Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXCLUSIV. ŞEFII ANSVSA şi COLEGIULUI VETERINARILOR, MESAJ despre EFICIENŢA IVERMECTINEI (EVOMEC) în TRATAREA COVID-19!

Publicat: 06 aprilie 2020 - 14:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV AGROINFO. O ştire despre un posibil succes al unui medicament antiparazitar de uz veterinar în tratarea COVID-19 a început să circule în spaţiul public de două zile. AGROINFO a sesizat problema către ANSVSA şi Colegiul Medicilor Veterinari din România şi a solicitat şefilor celor două instituţii un punct de vedere oficial referitor la acest subiect.

Aşa cum v-a obişnuit, AGROINFO vă informează corect, din surse oficiale. Este extrem de important să evităm cu toţii propagarea ştirilor false, care ar putea afecta negativ atât fermierii, cât şi publicul larg.

Mai multe articole din presa internaţională prezintă, în ultimele două zile, rezultatele unui studiu realizat IN VITRO, într-o universitate din Australia, conform căruia Ivermectina, un medicament antiparazitar de uz veterinar, utilizat pe scară largă în toată lumea, a reuşit să neutralizeze, în laborator, creşterea celulelor noului coronavirus SARS-CoV-2.

Este esenţial de precizat că testele au fost realizate doar IN VITRO, în condiţii de laborator şi că autorii studiului recunosc faptul că nu ştiu în ce fel acţionează Ivermectina asupra virusului. Testele realizate în laborator arată că medicamentul ar putea împiedica virusul să slăbească capacitatea celulei gazdă de a-l elimina.

AGROINFO a solicitat un punct de vedere oficial conducerii ANSVSA şi Colegiului Medicilor Veterinari din România referitor la acest subiect şi le-a cerut şefilor celor două instituţii să transmită un mesaj clar către fermieri şi populaţie referitor la modul în care trebuie să abordeze astfel de ştiri.

ROBERT CHIOVEANU, preşedinte Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA): Nu putem vorbi despre un medicament care să vină să combată virusul SARS-CoV-2, nu are studii făcute pe oameni! Fermierii trebuie să se informeze numai din surse guvernamentale şi din surse credibile. ATÂTA TIMP CÂT NU ESTE DEMONSTRAT ŞI NICI UN STUDIU EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară)SAU FAO (Organizaţia pentru Alimentaţie a Naţiunilor Unite) SAU OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii)NU A DEMONSTRAT AŞA CEVA, NU PUTEM SPUNE CĂ AVEM O LEGĂTURĂ DIRECTĂ ÎNTRE FOLOSIREA UNOR ANTIPARAZITARE VETERINARE ŞI COVID-19. Trebuie să ne informăm doar din surse autorizate.

Preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari din România: EXCLUS CA OAMENII SĂ UTILIZEZE PE PROPRIA PERSOANĂ IVERMECTINĂ!

VIOREL ANDRONIE, Preşedinte Colegiul Medicilor Veterinari din România: Toată lumea, şi fermerii, şi publicul larg, trebuie să se informeze din surse oficiale şi în nici un caz, nici o persoană fizică, nici un cetăţean nu poate să ajungă la automedicaţie. În nici un caz, dacă a citit undeva că Ivermectina este bună pentru Covid, imediat să se apuce să se trateze cu Ivermectină, aşa cum s-a întâmplat cu alte medicamente, că în momentul în care cineva a spus că substanţa X ar fi utilă, toată lumea a dat buzna la farmacie să îşi cumpere şi atunci când cineva a avut nevoie, nu a mai găsit. În mod normal, orice cetăţean trebuie să respecte ce-i spun autorităţile şi ce îi spune medicul uman, nu ce a auzit că i-a spus cineva.

Legat de Ivermectină, este un studiu făcut în laborator, pe culturi celulare. Una este cultura celulară şi alta este studiul clinic. Până când se va ajunge să se facă studii clinice care să demonstreze dacă este eficientă sau nu e cale lungă. Asta este cea mai mare diferenţă: UNA ESTE STUDIUL IN VITRO, ÎN LABORATOR, ŞI ALTA ESTE PE UN ORGANISM VIU. IN VIVO vor trebui studii clinice, care durează luni, ani de zile poate până când se dă aprobarea unui produs pentru a fi utilizat. SĂ NU CUMVA SĂ SE APROVIZIONEZE SAU SĂ UTILIZEZE că au auzit din ziare, de la vecini, de la prieteni că ar fi bun împotriva COVID! EXCLUS CA OAMENII să cumpere şi SĂ UTILIZEZE PE PROPRIA PERSOANĂ ACEASTĂ SUBSTANŢĂ! Totul trebuie să se raporteze la ce spun autorităţile şi medicii.

Cât de uşor accesibile sunt produsele cu Ivermectină în România!

IVERMECTINA este o substanţă antiparazitară, utilizată atât împotriva paraziţilor interni, cât şi a celor externi (viermi gastrointestinali, pulmonari etc., păduchi, acarieni, căpuşe, infestare cu larve de insecte). Acţionează prin paralizia şi apoi moartea nematodelor, arachnidelor şi insectelor parazite. Se recomandă pentru prevenirea şi combaterea endo şi ectoparazitozelor la taurine, ovine, caprine şi porcine. Produsele pe bază de Ivermectină sunt vândute ca soluţie injectabilă şi trebuie administrate doar subcutanat. Medicamente pe bază de Ivermectină sunt produse şi în România, sub denumirea comercială de Evomec. Pe lângă Evomec există însă, în farmaciile veterinare, din România multe alte produse cu Ivermectină, fabricate în alte ţări.

Ivermectina este un produs uzual în medicina veterinară, iar produsele comerciale care conţin această substanţă sunt de la ieftine la scumpe, în funcţie de producător, ne-a mai spus preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari.

Şeful ANSVSA spune că medicamentele pe bază de Ivermectină se eliberează în farmaciile veterinare pe bază de prescripţie eliberată de către medicii veterinari care sunt în farmacie şi că nu oricine poate să cumpere acest medicament.

Crescătorii de animale cu care a stat de vorbă AGROINFO spun însă că produsele pe bază de Ivermectină sunt ieftine şi uşor de cumpărat de oricine, nu doar de crescătorii de animale, deşi vânzarea acestora este reglementată de lege.

Dacă mergeţi la o farmacie veterinară şi spuneţi „îmi trebuie şi mie nişte Ivermectină, că-mi ia câinele căpuşe sau are vaca ceva”, imediat vă dă ori într-o seringă, ori într-un flacon, se bucură să cumpăraţi cât de mult. În mod normal, farmaciile nu ar trebui să vândă anumite medicamente şi nici antibiotice fără prescripţia medicului veterinar. Fermierii sunt responsabili, se păzesc singuri, că dacă dai laptele unui centru de procesare şi te-ai apucat să faci antibiotic la o oaie, poţi plăti o cisternă de 30.000 de litri de lapte dacă ai băgat nişte lapte care are remanenţă de la tratament, a declarat, pentru AGROINFO, un crescător de ovine.

alerta-doi_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo 

Vizualizat: 13178 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

EURODEPUTAT BUDA: BANII DIN ZOOTEHNIE SUNT PENTRU A AJUTA FERMIERII MICI ȘI MIJLOCII, PE CEI ÎN DIFICULTATE!

EURODEPUTAT BUDA: BANII DIN ZOOTEHNIE SUNT PENTRU A AJUTA FERMIERII MICI ȘI MIJLOCII, PE CEI ÎN DIFICULTATE!

06 martie 2021 - 12:54

SUBVENȚIA APIA MARE DIN ZOOTEHNIE! Ministerul Agriculturii a greșit când a eliminat pragul de 250 de capete de vaci de lapte pentru sprijinul cuplat din zootehnie. A luat decizia corectă când a îndreptat această greșeală și a reintrodus limita de 250 de capete de vaci. Rațiunea politicii agricole comune este de a-i sprijini pe fermierii mici și mijlocii, fermele cu peste 250 de vaci pot să acceseze alte fonduri ca să fie competitive, a spus eurodeputatul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte COMAGRI, Parlament European.

VEȘTI DE LA BRUXELLES! NOU SPRIJIN FINANCIAR pentru FERMIERI!

VEȘTI DE LA BRUXELLES! NOU SPRIJIN FINANCIAR pentru FERMIERI!

06 martie 2021 - 11:40

AJUTOR FERMIERI. Un nou sprijin financiar este pregătit pentru fermieri în noul regulament european care va guverna noua Politică Agricolă Comună, a anunțat europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European.

EUROPARLAMENTAR BUDA: FERMIERII SUNT ACEI MICI DUMNEZEI ÎN FAȚA CĂRORA TREBUIE SĂ NE ÎNCLINĂM!

EUROPARLAMENTAR BUDA: FERMIERII SUNT ACEI MICI DUMNEZEI ÎN FAȚA CĂRORA TREBUIE SĂ NE ÎNCLINĂM!

06 martie 2021 - 11:12

FERMIERII NU SUNT SUFICIENT PLĂTIȚI PENTRU MUNCA LOR. Fermierii sunt acei mici Dumnezei în fața cărora trebuie să ne înclinăm pentru că ne asigură hrana. Ei nu sunt suficient de bine plătiți pentru munca lor, a spus europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, vineri seara, la Agro TV.

COMUNICAT APIA ASTĂZI: NOI REGULI LA PLATA SUBVENȚIEI TAURINE CARNE!

COMUNICAT APIA ASTĂZI: NOI REGULI LA PLATA SUBVENȚIEI TAURINE CARNE!

05 martie 2021 - 18:40

SUBVENȚII APIA FERME VACI! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi crescătorii de bovine că anul acesta sunt noi reguli pentru plata subvenției de circa 185 de euro pe cap de bovină, sprijinul cuplat zootehnic.

APIA ANUNȚĂ ASTĂZI CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE!

APIA ANUNȚĂ ASTĂZI CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE!

05 martie 2021 - 16:47

SUBVENȚII PENTRU FERMELE DE OI ȘI CAPRE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi crescătorii de ovine și/sau caprine care sunt modificările pentru subvenția mare la oi și capre, sprijinul cuplat, circa 18 euro pe cap de ovină.

MESAJ URGENT APIA DE ASTĂZI! PLATA SUBVENȚIILOR pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

MESAJ URGENT APIA DE ASTĂZI! PLATA SUBVENȚIILOR pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

05 martie 2021 - 15:40

MODIFICĂRI SUBVENȚII APIA 2021! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi modificările făcute pentru plata subvențiilor din agricultură, aferente anului de cerere 2021.

ATENȚIE, APIA VĂ AVERTIZEAZĂ!

ATENȚIE, APIA VĂ AVERTIZEAZĂ!

05 martie 2021 - 08:46

PLATA SUBVENȚIILOR APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă avertizează asupra condițiilor care sunt considerate artificial create de către fermierii cu scopul de a obține pe nedrept subvențiile agricole. Când APIA decide că s-au creat condiții artificiale exclude fermierii de la plata subvențiilor și recuperează sumele deja plătite acestora.

TINERII FERMIERI, SUBVENȚII APIA MAI MARI!

TINERII FERMIERI, SUBVENȚII APIA MAI MARI!

05 martie 2021 - 07:30

SUBVENȚII APIA 2021-2022. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță condițiile pentru tinerii fermieri care vor să obțină anul acesta subvenții mai mari pe hectar. Ei pot să acceseze plata pentru tinerii fermieri, al cărei cuantum este de circa 36 de euro pe hectar. Suma este adăugată la celelalte scheme de plată pe hectar.

ORDINUL MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIILE ȚĂRĂNEȘTI NU A FOST ÎNCĂ RETRAS!

ORDINUL MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIILE ȚĂRĂNEȘTI NU A FOST ÎNCĂ RETRAS!

04 martie 2021 - 20:18

MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIA ȚĂRANULUI. Ordinul ministrului agriculturii nr.24 pentru stabilirea dimensiunilor exploatațiilor de creștere a porcilor nu a fost încă retras din consultare publică. La ora publicării acestei știri, Ordinul maxim 5 porci în gospodăriile țărănești este afișat în consultare pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii.

MESAJ IMPORTANT DIRECTOR APIA pentru SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

MESAJ IMPORTANT DIRECTOR APIA pentru SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

04 martie 2021 - 18:59

ATENȚIE, FERMIERI! Directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Caraș Severin, Dumitru Stepanescu, are un mesaj important pentru fermierii care vor să încaseze anul acesta subvențiile agricole.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Toleranța la virusul petelor de bronz (TSVW) este un criteriu foarte important pentru Florin Pop, legumicultor în Seleuș, județul Arad, atunci când alege hibrizii de tomate pe care îi cultivă. Legumicultorul este fidel hibrizilor Sandoline F1 și Ciciu F1 datorită gustului bun, vigorii plantelor și creșterii nedeterminate, un aspect care îi permite recoltarea eşalonată.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Adevăr

Adevăr
- Care e lucrul cel mai inteligent pe care îl poate spune un bărbat? Detalii