creșterea animalelor!

Anunț făcut de șeful ANZ: ajutor de stat pentru creșterea animalelor!

16 aprilie 2021 - 09:24

Directorul Agenției Naționale pentru Zootehnie, ing. Vaida Bela, anunță că a solicitat creșterea sumei alocate pentru ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor.

Lista subvențiilor APIA care intră la plată!

Lista subvențiilor APIA care intră la plată!

16 aprilie 2021 - 07:07

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură poate începe plata subvențiilor agricole așteptate de fermieri și crescători de animale, cuvenite acestora pentru anul de cerere 2020. Guvernul a aprobat joi, 15 aprilie 2021, o serie de hotărâri care stabilesc sumele pentru plata acestor subvenții.

APIA anunț astăzi despre subvențiile fermierilor!

APIA anunț astăzi despre subvențiile fermierilor!

15 aprilie 2021 - 19:57

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) continuă în ritm susținut Campania de primire a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2021.
Pentru că siguranţa în contextul pandemiei Covid 19 este extrem de importantă pentru instituţia noastră, fermierii depun cererea prin mijloace electronice, fără a se prezenta la Centrele judeţene/locale APIA şi/sau Centrul Municipiului Bucureşti.

Guvern astăzi: Plata ajutoarelor naționale tranzitorii pe hectar!

Guvern astăzi: Plata ajutoarelor naționale tranzitorii pe hectar!

15 aprilie 2021 - 19:16

Oficial. În ședința Guvernului din data de 15 aprilie 2021 a fost aprobată o Hotărâre pentru aprobarea plafoanelor ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) în sectorul vegetal, pentru anul de cerere 2020, anunță MADR într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Guvern astăzi: Plata subvenției APIA mici la ovine/caprine!

Guvern astăzi: Plata subvenției APIA mici la ovine/caprine!

15 aprilie 2021 - 19:08

Aprobată. În ședința Guvernului din data de 15 aprilie 2021 a fost aprobată o Hotărâre pentru aprobarea plafoanelor ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) la speciile ovine și caprine, pentru anul de cerere 2020.

Guvern astăzi: Plata ajutorului național tranzitoriu la bovine!

Guvern astăzi: Plata ajutorului național tranzitoriu la bovine!

15 aprilie 2021 - 18:57

Anunț Guvern. În ședința de astăzi, 15 aprilie 2021, Guvernul a adoptat Hotărârea pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, specia bovine, pentru anul de cerere 2020, anunță MADR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

UN PRIMAR A PRIMIT ILEGAL 500 HA DE PĂȘUNE PENTRU CARE A PLĂTIT O CHIRIE DE 10 LEI/HA!

UN PRIMAR A PRIMIT ILEGAL 500 HA DE PĂȘUNE PENTRU CARE A PLĂTIT O CHIRIE DE 10 LEI/HA!

15 aprilie 2021 - 09:42

PĂȘUNE ÎNCHIRIATĂ LA PREȚ DE NIMIC. Emil Răgman, fost primar al localității gorjene Prigoria, a beneficiat mai bine de 12 ani de un contract încheiat de Primăria Bengești Ciocadia, din Gorj, prin care i s-a închiriat ilegal suprafaţa de 500 ha de păşune în zona Coasta Bengăi, în munte, suprafaţă ce aparţinea, de fapt, localităţii Mălaia din judeţul Vâlcea și nu putea fi închiriată de primăria comunei din Gorj.

MADR ANUNȚĂ CONDIȚIILE PENTRU NOUA SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

MADR ANUNȚĂ CONDIȚIILE PENTRU NOUA SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

14 aprilie 2021 - 17:11

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a publicat astăzi pe site-ul oficial, în dezbatere, un proiect de Hotărâre de Guvern care anunță o nouă subvenție pe hectar destinată fermierilor pentru acest an. Cuantumul maxim al acestei subvenții este de 3.400 euro/ha.

CRESCĂTORII DE ANIMALE PIERD SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE DIN CAUZA PRIMARILOR!

CRESCĂTORII DE ANIMALE PIERD SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE DIN CAUZA PRIMARILOR!

14 aprilie 2021 - 15:19

SUBVENȚII APIA! Fermierii, crescătorii de animale vor pierde subvențiile de la Uniunea Europeană pentru pășune dacă primarii nu finalizează amenajamentele pastorale până la sfârșitul anului 2021, avertizează specialiștii Oficiului de Studii Pedologice din Iași.

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

14 aprilie 2021 - 07:45

PE MASA GUVERNULUI! Cele două proiecte de Hotărâri de Guvern care stabilesc sumele pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii din zootehnie și vegetal, aferente anului 2020, sunt astăzi, 14 aprilie 2021, pe lista actelor normative care urmează să fie aprobate de către Executiv în ședința de astăzi.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Astăzi vă facem cunoștință cu Bianca Szekely, evaluator de daune Agra Asigurări. Bianca activează în domeniul horticulturii și al peisagisticii de 16 ani. Agra Asigurări caută și alți ingineri agronomi, fermieri sau tineri absolvenți de studii agricole care să se alăture echipei lor de evaluatori

Aplică acum: www.agraasigurari.ro/carieraevaluatoridaune/.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Bancul zilei

Doi beţivani

Doi beţivani
Doi beţivani notorii se întâlnesc ziua în oraş. Detalii