Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

MĂSURI de SIGURANŢĂ în FERMELE lui DIMITRIE MUSCĂ, după ce O ANGAJATĂ care A MURIT a fost CONFIRMATĂ cu COVID-19!

Publicat: 30 martie 2020 - 16:54
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PE CONT PROPRIU ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA COVID-19. Fermierul arădean Dimitire Muscă îşi izolează o parte din angajaţi în ferme, de teama noului coronavirus. Ce spune acesta despre DSP Arad, după ce o angajată din ferma de la Macea a murit, fiind confirmată cu COVID-19!

O angajată a fermei de porci din Macea, care aparţine de Complexul Agroindustrial Curtici, a murit în data de 26 martie 2020. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat pe 28 martie, adică după două zile de la decesul femeii, că aceasta, în vârstă de 60 de ani, a fost internată în secţia de boli infecţioase Arad din data de 25.03.2020, apoi transferată în ATI în aceeaşi zi. Recolta pentru COVID-19 a fost făcută în data de 25.03.2020, şi rezultatul pozitiv a venit în 26.03.2020, data în care femeia a decedat. Autorităţile au mai precizat că pacienta suferea de mai multe boli grave, având şi patologie asociată cu diabetul zaharat şi hipertensiune arterială. A fost decesul cu numărul 29 cauzat de COVID-19 anunţat de autorităţile române.

Presa locală din Arad, care citează surse din sistemul medical, avertizează că Macea ar putea deveni un nou focar de infecţie, iar cei de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad par depăşiţi de situaţia din judeţ. Jurnaliştii din Arad citează persoane din familia femeii decedate care susţin că au aflat de infectarea acesteia cu coronavirus abia după două zile de la deces, deşi rezultatul testului era ştiut de autorităţi chiar din ziua decesului, aşa cum reiese clar din comunicatul oficial.

Dimitrie Muscă: DSP Arad NU ne-a contactat. Nu au testat nici familia femeii confirmate cu coronavirus!

Dimitrie Muscă, administratorul CAI Curtici, a declarat pentru AGROINFO NU a fost contactat de nimeni de la DSP Arad pentru a face o anchetă epidemiologică şi a identifica persoanele cu care femeia a intrat în contact la locul de muncă.
Acesta ne-a mai spus că fosta sa angajaţă lucra „de-o viaţă” la maternitatea de scroafe din Macea, unde sunt trei angajaţi, plus patru medici veterinari şi trei tehnicieni, care intră în contact cu toţi angajaţii fermei. Din fericire, nici unul dintre aceştia nu a prezentat simptome de boală până acum, iar ceilalţi membri ai familiei femeii infectate cu COVID-19 nu sunt angajaţi ai fermei de porci din Macea.

Cei de la DSP nu ne-au contactat, din contră, s-a dus şeful de complex să îi facă şi lui testul şi nu au vrut să îi facă, numa dacă îl bagă în salon cu ceilalţi infectaţi, şi atunci sigur că nu a vrut. DSP-ul nu s-a dus să-i ia în evidenţă nici pe cei din familie, cu care a mâncat din aceeaşi farfurie sau la masă.

Noi suspicionăm că doamna s-a infectat la spital, pentru că a stat în salon cu persoane infectate, pentru că cei din familia femeii, încă patru persoane - fiica, ginerele, soţul şi nepoata - nu au nici o problemă. Familia nu a fost testată, dar vorbim zilnic cu ei şi spun că nu au nici un fel de simptome. Chiar dacă nu ar fi luat coronavirusul din spital, doamna a fost ultima dată la lucru pe 21 martie. La maxim 14 zile ar trebui să apară simptome la cei cu care a intrat în contact, până acum ar fi trebuit să apară ceva la familie sau la ceilalţi angajaţi, dar sunt toţi bine. Au trecut deja 10 zile şi nici familia, nici colegii nu au absolut nimic, nici doctorii sau tehnicienii din fermă, a declarat Dimitrie Muscă pentru AGROINFO.

Potrivit acestuia, CAI Curtici are, în total, 350 de angajaţi în toate fermele şi unităţile de industrie alimentară.

Măsuri în fermele CAI Curtici pentru a preveni infectarea cu coronavirus

Facem echipe care lucrează în complex o lună de zile, nu mai ies din complex, şi ceilalţi pleacă în concediu, nu mai intră în complex. La Iratoş s-a făcut deja aşa, şi la Olari facem tot de astăzi (30 martie-n.red.). Acum negociem cu oamenii, sper să îi convingem. Am pregătit locuri de cazare, am cantină, le cumpărăm haine pentru dormit. Sperăm să nu dureze o viaţă treaba asta, a explicat Dimitrie Muscă, pentru AGROINFO.

anif-covid_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo 

Vizualizat: 41343 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 18:49

ANUNȚAȚI APIA DE URGENȚĂ! Nu sunteți excluși de la plata subvențiilor APIA, aferente acestui an, dacă aveți dovada cu care să demonstrați că ați avut un caz de forță majoră în ferma de animale sau o circumstanță naturală. Care sunt actele de care aveți nevoie și-n cât timp trebuie să anunțați Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)?

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 15:21

SUBVENȚII APIA 2020! Crescătorii de animale care au solicitat anul acesta ajutorul național tranzitoriu și sprijinul cuplat, subvențiile APIA din zootehnie, trebuie să prezinte la controlul efectuat de Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) mai multe acte obligatorii pentru încasarea banilor de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). AGROINFO vă pune la dispoziție lista cu acte.

CONTROALE ANZ PENTRU AJUTOR NAȚIONAL TRANZITORIU LA OVINE/CAPRINE ȘI SPRIJIN CUPLAT LA BOVINE!

CONTROALE ANZ PENTRU AJUTOR NAȚIONAL TRANZITORIU LA OVINE/CAPRINE ȘI SPRIJIN CUPLAT LA BOVINE!

16 septembrie 2020 - 14:51

COMUNICAT! Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) anunță, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO, că efectuează controale la crescătorii de animale care au solicitat ajutorul național tranzitoriu pentru speciile ovine/caprine și sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine și bovine. Care sunt obligațiile crescătorilor de animale?

MICII FERMIERI REVOLTAȚI: AJUTAȚI DOAR FERMELE MARI! CELE MICI SĂ DISPARĂ?!

MICII FERMIERI REVOLTAȚI: AJUTAȚI DOAR FERMELE MARI! CELE MICI SĂ DISPARĂ?!

15 septembrie 2020 - 08:18

UNIUNEA SALVĂM ȚĂRANUL ROMÂN își exprimă indignarea față de modul în care Ministerul Agriculturii și ministrul Agriculturii Nechita Adrian Oros au înțeles cum să ajute într-un mod echitabil agricultura și fermierii, contrar viziunii Uniunii Europene în ceea ce privește sprijinul și subvențiile acordate fermierilor.

VEȘTI IMPORTANTE DESPRE SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR ROMÂNI!

VEȘTI IMPORTANTE DESPRE SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR ROMÂNI!

14 septembrie 2020 - 11:19

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PLĂȚILE DIRECTE ALE FERMIERILOR? A crescut bugetul pentru agricultură, pentru noul exercițiu financiar 2021-2027. Plafonarea subvențiilor la suma de 100.000 de euro va fi aplicată doar pentru schema de plată unică pe suprafață (SAPS) sunt câteva dintre veștile aduse de la Bruxelles de reprezentanții fermierilor români, care au participat la discuții, Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR). Inserăm comunicatul APPR.

