Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Industria maşinilor agricole ia măsuri pentru a limita răspândirea COVID-19

Publicat: 18 martie 2020 - 16:32
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5 6 7   | Print | Trimite unui prieten

Şocul crizei coronavirus îşi face simţite efectele şi în sectorul industriei constructoare de maşini şi echipamente agricole. Mai mulţi mari producători au anunţat că reduc sau opresc o parte din activităţile curente de producţie şi că au limitat deplasările în interes de serviciu ale angajaţilor.

De asemenea, ca urmare a sistării activităţii de producţie în mai multe regini din China, este de aşteptat să apară blocaje în aprovizionarea cu subansamble şi piese necesare unităţilor de producţie din Europa şi America. Totodată, restricţiile impuse la garaniţele statelor europene vor afecta timpii de aprovizionare cu piese de schimb, precum şi circulaţia tehnicienilor de service. Acestea sunt doar câteva dintre efectele crizei coronavirus asupra industriei de maşini agricole şi care se vor răsfrânge în timp şi asupra activităţii zilnice a fermierilor.

Producătorii de echipamente şi maşini agricole iau măsuri pentru a combate răspândirea COVID-19

CNH Industrial a suspendat temporar operațiunile la patru dintre fabricile sale din nordul Italiei pentru a pune în aplicare noile măsuri de combatere a coronavirus. Respectând restricțiile impuse de starea de urgență şi anunțate săptămâna trecută de guvernul italian, CNH a dispus oprirea temporară a uzinelor din Brescia, Suzzara, Piacenza, San Mauro Torinese şi Jesi, ceea ce afectează un număr de aproape 4.500 de angajați.

Pentru a limita extinderea Covid-19 și în urma anunțurilor de închidere primite de la numeroși parteneri, clienți și furnizori, Grupul Manitou a decis să își închidă operațiunile de producţie din Franța începând de marţi, 17 martie și până pe 31 martie, 2020. Conform comunicatului oficial, această dispoziție se referă la toate operațiunile franceze, cu excepția departamentului de piese de schimb, asistență clienți și a operaţiunilor centrale. Grupul Manitou nu este în prezent în măsură să determine impactul global pe care îl va avea această criză asupra întregului an financiar.

Conform unui raport din 11 martie, Grupul Deere & Co. a restricționat deplasările interne ale angajații săi, deoarece COVID-19 continuă să se răspândească în SUA. Deere & Co. „pune sănătatea și bunăstarea membrilor echipei, clienților și partenerilor săi pe primul plan. Urmărim îndeaproape evoluția COVID-19 și am pus restricții la toate călătoriile internaționale până când amenințarea scade”, a spus Jen Hartmann, directorul relațiilor publice strategice al Deere & Co. Pe lângă restricționarea tuturor călătoriilor internaționale și interne pe cale aeriană şi feroviară, Deere & Co. a suspendat temporar toate călătoriile internaționale din și către mai multe locații, inclusiv China, Italia și Coreea de Sud.

Grupul BEPCO a anunţat că datorită numărului limitat de treceri la graniţa polono-germană, şi a timpilor de transport mai lungi se extinde termenul de livrare al pieselor şi componentelor la 48 ore.

Armatrac productie Sudan_b

La nivelul unităţilor de producţie, măsurile de prevenire a infecţiilor cu noul coronavirus includ curăţarea şi igienizarea în profunzime a tuturor zonelor de muncă și de odihnă, vestiare și facilități conexe pentru a se asigura că personalul este în siguranță și protejat. De asemenea, în unităţile de producţie unde activitatea continuă, angajații trebuie să păstreze distanţa minimă de un metru unul de altul, ceea ce conduce la ajustări ale posturilor de lucru la unele linii de producție.

Reamintim că, din cauza crizei coronavirus, mai mulţi producători auto au anunţat că sistează sau reduc producţia în Europa. Astfel, Grupul Volkswagen a anunţat că oprește producția la majoritatea fabricilor din Europa, producătorul auto francez Renault, proprietarul Dacia, a anunţat încetarea operaţiunilor din Spania iar Ford a oprit activitatea la fabricilor din Europa, inclusiv la cea din Craiova.

Vizualizat: 2208 | Video Video 1 2 3 4 5 6 7 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

AFACERE CU... BOI

AFACERE CU... BOI
Mergea un tip cu maşina pe o şosea şi la un moment dat intră într-o porţiune fără asfalt, plină cu noroi moale şi i se înfundă maşina... La câteva minute, apare un ţăran cu doi boi după el... Detalii