Adama
Vinasa Rompak

Industria maşinilor agricole ia măsuri pentru a limita răspândirea COVID-19

Publicat: 18 martie 2020 - 16:32
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5 6 7   | Print | Trimite unui prieten

Şocul crizei coronavirus îşi face simţite efectele şi în sectorul industriei constructoare de maşini şi echipamente agricole. Mai mulţi mari producători au anunţat că reduc sau opresc o parte din activităţile curente de producţie şi că au limitat deplasările în interes de serviciu ale angajaţilor.

De asemenea, ca urmare a sistării activităţii de producţie în mai multe regini din China, este de aşteptat să apară blocaje în aprovizionarea cu subansamble şi piese necesare unităţilor de producţie din Europa şi America. Totodată, restricţiile impuse la garaniţele statelor europene vor afecta timpii de aprovizionare cu piese de schimb, precum şi circulaţia tehnicienilor de service. Acestea sunt doar câteva dintre efectele crizei coronavirus asupra industriei de maşini agricole şi care se vor răsfrânge în timp şi asupra activităţii zilnice a fermierilor.

Producătorii de echipamente şi maşini agricole iau măsuri pentru a combate răspândirea COVID-19

CNH Industrial a suspendat temporar operațiunile la patru dintre fabricile sale din nordul Italiei pentru a pune în aplicare noile măsuri de combatere a coronavirus. Respectând restricțiile impuse de starea de urgență şi anunțate săptămâna trecută de guvernul italian, CNH a dispus oprirea temporară a uzinelor din Brescia, Suzzara, Piacenza, San Mauro Torinese şi Jesi, ceea ce afectează un număr de aproape 4.500 de angajați.

Pentru a limita extinderea Covid-19 și în urma anunțurilor de închidere primite de la numeroși parteneri, clienți și furnizori, Grupul Manitou a decis să își închidă operațiunile de producţie din Franța începând de marţi, 17 martie și până pe 31 martie, 2020. Conform comunicatului oficial, această dispoziție se referă la toate operațiunile franceze, cu excepția departamentului de piese de schimb, asistență clienți și a operaţiunilor centrale. Grupul Manitou nu este în prezent în măsură să determine impactul global pe care îl va avea această criză asupra întregului an financiar.

Conform unui raport din 11 martie, Grupul Deere & Co. a restricționat deplasările interne ale angajații săi, deoarece COVID-19 continuă să se răspândească în SUA. Deere & Co. „pune sănătatea și bunăstarea membrilor echipei, clienților și partenerilor săi pe primul plan. Urmărim îndeaproape evoluția COVID-19 și am pus restricții la toate călătoriile internaționale până când amenințarea scade”, a spus Jen Hartmann, directorul relațiilor publice strategice al Deere & Co. Pe lângă restricționarea tuturor călătoriilor internaționale și interne pe cale aeriană şi feroviară, Deere & Co. a suspendat temporar toate călătoriile internaționale din și către mai multe locații, inclusiv China, Italia și Coreea de Sud.

Grupul BEPCO a anunţat că datorită numărului limitat de treceri la graniţa polono-germană, şi a timpilor de transport mai lungi se extinde termenul de livrare al pieselor şi componentelor la 48 ore.

Armatrac productie Sudan_b

La nivelul unităţilor de producţie, măsurile de prevenire a infecţiilor cu noul coronavirus includ curăţarea şi igienizarea în profunzime a tuturor zonelor de muncă și de odihnă, vestiare și facilități conexe pentru a se asigura că personalul este în siguranță și protejat. De asemenea, în unităţile de producţie unde activitatea continuă, angajații trebuie să păstreze distanţa minimă de un metru unul de altul, ceea ce conduce la ajustări ale posturilor de lucru la unele linii de producție.

Reamintim că, din cauza crizei coronavirus, mai mulţi producători auto au anunţat că sistează sau reduc producţia în Europa. Astfel, Grupul Volkswagen a anunţat că oprește producția la majoritatea fabricilor din Europa, producătorul auto francez Renault, proprietarul Dacia, a anunţat încetarea operaţiunilor din Spania iar Ford a oprit activitatea la fabricilor din Europa, inclusiv la cea din Craiova.

Vizualizat: 3870 | Video Video 1 2 3 4 5 6 7 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

INTERVENȚIE ÎMPOTRIVA SPECULEI CU ALIMENTE!

INTERVENȚIE ÎMPOTRIVA SPECULEI CU ALIMENTE!

COMUNICARE OFICIALĂ! Pentru a preveni anumite comportamente comerciale incorecte, sau chiar ilegale, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) propune, pe o perioadă determinată, plafonarea prețurilor produselor de strictă necesitate care fac parte din coșul minim de consum lunar - așa cum este el definit de lege - , în scopul protejării cetățenilor în fața unor posibile creșteri bruște și substanțiale de prețuri.

INTERZIS ACCESUL PERSOANELOR STRĂINE!

INTERZIS ACCESUL PERSOANELOR STRĂINE!

COMUNICAT ANIF. Având în vedere declanșarea stării de urgență, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare a decis să restricționeze accesul în instituție pentru TOATE persoanele străine. În toată această perioadă, comunicarea între unitatea centrală, filialele teritoriale și colaboratorii săi se va face strict prin mijloace electronice: e-mail și telefon. De asemenea, nu vor mai avea loc în toată această perioadă audiențe la conducerea ANIF.

COMISIA EUROPEANĂ, AJUTOR DE 80 DE MILIOANE DE EURO!

COMISIA EUROPEANĂ, AJUTOR DE 80 DE MILIOANE DE EURO!

VACCIN ÎMPOTRIVA COVID 19! Comisia a oferit luni, 16 martie, un sprijin financiar în valoare de până la 80 de milioane de euro către CureVac, un dezvoltator de vaccinuri inovatoare din Tübingen, Germania, pentru a intensifica dezvoltarea și producția unui vaccin împotriva COVID-19. Președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, și comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel, au discutat cu managementul CureVac prin videoconferință.

Trioliet a cumpărat o fabrică Ursus

Trioliet a cumpărat o fabrică Ursus

Cunoscuta companie olandeză producătoare de remorci tehnologice şi mixere, Trioliet a achiziționat una dintre unităţile de producție ale producătorului polonez de tractoare și utilaje agricole Ursus.

750.000 buldoexcavatoare JCB!

750.000 buldoexcavatoare JCB!

La începutul lunii martie (03.03.2020) buldexcavatorul cu numărul 750.000 a ieşit de pe linia de producţie a fabricii JCB din Rocester (Staffordshire, Anglia), acolo unde acum aproape 70 de ani era fabricat primul "retroexcavator" JCB.

Cu tractorul după infractori!

Cu tractorul după infractori!

Poliţiştii italieni sunt dotaţi cu maşini Lamborghini, cei din Dubai folosesc şi ei bolizi super-rapizi, în timp ce britanicii au fost înzestraţi mai nou cu... tractoare, pentru a combate criminalitatea din spaţiul rural.

Piaţa italiană de tractoare s-a stabilizat

Piaţa italiană de tractoare s-a stabilizat

Înmatriculările de tractoare noi au crescut cu 0,7% în Italia, în 2019 faţă de 2018, ajungând la 18.579 unităţi. În acelaşi timp, vânzările de combine de recoltat şi remorci au scăzut iar numărul de încărcătoare telescopice vândute a crescut cu aproape 25%. Statisticile FederUnacoma - Federația italiană a producătorilor de maşini agricole arată că numărul de tractoare vândute anul trecut "s-a stabilizat", fiind foarte aproape de cifrele înregistrate în 2018 (18.442 unităţi) şi de media vânzărilor înregistrate în ultimii cinci ani (2014-2019) când s-au vândut în medie 18.400 tractoare/an.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii