KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

SPRIJIN CUPLAT DE 5.000 EURO/HA. PLĂŢILE ÎNCEP ÎN APRILIE!

Publicat: 13 ianuarie 2021 - 12:20
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

BANI PENTRU PRODUCĂTORII AGRICOLI. Ce ajutoare de minimis şi măsuri de sprijin le promite Ministerul Agriculturii fermierilor români pentru anul 2021!

Ion Păunel, preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, a anunţat, după o întâlnire de lucru şi discuţii cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros, care sunt ajutoarele de minimis pentru producătorii agricoli români pe care MADR le pregăteşte pentru anul 2021 şi ce măsuri cu finanţare din fonduri europene ar putea fi deschise în acest an.

Programele de ajutor de minimis vor continua şi în 2021:

  • Ajutor de minimis pentru legumele cultivate în spaţii protejate
  • Ajutor de minimis pentru cultura de usturoi
  • Ajutor de minimis pentru apicultură
  • Ajutor de minimis pentru creşterea porcilor din rasele Bazna şi Mangaliţa

88 milioane EURO - Buget total pentru ajutoarele de minimis în 2021

  • Se vor redeschide liniile de finanţare prin AFIR ( SM 6.1; 6.2; 6.3; 6.4, 4.1, 4.1A; 16.4; 17.1 etc.)
  • NOU Submăsura 4.1 din PNDR 2020 va avea linii distincte de finanţare pentru legumicultură (modernizare, construcţie, reconstrucţie spaţii protejate. Investiţii în procesare şi marketing, depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi transportul legumelor, investiţii în irigaţii, achiziţia de echipamente şi utilaje noi pentru tinerii fermieri)
  • NOU Aproximativ 3,2 miliarde de EURO prin Mecanismele de Tranziţie şi Convergenţă şi ERI (Instrument de Reconstrucţie Europeană) disponibili pentru finanţarea agriculturii româneşti în anii 2021 şi 2022
  • Cuantumul sprijinului cuplat vegetal pentru legumele cultivate în spaţii protejate va fi de aproximativ 5000 EURO/Ha, iar plăţile vor începe din luna aprilie 2021
  • Pentru SM 6.1 există şanse reale de acordare a unui sprijin de minim 70.000 de EURO până la 100.000 EURO/beneficiar pentru instalarea tinerilor fermieri.

ion-paunel-adrian-oros_b

Foto: Întâlnire ministrul Agriculturii Adrian Oros şi Ion Păunel, preşedinte SNPA Olt (sursa: Facebook)

Azi, marţi, 12.01.2021, au fost „trei ceasuri bune” pentru fermieri. Mulţumim domnului ministru Nechita Adrian Oros pentru oportunitate, amabilitate şi informaţiile oferite şi îi urăm mult succes şi putere de muncă în noul an şi noul mandat. „Uniţi Salvăm Țăranul Român”, a scris Ion Păunel, pe Facebook, după întâlnirea de la MADR.

AGROINFO v-a informat deja despre ajutoarele de minimis şi de stat, din bugetul naţional, pe care le pregăteşte Ministerul Agriculturii pentru fermierii români în 2021. Detalii AICI:

ADRIAN OROS: PROGRAMUL TOMATA NU VA CONTINUA! CE AJUTOARE PRIMESC FERMIERII ÎN 2021!

SUBVENŢIA DE MII DE EURO PE HECTAR CARE CONTINUĂ ŞI ÎN 2021

Vizualizat: 5473 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Decizie ASTĂZI Comisia Europeană: Ajutoare de stat, ajutoare Covid!

Decizie ASTĂZI Comisia Europeană: Ajutoare de stat, ajutoare Covid!

23 iulie 2021 - 18:29

Comisia Europeană a adoptat astăzi, 23 iulie, o extindere a domeniului de aplicare al Regulamentului general de exceptare pe categorii de ajutoare (RGECA), care le va permite statelor membre să pună în aplicare anumite măsuri de ajutor, fără o examinare prealabilă din partea Comisiei, anunță Comisia Europeană, într-un comunicat transmis Agroinfo.

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii și crescătorii de animale!

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii și crescătorii de animale!

23 iulie 2021 - 12:05

!!! 2 august 2021 este ultima zi pentru depunerea Cererii de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură pentru trimestrul II, 2021, avertizează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), într-un comunicat transmis acum pentru Agroinfo.

APIA anunță apicultorii: Termen limită ajutoare apicultură pentru 2021! Cerere! LISTA completă de acte necesare!

APIA anunță apicultorii: Termen limită ajutoare apicultură pentru 2021! Cerere! LISTA completă de acte necesare!

23 iulie 2021 - 11:49

Termenul limită de depunere a cererilor de plată pentru ajutoarele din apicultură este data de 31 iulie 2021 însă ținând cont că data de 31 iulie este zi nelucrătoare, solicitanții pot depune cererile de plată până la data de 02.08.2021, anunță Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Decizie MADR pentru subvențiile fermierilor, crescătorilor de animale!

Decizie MADR pentru subvențiile fermierilor, crescătorilor de animale!

23 iulie 2021 - 07:44

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a acordat mandat Reprezentanței Permanente a României pe lângă UE- Comitetul Special pentru Agricultură pentru îmbunătățirea textului Regulamentului în baza căruia se va creiona Planul Național Strategic, astfel încât acesta să răspundă nevoilor și priorităților agriculturii românești, anunță MADR într-un comunicat transmis Agroinfo.

Controlul APIA în teren! Notificarea fermierilor, crescătorilor de animale!

Controlul APIA în teren! Notificarea fermierilor, crescătorilor de animale!

22 iulie 2021 - 12:05

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) se află în plină desfășurare a controalelor pe teren, în fermele vegetale și de animale care au solicitat subvențiile agricole pentru anul 2021. APIA a început controlul la data de 9 iulie 2021 și-l va încheia pe data de 12 octombrie 2021. Termenele în care APIA este obligată să notifice fermierii, crescătorii de animale!

Aprobat astăzi de Guvern! Subvenție APIA majorată!

Aprobat astăzi de Guvern! Subvenție APIA majorată!

21 iulie 2021 - 21:11

Guvernul a aprobat astăzi majorarea sumel pentru plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis către Agroinfo.

Ministrul Oros, intervenție pentru subvențiile APIA!

Ministrul Oros, intervenție pentru subvențiile APIA!

21 iulie 2021 - 18:53

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a participat luni, 19 iulie 2021, la Consiliul Agrifish de la Bruxelles, unde s-a discutat despre subvențiile pentru fermieri. Agroinfo vă pune la dispoziție integral intervenția ministrului Oros pentru subvențiile fermierilor români.

Județul cu cei mai mulți fermieri care vor încasa ajutorul de minimis APIA la legume!

Județul cu cei mai mulți fermieri care vor încasa ajutorul de minimis APIA la legume!

21 iulie 2021 - 11:44

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat astăzi că a încheiat campania de primire a cererilor pentru ajutorul de minimis, pentru acest an, de 2.000 de euro/beneficiar/1.000 mp cultivați cu legume în spații protejate. Cei mai mulți fermieri care vor lua această nouă subvenție sunt din județul Olt. De aici s-au depus la APIA 4.500 de cereri pentru o suprafață de 465,96 hectare.

Anunț APIA de ASTĂZI!

Anunț APIA de ASTĂZI!

21 iulie 2021 - 11:03

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în data de 20 iulie 2021, s-a încheiat perioada de depunere a cererilor de înscriere în Programul pentru susținerea producției de legume în spații protejate, fiind depuse un număr de 14.239 cereri pentru o suprafață solicitată de 1532,28 hectare. (În Anexă regăsiți situația cererilor depuse pe fiecare județ în parte și suprafața solicitată).

Subvenție APIA pentru producția de carne de oaie!

Subvenție APIA pentru producția de carne de oaie!

19 iulie 2021 - 23:10

Subvențiile APIA acordate în prezent crescătorilor de ovine din România nu acoperă nici tarifele pentru medicul veterinar, costul medicamentelor și impozitul pe oaie. Se impune acordarea unei subvenții pentru producția de carne de oaie, care să-i convingă pe crescători să nu renunțe la oi, a spus Marian Valentin, secretar al Asociației Crescătorilor de Ovine Dobrogea, luni seara, la Agro TV.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Asigurarea culturilor agricole - Un interviu cu Dorel Istrate, fermier din Șăulia (jud. Mureș)

Asigurarea culturilor agricole - Un interviu cu Dorel Istrate, fermier din Șăulia (jud. Mureș)

Este necesară asigurarea culturilor agricole? Fermierul Dorel Istrate (jud. Mureș) ne spune de ce și cu cine își asigură culturile!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Blonda la volan

Blonda la volan
Un polițist oprește o blondă pentru viteză: Detalii