MINISTRUL OROS, LA STÂNĂ! ÎNTÂLNIRE CU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

MINISTRUL OROS, LA STÂNĂ! ÎNTÂLNIRE CU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

14 septembrie 2020 - 08:51

PĂȘUNEA, MAREA PROBLEMĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a fost la sfârșit de săptămână la stâne în masivul Ceahlău, în munții Stânișoarei, și a discutat cu crescătorii de animale despre pășuni, atribuirea abuzivă a pășunilor, înregistrarea animalelor în cărțile de rasă și alte necazuri pe care le întâmpină fermierii.

SPRIJINUL CUPLAT PE HECTAR ȘI PE CAP DE ANIMAL pentru ANUL VIITOR, NEGOCIAT CU ASOCIAȚIILE FERMIERILOR!

SPRIJINUL CUPLAT PE HECTAR ȘI PE CAP DE ANIMAL pentru ANUL VIITOR, NEGOCIAT CU ASOCIAȚIILE FERMIERILOR!

14 septembrie 2020 - 07:55

SUBVENȚII APIA 2021-2027. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că negociază cu asociațiile fermierilor, atât din zootehnie, cât și din vegetal, care sunt sectoarele în dificultate care vor beneficia începînd de la anul de subvenții APIA suplimentare, sprijinul cuplat, subvenția europeană cu cel mai mare cuantum pe cap de animal, și ajutorul național tranzitoriu plătit de la bugetul de stat.

EURODEPUTAT BUDA: INTERZIS STATELOR MEMBRE UE SĂ ÎMPOVĂREZE FERMIERII CU CONDIȚII ÎN PLUS FAȚĂ DE REGULAMENTELE EUROPENE!

EURODEPUTAT BUDA: INTERZIS STATELOR MEMBRE UE SĂ ÎMPOVĂREZE FERMIERII CU CONDIȚII ÎN PLUS FAȚĂ DE REGULAMENTELE EUROPENE!

11 septembrie 2020 - 08:53

FĂRĂ BIROCRAȚIE. Regulamentele europene sunt interpretate în România, de multe ori, prin adăugarea de noi condiții pentru obținerea subvențiilor europene, de sarcini administrative în plus pentru fermieri. Regulile europene nu sunt făcute să încurajeze birocrația. Este interzis statelor membre UE să adauge sarcini în plus, dincolo de regulamentele europene, fermierilor, a declarat europarlamentarul român Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlamentul European.

PREMIERUL ÎI CERE MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ SE MOBILIZEZE pentru CREȘTEREA SUBVENȚIEI APIA PE HECTAR!

PREMIERUL ÎI CERE MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ SE MOBILIZEZE pentru CREȘTEREA SUBVENȚIEI APIA PE HECTAR!

11 septembrie 2020 - 07:52

ȘEDINȚĂ DE GUVERN. Trebuie să vă mobilizaţi. Există deschidere pentru grăbirea convergenţei astfel încât să putem să creştem sumele alocate la hectar, dar ele trebuie folosite în mod inteligent pe Pilonul 1 (plăți directe), i-a spus prim-ministrul României, Ludovic Orban, secretarului de stat MADR, Emil Florian Dumitru, în debutul ședinței Executivului, desfășurată joi, 10 septembrie 2020.

SUBVENȚII APIA PENTRU PĂȘUNE DE 140.000 DE EURO, ÎNCASATE ILEGAL DE O ASOCIAȚIE CU AJUTORUL PRIMARULUI!

SUBVENȚII APIA PENTRU PĂȘUNE DE 140.000 DE EURO, ÎNCASATE ILEGAL DE O ASOCIAȚIE CU AJUTORUL PRIMARULUI!

10 septembrie 2020 - 15:11

ANCHETA DNA. Asociația Crescătorilor de Animale Imașul Valea Ciorii din județul Ialomița ar fi încasat ilegal de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură subvenții pentru pășune în valoare de circa 140.000 de euro. Asociația a fost ajutată de primarul localității, care ar fi falsificat mai multe acte, printre care și o hotărâre de Consiliu Local, informează Direcția Națională Anticorupție, într-un comunicat remis presei.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii