Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV. ŞEFII ANSVSA şi COLEGIULUI VETERINARILOR, MESAJ despre EFICIENŢA IVERMECTINEI (EVOMEC) în TRATAREA COVID-19!

Publicat: 06 aprilie 2020 - 14:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV AGROINFO. O ştire despre un posibil succes al unui medicament antiparazitar de uz veterinar în tratarea COVID-19 a început să circule în spaţiul public de două zile. AGROINFO a sesizat problema către ANSVSA şi Colegiul Medicilor Veterinari din România şi a solicitat şefilor celor două instituţii un punct de vedere oficial referitor la acest subiect.

Aşa cum v-a obişnuit, AGROINFO vă informează corect, din surse oficiale. Este extrem de important să evităm cu toţii propagarea ştirilor false, care ar putea afecta negativ atât fermierii, cât şi publicul larg.

Mai multe articole din presa internaţională prezintă, în ultimele două zile, rezultatele unui studiu realizat IN VITRO, într-o universitate din Australia, conform căruia Ivermectina, un medicament antiparazitar de uz veterinar, utilizat pe scară largă în toată lumea, a reuşit să neutralizeze, în laborator, creşterea celulelor noului coronavirus SARS-CoV-2.

Este esenţial de precizat că testele au fost realizate doar IN VITRO, în condiţii de laborator şi că autorii studiului recunosc faptul că nu ştiu în ce fel acţionează Ivermectina asupra virusului. Testele realizate în laborator arată că medicamentul ar putea împiedica virusul să slăbească capacitatea celulei gazdă de a-l elimina.

AGROINFO a solicitat un punct de vedere oficial conducerii ANSVSA şi Colegiului Medicilor Veterinari din România referitor la acest subiect şi le-a cerut şefilor celor două instituţii să transmită un mesaj clar către fermieri şi populaţie referitor la modul în care trebuie să abordeze astfel de ştiri.

ROBERT CHIOVEANU, preşedinte Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA): Nu putem vorbi despre un medicament care să vină să combată virusul SARS-CoV-2, nu are studii făcute pe oameni! Fermierii trebuie să se informeze numai din surse guvernamentale şi din surse credibile. ATÂTA TIMP CÂT NU ESTE DEMONSTRAT ŞI NICI UN STUDIU EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară)SAU FAO (Organizaţia pentru Alimentaţie a Naţiunilor Unite) SAU OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii)NU A DEMONSTRAT AŞA CEVA, NU PUTEM SPUNE CĂ AVEM O LEGĂTURĂ DIRECTĂ ÎNTRE FOLOSIREA UNOR ANTIPARAZITARE VETERINARE ŞI COVID-19. Trebuie să ne informăm doar din surse autorizate.

Preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari din România: EXCLUS CA OAMENII SĂ UTILIZEZE PE PROPRIA PERSOANĂ IVERMECTINĂ!

VIOREL ANDRONIE, Preşedinte Colegiul Medicilor Veterinari din România: Toată lumea, şi fermerii, şi publicul larg, trebuie să se informeze din surse oficiale şi în nici un caz, nici o persoană fizică, nici un cetăţean nu poate să ajungă la automedicaţie. În nici un caz, dacă a citit undeva că Ivermectina este bună pentru Covid, imediat să se apuce să se trateze cu Ivermectină, aşa cum s-a întâmplat cu alte medicamente, că în momentul în care cineva a spus că substanţa X ar fi utilă, toată lumea a dat buzna la farmacie să îşi cumpere şi atunci când cineva a avut nevoie, nu a mai găsit. În mod normal, orice cetăţean trebuie să respecte ce-i spun autorităţile şi ce îi spune medicul uman, nu ce a auzit că i-a spus cineva.

Legat de Ivermectină, este un studiu făcut în laborator, pe culturi celulare. Una este cultura celulară şi alta este studiul clinic. Până când se va ajunge să se facă studii clinice care să demonstreze dacă este eficientă sau nu e cale lungă. Asta este cea mai mare diferenţă: UNA ESTE STUDIUL IN VITRO, ÎN LABORATOR, ŞI ALTA ESTE PE UN ORGANISM VIU. IN VIVO vor trebui studii clinice, care durează luni, ani de zile poate până când se dă aprobarea unui produs pentru a fi utilizat. SĂ NU CUMVA SĂ SE APROVIZIONEZE SAU SĂ UTILIZEZE că au auzit din ziare, de la vecini, de la prieteni că ar fi bun împotriva COVID! EXCLUS CA OAMENII să cumpere şi SĂ UTILIZEZE PE PROPRIA PERSOANĂ ACEASTĂ SUBSTANŢĂ! Totul trebuie să se raporteze la ce spun autorităţile şi medicii.

Cât de uşor accesibile sunt produsele cu Ivermectină în România!

IVERMECTINA este o substanţă antiparazitară, utilizată atât împotriva paraziţilor interni, cât şi a celor externi (viermi gastrointestinali, pulmonari etc., păduchi, acarieni, căpuşe, infestare cu larve de insecte). Acţionează prin paralizia şi apoi moartea nematodelor, arachnidelor şi insectelor parazite. Se recomandă pentru prevenirea şi combaterea endo şi ectoparazitozelor la taurine, ovine, caprine şi porcine. Produsele pe bază de Ivermectină sunt vândute ca soluţie injectabilă şi trebuie administrate doar subcutanat. Medicamente pe bază de Ivermectină sunt produse şi în România, sub denumirea comercială de Evomec. Pe lângă Evomec există însă, în farmaciile veterinare, din România multe alte produse cu Ivermectină, fabricate în alte ţări.

Ivermectina este un produs uzual în medicina veterinară, iar produsele comerciale care conţin această substanţă sunt de la ieftine la scumpe, în funcţie de producător, ne-a mai spus preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari.

Şeful ANSVSA spune că medicamentele pe bază de Ivermectină se eliberează în farmaciile veterinare pe bază de prescripţie eliberată de către medicii veterinari care sunt în farmacie şi că nu oricine poate să cumpere acest medicament.

Crescătorii de animale cu care a stat de vorbă AGROINFO spun însă că produsele pe bază de Ivermectină sunt ieftine şi uşor de cumpărat de oricine, nu doar de crescătorii de animale, deşi vânzarea acestora este reglementată de lege.

Dacă mergeţi la o farmacie veterinară şi spuneţi „îmi trebuie şi mie nişte Ivermectină, că-mi ia câinele căpuşe sau are vaca ceva”, imediat vă dă ori într-o seringă, ori într-un flacon, se bucură să cumpăraţi cât de mult. În mod normal, farmaciile nu ar trebui să vândă anumite medicamente şi nici antibiotice fără prescripţia medicului veterinar. Fermierii sunt responsabili, se păzesc singuri, că dacă dai laptele unui centru de procesare şi te-ai apucat să faci antibiotic la o oaie, poţi plăti o cisternă de 30.000 de litri de lapte dacă ai băgat nişte lapte care are remanenţă de la tratament, a declarat, pentru AGROINFO, un crescător de ovine.

alerta-doi_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo 

Vizualizat: 8160 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

EURODEPUTAT BUDA: NOILE SUBVENȚII MARI PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

EURODEPUTAT BUDA: NOILE SUBVENȚII MARI PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

01 decembrie 2020 - 17:49

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Este important ca schemele ecologice propuse pentru fermieri să nu creeze poveri și sarcini administrative excesive. La fel de important este ca fermierii să fie plătiți pentru eforturile lor suplimentare de apărători al mediului și climei, a spus europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European.

SUBVENȚII APIA BOVINE! SPRIJIN CUPLAT PENTRU TAURINE ȘI VACI DE LAPTE!

SUBVENȚII APIA BOVINE! SPRIJIN CUPLAT PENTRU TAURINE ȘI VACI DE LAPTE!

01 decembrie 2020 - 10:01

SUBVENȚII APIA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE! AGROINFO a primit mesaje de la mai mulți fermieri prin care aceștia ne-au rugat să publicăm schemele de plată, subvențiile, de care beneficiază crescătorii români de bovine. AGROINFO va publica de câte ori este nevoie aceste informații extrem de utile pentru crescătorii de animale, pentru fermieri, care vor să obțină subvențiile de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

SUBVENȚII APIA BOVINE! AJUTOR NAȚIONAL TRANZITORIU PENTRU BOVINE DE CARNE ȘI VACI DE LAPTE!

SUBVENȚII APIA BOVINE! AJUTOR NAȚIONAL TRANZITORIU PENTRU BOVINE DE CARNE ȘI VACI DE LAPTE!

01 decembrie 2020 - 09:18

SUBVENȚII APIA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE! AGROINFO a primit mesaje de la mai mulți fermieri prin care aceștia ne-au rugat să publicăm schemele de plată, subvențiile, de care beneficiază crescătorii români de bovine. AGROINFO va publica de câte ori este nevoie aceste informații extrem de utile pentru crescătorii de animale, pentru fermieri, care vor să obțină subvențiile de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL! AJUTOR DE STAT ÎN SECTORUL CREȘTERII ANIMALELOR!

PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL! AJUTOR DE STAT ÎN SECTORUL CREȘTERII ANIMALELOR!

01 decembrie 2020 - 06:44

ÎN VIGOARE! Hotărârea Guvernului care prelungește până-n data de 30 iunie 2021 ajutorul de stat acordat în sectorul creșterii animalelor a fost publicată, săptămâna trecută, în Monitorul Oficial.

SUBVENȚII APIA 2020! APIA ANUNȚĂ CĂ ÎNCEPE PLĂȚILE ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ!

SUBVENȚII APIA 2020! APIA ANUNȚĂ CĂ ÎNCEPE PLĂȚILE ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ!

30 noiembrie 2020 - 10:54

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că din această săptămână, din data de 2 decembrie 2020, începe autorizarea la plata finală a fermierilor care au solicitat subvențiile agricole pentru anul 2020.

MINISTRUL OROS: 1,4 MILIARDE DE EURO PENTRU PLĂȚILE COMPENSATORII ALE FERMIERILOR!

MINISTRUL OROS: 1,4 MILIARDE DE EURO PENTRU PLĂȚILE COMPENSATORII ALE FERMIERILOR!

29 noiembrie 2020 - 08:39

AJUTOARE PENTRU ZONA MONTANĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că sunt alocate 1,4 miliarde de euro pentru plățile compensatorii pe hectar și pe cap de animale destinate fermierilor din zona montană. Suma este alocată pentru următorul exercițiu financiar, 2021-2027.

APROBATĂ DE GUVERN! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

APROBATĂ DE GUVERN! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

29 noiembrie 2020 - 06:20

AJUTOR FERMIERI. Guvernul a aprobat în ședința din 27 noiembrie 2020 o ordonanță de urgență prin care este instituită o schemă de ajutor pe hectar în cuantum de 500 de euro/ha pentru viticultori. Subvenția a fost aprobată deja de Comisia Europeană, iar Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va face plata către beneficiari până la data de 31 decembrie 2020.

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

27 noiembrie 2020 - 17:18

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat Campania de plăți în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2020.

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

27 noiembrie 2020 - 08:15

OFICIAL BRUXELLES. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele COMAGRI, Parlamentul European, a anunțat că a fost aprobată de către Comisia Europeană o schemă de ajutor pentru România în valoare de 216 milioane de euro. Ajutorul va fi acordat sub forma unor subvenții directe care nu pot depăși 100.000 de euro/fermă pentru producția primară de produse agricole și 120.000 de euro/întreprindere în sectorul pescuitului și acvaculturii.

MINISTRUL OROS: PLĂȚILE SE FAC DIN 25 NOIEMBRIE!

MINISTRUL OROS: PLĂȚILE SE FAC DIN 25 NOIEMBRIE!

26 noiembrie 2020 - 08:16

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță că ajutoarele Covid-19 au început să fie transferate către conturile fermierilor încă de ieri, miercuri, 25 noiembrie 2020. Deocamdată, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) nu a comunicat sumele autorizate la plata acestor ajutoare.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

După luptă

După luptă
Ştefan cel Mare dupa o luptă: Detalii