Adama
Agreena
AGRICOVER

SPRIJIN CUPLAT DE 5.000 EURO/HA. PLĂŢILE ÎNCEP ÎN APRILIE!

Publicat: 13 ianuarie 2021 - 12:20
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

BANI PENTRU PRODUCĂTORII AGRICOLI. Ce ajutoare de minimis şi măsuri de sprijin le promite Ministerul Agriculturii fermierilor români pentru anul 2021!

Ion Păunel, preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, a anunţat, după o întâlnire de lucru şi discuţii cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros, care sunt ajutoarele de minimis pentru producătorii agricoli români pe care MADR le pregăteşte pentru anul 2021 şi ce măsuri cu finanţare din fonduri europene ar putea fi deschise în acest an.

Programele de ajutor de minimis vor continua şi în 2021:

  • Ajutor de minimis pentru legumele cultivate în spaţii protejate
  • Ajutor de minimis pentru cultura de usturoi
  • Ajutor de minimis pentru apicultură
  • Ajutor de minimis pentru creşterea porcilor din rasele Bazna şi Mangaliţa

88 milioane EURO - Buget total pentru ajutoarele de minimis în 2021

  • Se vor redeschide liniile de finanţare prin AFIR ( SM 6.1; 6.2; 6.3; 6.4, 4.1, 4.1A; 16.4; 17.1 etc.)
  • NOU Submăsura 4.1 din PNDR 2020 va avea linii distincte de finanţare pentru legumicultură (modernizare, construcţie, reconstrucţie spaţii protejate. Investiţii în procesare şi marketing, depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi transportul legumelor, investiţii în irigaţii, achiziţia de echipamente şi utilaje noi pentru tinerii fermieri)
  • NOU Aproximativ 3,2 miliarde de EURO prin Mecanismele de Tranziţie şi Convergenţă şi ERI (Instrument de Reconstrucţie Europeană) disponibili pentru finanţarea agriculturii româneşti în anii 2021 şi 2022
  • Cuantumul sprijinului cuplat vegetal pentru legumele cultivate în spaţii protejate va fi de aproximativ 5000 EURO/Ha, iar plăţile vor începe din luna aprilie 2021
  • Pentru SM 6.1 există şanse reale de acordare a unui sprijin de minim 70.000 de EURO până la 100.000 EURO/beneficiar pentru instalarea tinerilor fermieri.

ion-paunel-adrian-oros_b

Foto: Întâlnire ministrul Agriculturii Adrian Oros şi Ion Păunel, preşedinte SNPA Olt (sursa: Facebook)

Azi, marţi, 12.01.2021, au fost „trei ceasuri bune” pentru fermieri. Mulţumim domnului ministru Nechita Adrian Oros pentru oportunitate, amabilitate şi informaţiile oferite şi îi urăm mult succes şi putere de muncă în noul an şi noul mandat. „Uniţi Salvăm Țăranul Român”, a scris Ion Păunel, pe Facebook, după întâlnirea de la MADR.

AGROINFO v-a informat deja despre ajutoarele de minimis şi de stat, din bugetul naţional, pe care le pregăteşte Ministerul Agriculturii pentru fermierii români în 2021. Detalii AICI:

ADRIAN OROS: PROGRAMUL TOMATA NU VA CONTINUA! CE AJUTOARE PRIMESC FERMIERII ÎN 2021!

SUBVENŢIA DE MII DE EURO PE HECTAR CARE CONTINUĂ ŞI ÎN 2021

Vizualizat: 6393 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Subvenții APIA hectar URGENT în conturi! Cuantum, termen final plată!

Subvenții APIA hectar URGENT în conturi! Cuantum, termen final plată!

20 iunie 2024 - 10:47

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) urgentează plata subvențiilor APIA pe hectar, aferente anului de cerere 2023. Termenul final pentru achitarea plăților directe, stabilit de regulamentele europene, este 30 iunie 2024, așa că APIA mai are doar câteva zile. Ce subvenții APIA pe hectar trebuie să ajungă la fermieri, cuantum pentru fiecare?

Subvenții APIA cap animal la plată! Cuantum, termenul la care se încheie plățile!

Subvenții APIA cap animal la plată! Cuantum, termenul la care se încheie plățile!

20 iunie 2024 - 08:08

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are termen 30 iunie 2024 pentru a finaliza plățile din zootehnie, aferente anului de cerere 2023. Ce subvenții APIA pe cap animal ajung la crescătorii de vaci, oi și capre în aceste zile?

Tăiați de pe lista de plată APIA!

Tăiați de pe lista de plată APIA!

19 iunie 2024 - 18:24

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) îi exclude de la plata subvențiilor APIA pentru acest an pe fermierii, crescătorii de animale ale căror terenuri sau efective de animale sunt declarate și-n alte cereri depuse la APIA. Agroinfo a obținut informații de la APIA. 

Verificați-vă contul! APIA a făcut noi plăți ASTĂZI!

Verificați-vă contul! APIA a făcut noi plăți ASTĂZI!

19 iunie 2024 - 15:18

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 17 – 19 iunie 2024, plăți pentru anul de cerere 2023 în suma totală 239.990.840,43 lei (48.281.256,73 euro), anunță astăzi Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Ce face APIA dacă crescătorii au încasat ANT care nu li se cuvine sau alte subvenții APIA!

Ce face APIA dacă crescătorii au încasat ANT care nu li se cuvine sau alte subvenții APIA!

19 iunie 2024 - 08:27

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) recuperează sumele acordate necuvenit în cadrul unei campanii de plată. Cum procedează APIA? Agroinfo a obținut informații de la APIA.

Ce verificări face APIA anul acesta pentru plata subvențiilor APIA hectar și cap animal!

Ce verificări face APIA anul acesta pentru plata subvențiilor APIA hectar și cap animal!

19 iunie 2024 - 07:30

Sesiunea de primire a cererilor unice pentru plata subvențiilor aferente acestui an s-a încheiat pe data de 12 iunie 2024. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este ocupată în această perioadă cu verificarea cererilor și pregătirea controalelor în teren. Ce verificări face APIA în acest an pentru plata subvențiilor APIA?

Șef APIA anunță data pentru plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

Șef APIA anunță data pentru plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

18 iunie 2024 - 18:15

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pregătește următoarea etapă la plata subvențiilor APIA, cuvenite pentru acest an fermierilor, crescătorilor de animale, în așa fel încât la data de 15 octombrie 2024 să fie demarată plata avansului APIA.

Ordinul vine direct de la Guvern! Banii intră în conturile fermierilor în doar câteva zile

Ordinul vine direct de la Guvern! Banii intră în conturile fermierilor în doar câteva zile

17 iunie 2024 - 20:49

Vin vești bune direct de la Guvern! Banii vor intra în conturi în doar câteva zile. Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) a anunțat că, la data de 30 iunie, se va încheia oficial plata subvențiilor.

Lista completă cuantum subvenții APIA hectar și cap animal!

Lista completă cuantum subvenții APIA hectar și cap animal!

17 iunie 2024 - 16:49

După ultimele transferuri de sume între subvențiile APIA, concret, s-a luat din bugetul unor scheme de plată neaccesate și s-au transferat sumele către alte scheme, pentru a mări cuantumul, s-a stabilit prin Ordin MADR, publicat în Monitorul Oficial pe data de 5 iunie 2024, lista cuantumurilor finale ale subvențiilor APIA acordate în vegetal și zootehnie. În listă, veți găsi cuantumul stabilit și pentru noile subvenții APIA, eco-scheme.

Ferme de vaci cu un plus la subvenții APIA! Cum se va plăti ANT ajutor național tranzitoriu!

Ferme de vaci cu un plus la subvenții APIA! Cum se va plăti ANT ajutor național tranzitoriu!

17 iunie 2024 - 13:38

Subvențiile APIA pentru vaci trebuie direcționate către fermele care fac performanță sau măcar un plus la subvenții ar trebui acordat acestor ferme. Ajutorul național tranzitoriu trebuie împărțit doar celor care cresc cu adevărat vaci, regândit modul de acordare pentru ca banii să ajungă la crescători, este convins Ionuț Costin Lupu, director Asociația Holstein.RO

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

În exploatația Agro Roban Roxet Farm SRL din localitatea Fălcoiu, județul Olt, recolta se măsoară nu doar în kilograme, ci și în kilowați. Aici, activitatea agricolă, reprezentată de 800 de hectare cultivate preponderent cu cereale, și un parc de utilaje performante achiziționate de la Sigma România, se îmbină cu producția de combustibili alternativi (brichete și peleți), realizată în două unități de prelucrare a paielor. O afacere agricolă integrată, născută din ambiția a doi tineri, naș și fin, în cadrul căreia își desfășoară activitatea nu mai puțin de 16 angajați.

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii