Adama
Vinasa Rompak

MĂSURI de SIGURANŢĂ în FERMELE lui DIMITRIE MUSCĂ, după ce O ANGAJATĂ care A MURIT a fost CONFIRMATĂ cu COVID-19!

Publicat: 30 martie 2020 - 16:54
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PE CONT PROPRIU ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA COVID-19. Fermierul arădean Dimitire Muscă îşi izolează o parte din angajaţi în ferme, de teama noului coronavirus. Ce spune acesta despre DSP Arad, după ce o angajată din ferma de la Macea a murit, fiind confirmată cu COVID-19!

O angajată a fermei de porci din Macea, care aparţine de Complexul Agroindustrial Curtici, a murit în data de 26 martie 2020. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat pe 28 martie, adică după două zile de la decesul femeii, că aceasta, în vârstă de 60 de ani, a fost internată în secţia de boli infecţioase Arad din data de 25.03.2020, apoi transferată în ATI în aceeaşi zi. Recolta pentru COVID-19 a fost făcută în data de 25.03.2020, şi rezultatul pozitiv a venit în 26.03.2020, data în care femeia a decedat. Autorităţile au mai precizat că pacienta suferea de mai multe boli grave, având şi patologie asociată cu diabetul zaharat şi hipertensiune arterială. A fost decesul cu numărul 29 cauzat de COVID-19 anunţat de autorităţile române.

Presa locală din Arad, care citează surse din sistemul medical, avertizează că Macea ar putea deveni un nou focar de infecţie, iar cei de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad par depăşiţi de situaţia din judeţ. Jurnaliştii din Arad citează persoane din familia femeii decedate care susţin că au aflat de infectarea acesteia cu coronavirus abia după două zile de la deces, deşi rezultatul testului era ştiut de autorităţi chiar din ziua decesului, aşa cum reiese clar din comunicatul oficial.

Dimitrie Muscă: DSP Arad NU ne-a contactat. Nu au testat nici familia femeii confirmate cu coronavirus!

Dimitrie Muscă, administratorul CAI Curtici, a declarat pentru AGROINFO NU a fost contactat de nimeni de la DSP Arad pentru a face o anchetă epidemiologică şi a identifica persoanele cu care femeia a intrat în contact la locul de muncă.
Acesta ne-a mai spus că fosta sa angajaţă lucra „de-o viaţă” la maternitatea de scroafe din Macea, unde sunt trei angajaţi, plus patru medici veterinari şi trei tehnicieni, care intră în contact cu toţi angajaţii fermei. Din fericire, nici unul dintre aceştia nu a prezentat simptome de boală până acum, iar ceilalţi membri ai familiei femeii infectate cu COVID-19 nu sunt angajaţi ai fermei de porci din Macea.

Cei de la DSP nu ne-au contactat, din contră, s-a dus şeful de complex să îi facă şi lui testul şi nu au vrut să îi facă, numa dacă îl bagă în salon cu ceilalţi infectaţi, şi atunci sigur că nu a vrut. DSP-ul nu s-a dus să-i ia în evidenţă nici pe cei din familie, cu care a mâncat din aceeaşi farfurie sau la masă.

Noi suspicionăm că doamna s-a infectat la spital, pentru că a stat în salon cu persoane infectate, pentru că cei din familia femeii, încă patru persoane - fiica, ginerele, soţul şi nepoata - nu au nici o problemă. Familia nu a fost testată, dar vorbim zilnic cu ei şi spun că nu au nici un fel de simptome. Chiar dacă nu ar fi luat coronavirusul din spital, doamna a fost ultima dată la lucru pe 21 martie. La maxim 14 zile ar trebui să apară simptome la cei cu care a intrat în contact, până acum ar fi trebuit să apară ceva la familie sau la ceilalţi angajaţi, dar sunt toţi bine. Au trecut deja 10 zile şi nici familia, nici colegii nu au absolut nimic, nici doctorii sau tehnicienii din fermă, a declarat Dimitrie Muscă pentru AGROINFO.

Potrivit acestuia, CAI Curtici are, în total, 350 de angajaţi în toate fermele şi unităţile de industrie alimentară.

Măsuri în fermele CAI Curtici pentru a preveni infectarea cu coronavirus

Facem echipe care lucrează în complex o lună de zile, nu mai ies din complex, şi ceilalţi pleacă în concediu, nu mai intră în complex. La Iratoş s-a făcut deja aşa, şi la Olari facem tot de astăzi (30 martie-n.red.). Acum negociem cu oamenii, sper să îi convingem. Am pregătit locuri de cazare, am cantină, le cumpărăm haine pentru dormit. Sperăm să nu dureze o viaţă treaba asta, a explicat Dimitrie Muscă, pentru AGROINFO.

anif-covid_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo 

Vizualizat: 43191 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

11 decembrie 2024 - 06:35

Termen limită 16 decembrie 2024! Mai sunt 5 zile pentru a depune la Agenția de PLăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2025, cereri avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ).

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

10 decembrie 2024 - 09:23

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 09 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 86.876.021,88 euro (432.236.764,28 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 414.753 fermieri, astfel:

Subvenția APIA de maxim 248 euro/animal plătită săptămâna asta crescătorilor de vaci!

Subvenția APIA de maxim 248 euro/animal plătită săptămâna asta crescătorilor de vaci!

10 decembrie 2024 - 07:52

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început din 2 decembrie 2024 plățile finale aferente acestui an. Astfel, pe lista de plată se adaugă și subvențiile APIA care nu au fost incluse la avansul APIA. PD-08 - Măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrășat, ecoschemă așteptată de crescătorii care au bifat-o pe cererea de plată.

Vești de la Bruxelles!

Vești de la Bruxelles!

09 decembrie 2024 - 18:28

Secretarul de stat Violeta Mușat a participat astăzi, 9 decembrie 2024, la Consiliul AgriFish de la Bruxelles.

De la 1 ianuarie 2025, noua regulă la plata subvențiilor APIA suplimentare!

De la 1 ianuarie 2025, noua regulă la plata subvențiilor APIA suplimentare!

09 decembrie 2024 - 17:52

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, pe site-ul oficial un proiect de hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1570/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a intervențiilor specifice dezvoltării rurale cuprinse în Planul strategic PAC 2023-2027. Regula nouă care trebuie respectate de fermierii, crescătorii de animale care vor să beneficieze și anul viitor de plățile APIA compensatorii.

Ordin MADR! Controlul în fermele de animale care iau bani în plus la subvențiile APIA!

Ordin MADR! Controlul în fermele de animale care iau bani în plus la subvențiile APIA!

09 decembrie 2024 - 09:56

Fermele de animale care beneficiază de plăți compensatorii acordate în cadrul fostului Pachet 8, Măsura 10 agro-mediu și climă, actuala intervenție DR-03, sunt supuse controlului. Cum se fac verificările în aceste ferme? În Monitorul Oficial a fost publicat vineri, 6 decembrie 2024, un Ordin MADR care reglementează acest aspect.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii