KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

EXCLUSIV. ŞEFII ANSVSA şi COLEGIULUI VETERINARILOR, MESAJ despre EFICIENŢA IVERMECTINEI (EVOMEC) în TRATAREA COVID-19!

Publicat: 06 aprilie 2020 - 14:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV AGROINFO. O ştire despre un posibil succes al unui medicament antiparazitar de uz veterinar în tratarea COVID-19 a început să circule în spaţiul public de două zile. AGROINFO a sesizat problema către ANSVSA şi Colegiul Medicilor Veterinari din România şi a solicitat şefilor celor două instituţii un punct de vedere oficial referitor la acest subiect.

Aşa cum v-a obişnuit, AGROINFO vă informează corect, din surse oficiale. Este extrem de important să evităm cu toţii propagarea ştirilor false, care ar putea afecta negativ atât fermierii, cât şi publicul larg.

Mai multe articole din presa internaţională prezintă, în ultimele două zile, rezultatele unui studiu realizat IN VITRO, într-o universitate din Australia, conform căruia Ivermectina, un medicament antiparazitar de uz veterinar, utilizat pe scară largă în toată lumea, a reuşit să neutralizeze, în laborator, creşterea celulelor noului coronavirus SARS-CoV-2.

Este esenţial de precizat că testele au fost realizate doar IN VITRO, în condiţii de laborator şi că autorii studiului recunosc faptul că nu ştiu în ce fel acţionează Ivermectina asupra virusului. Testele realizate în laborator arată că medicamentul ar putea împiedica virusul să slăbească capacitatea celulei gazdă de a-l elimina.

AGROINFO a solicitat un punct de vedere oficial conducerii ANSVSA şi Colegiului Medicilor Veterinari din România referitor la acest subiect şi le-a cerut şefilor celor două instituţii să transmită un mesaj clar către fermieri şi populaţie referitor la modul în care trebuie să abordeze astfel de ştiri.

ROBERT CHIOVEANU, preşedinte Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA): Nu putem vorbi despre un medicament care să vină să combată virusul SARS-CoV-2, nu are studii făcute pe oameni! Fermierii trebuie să se informeze numai din surse guvernamentale şi din surse credibile. ATÂTA TIMP CÂT NU ESTE DEMONSTRAT ŞI NICI UN STUDIU EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară)SAU FAO (Organizaţia pentru Alimentaţie a Naţiunilor Unite) SAU OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii)NU A DEMONSTRAT AŞA CEVA, NU PUTEM SPUNE CĂ AVEM O LEGĂTURĂ DIRECTĂ ÎNTRE FOLOSIREA UNOR ANTIPARAZITARE VETERINARE ŞI COVID-19. Trebuie să ne informăm doar din surse autorizate.

Preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari din România: EXCLUS CA OAMENII SĂ UTILIZEZE PE PROPRIA PERSOANĂ IVERMECTINĂ!

VIOREL ANDRONIE, Preşedinte Colegiul Medicilor Veterinari din România: Toată lumea, şi fermerii, şi publicul larg, trebuie să se informeze din surse oficiale şi în nici un caz, nici o persoană fizică, nici un cetăţean nu poate să ajungă la automedicaţie. În nici un caz, dacă a citit undeva că Ivermectina este bună pentru Covid, imediat să se apuce să se trateze cu Ivermectină, aşa cum s-a întâmplat cu alte medicamente, că în momentul în care cineva a spus că substanţa X ar fi utilă, toată lumea a dat buzna la farmacie să îşi cumpere şi atunci când cineva a avut nevoie, nu a mai găsit. În mod normal, orice cetăţean trebuie să respecte ce-i spun autorităţile şi ce îi spune medicul uman, nu ce a auzit că i-a spus cineva.

Legat de Ivermectină, este un studiu făcut în laborator, pe culturi celulare. Una este cultura celulară şi alta este studiul clinic. Până când se va ajunge să se facă studii clinice care să demonstreze dacă este eficientă sau nu e cale lungă. Asta este cea mai mare diferenţă: UNA ESTE STUDIUL IN VITRO, ÎN LABORATOR, ŞI ALTA ESTE PE UN ORGANISM VIU. IN VIVO vor trebui studii clinice, care durează luni, ani de zile poate până când se dă aprobarea unui produs pentru a fi utilizat. SĂ NU CUMVA SĂ SE APROVIZIONEZE SAU SĂ UTILIZEZE că au auzit din ziare, de la vecini, de la prieteni că ar fi bun împotriva COVID! EXCLUS CA OAMENII să cumpere şi SĂ UTILIZEZE PE PROPRIA PERSOANĂ ACEASTĂ SUBSTANŢĂ! Totul trebuie să se raporteze la ce spun autorităţile şi medicii.

Cât de uşor accesibile sunt produsele cu Ivermectină în România!

IVERMECTINA este o substanţă antiparazitară, utilizată atât împotriva paraziţilor interni, cât şi a celor externi (viermi gastrointestinali, pulmonari etc., păduchi, acarieni, căpuşe, infestare cu larve de insecte). Acţionează prin paralizia şi apoi moartea nematodelor, arachnidelor şi insectelor parazite. Se recomandă pentru prevenirea şi combaterea endo şi ectoparazitozelor la taurine, ovine, caprine şi porcine. Produsele pe bază de Ivermectină sunt vândute ca soluţie injectabilă şi trebuie administrate doar subcutanat. Medicamente pe bază de Ivermectină sunt produse şi în România, sub denumirea comercială de Evomec. Pe lângă Evomec există însă, în farmaciile veterinare, din România multe alte produse cu Ivermectină, fabricate în alte ţări.

Ivermectina este un produs uzual în medicina veterinară, iar produsele comerciale care conţin această substanţă sunt de la ieftine la scumpe, în funcţie de producător, ne-a mai spus preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari.

Şeful ANSVSA spune că medicamentele pe bază de Ivermectină se eliberează în farmaciile veterinare pe bază de prescripţie eliberată de către medicii veterinari care sunt în farmacie şi că nu oricine poate să cumpere acest medicament.

Crescătorii de animale cu care a stat de vorbă AGROINFO spun însă că produsele pe bază de Ivermectină sunt ieftine şi uşor de cumpărat de oricine, nu doar de crescătorii de animale, deşi vânzarea acestora este reglementată de lege.

Dacă mergeţi la o farmacie veterinară şi spuneţi „îmi trebuie şi mie nişte Ivermectină, că-mi ia câinele căpuşe sau are vaca ceva”, imediat vă dă ori într-o seringă, ori într-un flacon, se bucură să cumpăraţi cât de mult. În mod normal, farmaciile nu ar trebui să vândă anumite medicamente şi nici antibiotice fără prescripţia medicului veterinar. Fermierii sunt responsabili, se păzesc singuri, că dacă dai laptele unui centru de procesare şi te-ai apucat să faci antibiotic la o oaie, poţi plăti o cisternă de 30.000 de litri de lapte dacă ai băgat nişte lapte care are remanenţă de la tratament, a declarat, pentru AGROINFO, un crescător de ovine.

alerta-doi_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo 

Vizualizat: 13520 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Crescător: Anul trecut am luat pe vacă ANT 370 lei și ajutor Covid 490 lei, anul ăsta ANT 5 lei și ajutor 142 lei!

Crescător: Anul trecut am luat pe vacă ANT 370 lei și ajutor Covid 490 lei, anul ăsta ANT 5 lei și ajutor 142 lei!

25 iunie 2021 - 09:26

Crescătorii de animale au calculat că anul acesta, prin comparație cu anul trecut, iau sume mult mai mici de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe cap de vacă. Ajutorul național tranzitoriu, de mizerie, 5 lei pe vacă plus un ajutor Covid de 142 de lei pe vacă, în total 147 de lei/vacă, nu ajunge nici vorbă la suma încasată anul trecut de la APIA de crescători. În plus, crescătorii de vaci sunt revoltați că data de referință pentru acordarea ajutorului Covid din acest an este ianuarie 2021.

Raport Curtea de Conturi: Ajutorul pentru crescătorii de vaci de lapte, insuficient și prost direcționat!

Raport Curtea de Conturi: Ajutorul pentru crescătorii de vaci de lapte, insuficient și prost direcționat!

24 iunie 2021 - 20:46

Ajutorul acordat de UE producătorilor de lapte după interdicția impusă de Rusia asupra importurilor nu a fost suficient de bine direcționat, susține Curtea de Conturi Europeană într-un Raport publicat acum. Curtea de Conturi Europeană a transmis astăzi un comunicat pentru Agroinfo.

APROBATĂ astăzi plata ajutorului de 142 lei/bovină și 232 lei/tona de lapte pentru crescătorii cu minim 3 vaci!

APROBATĂ astăzi plata ajutorului de 142 lei/bovină și 232 lei/tona de lapte pentru crescătorii cu minim 3 vaci!

24 iunie 2021 - 16:52

Plata ajutorului Covid 19 pentru crescătorii de bovine, pentru acest an, a fost aprobată astăzi, 24 iunie, de Guvern. Sumele acordate sunt o completare a ajutorului național tranzitoriu achitat anul acesta de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru anul 2020.

Subvențiile APIA, în conturi în această săptămână!

Subvențiile APIA, în conturi în această săptămână!

23 iunie 2021 - 15:47

Subvenții APIA 2020. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat că termenul limită pentru achitarea subvențiilor agricole aferente anului de cerere 2020 este 30 iunie 2021. APIA este obligată să respecte acest termen fixat de regulamentele europene.

De ce nu vor micii fermieri, crescători de animale din România să se asocieze?

De ce nu vor micii fermieri, crescători de animale din România să se asocieze?

23 iunie 2021 - 11:03

"Oricâți bani, oricâte subvenții sau scheme de sprijin ai da unui fermier mic, niciodată nu o să reziste pe piață decât dacă se asociază", a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros. Declarație publicată AICI de Agroinfo. Vă asociați, aveți șanse în piață, nu vă asociați, riscați să dispăreți, declarația șefului MADR a stârnit dezbateri aprinse pe rețeaua de socializare Facebook.

Sprijin mai mare pentru micii fermieri și limitarea subvențiilor pentru marile ferme!

Sprijin mai mare pentru micii fermieri și limitarea subvențiilor pentru marile ferme!

23 iunie 2021 - 08:11

Negocierile pentru plățile directe ale fermierilor se reiau pe 28 iunie 2021 la Bruxelles, la Consiliul Agrifish. Dezbaterile sunt intense pentru că Parlamentul European și Comisia Europeană nu mai vor să dea subvenții agricole de zeci de milioane de euro unei singure ferme. Cea mai mare fermă din România a primit anul trecut subvenții directe de peste 10 milioane de euro de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA).

Sprijin mai mare pentru micii fermieri și limitarea subvențiilor pentru marile ferme!

Sprijin mai mare pentru micii fermieri și limitarea subvențiilor pentru marile ferme!

23 iunie 2021 - 08:11

Negocierile pentru plățile directe ale fermierilor se reiau pe 28 iunie 2021 la Bruxelles, la Consiliul Agrifish. Dezbaterile sunt intense pentru că Parlamentul European și Comisia Europeană nu mai vor să dea subvenții agricole de zeci de milioane de euro unei singure ferme. Cea mai mare fermă din România a primit anul trecut subvenții directe de peste 10 milioane de euro de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA).

Să nu ne mire că fermierul român renunță! Cum sunt ajutați fermierii din Ungaria și Bulgaria!

Să nu ne mire că fermierul român renunță! Cum sunt ajutați fermierii din Ungaria și Bulgaria!

22 iunie 2021 - 21:18

Economistul Mircea Coșea spune că agricultura românească este în moarte clinică. Producătorul român a fost atacat într-o manieră brutală din 2007, de când am devenit membri UE, spune economistul. El a dat exemplul Bulgariei și al Ungariei, unde fermierii sunt subvenționați la timp și sunt ajutați de stat să-și vândă produsele.

ANT ovine e jumătate din impozitul pe oaie pentru 2021!

ANT ovine e jumătate din impozitul pe oaie pentru 2021!

22 iunie 2021 - 17:39

Crescătorii de ovine din România nu reușesc anul acesta să-și acopere plata normei de venit, a impozitului pe cap de ovină din ajutorul național tranzitoriu încasat de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru anul de cerere 2020.

Lista sumelor tăiate de APIA din noua subvenție de 2.000 euro/fermier!

Lista sumelor tăiate de APIA din noua subvenție de 2.000 euro/fermier!

22 iunie 2021 - 16:12

Ajutorul de minimis pe care-l poate primi un fermier român este de maxim 20.000 de euro pe parcursul a trei ani, informează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Astfel, din ajutorul de minimis la legume stabilit pentru acest an la valoarea maximă de 2.000 de euro/1000 mp/beneficiar se scad sumele încasate de fermieri ca ajutoare de minimis în anii 2019 și 2020. S-ar putea ca unor fermieri să nu le mai rămână nimic de încasat de la APIA.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii