Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXCLUSIV. ŞEFII ANSVSA şi COLEGIULUI VETERINARILOR, MESAJ despre EFICIENŢA IVERMECTINEI (EVOMEC) în TRATAREA COVID-19!

Publicat: 06 aprilie 2020 - 14:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV AGROINFO. O ştire despre un posibil succes al unui medicament antiparazitar de uz veterinar în tratarea COVID-19 a început să circule în spaţiul public de două zile. AGROINFO a sesizat problema către ANSVSA şi Colegiul Medicilor Veterinari din România şi a solicitat şefilor celor două instituţii un punct de vedere oficial referitor la acest subiect.

Aşa cum v-a obişnuit, AGROINFO vă informează corect, din surse oficiale. Este extrem de important să evităm cu toţii propagarea ştirilor false, care ar putea afecta negativ atât fermierii, cât şi publicul larg.

Mai multe articole din presa internaţională prezintă, în ultimele două zile, rezultatele unui studiu realizat IN VITRO, într-o universitate din Australia, conform căruia Ivermectina, un medicament antiparazitar de uz veterinar, utilizat pe scară largă în toată lumea, a reuşit să neutralizeze, în laborator, creşterea celulelor noului coronavirus SARS-CoV-2.

Este esenţial de precizat că testele au fost realizate doar IN VITRO, în condiţii de laborator şi că autorii studiului recunosc faptul că nu ştiu în ce fel acţionează Ivermectina asupra virusului. Testele realizate în laborator arată că medicamentul ar putea împiedica virusul să slăbească capacitatea celulei gazdă de a-l elimina.

AGROINFO a solicitat un punct de vedere oficial conducerii ANSVSA şi Colegiului Medicilor Veterinari din România referitor la acest subiect şi le-a cerut şefilor celor două instituţii să transmită un mesaj clar către fermieri şi populaţie referitor la modul în care trebuie să abordeze astfel de ştiri.

ROBERT CHIOVEANU, preşedinte Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA): Nu putem vorbi despre un medicament care să vină să combată virusul SARS-CoV-2, nu are studii făcute pe oameni! Fermierii trebuie să se informeze numai din surse guvernamentale şi din surse credibile. ATÂTA TIMP CÂT NU ESTE DEMONSTRAT ŞI NICI UN STUDIU EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară)SAU FAO (Organizaţia pentru Alimentaţie a Naţiunilor Unite) SAU OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii)NU A DEMONSTRAT AŞA CEVA, NU PUTEM SPUNE CĂ AVEM O LEGĂTURĂ DIRECTĂ ÎNTRE FOLOSIREA UNOR ANTIPARAZITARE VETERINARE ŞI COVID-19. Trebuie să ne informăm doar din surse autorizate.

Preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari din România: EXCLUS CA OAMENII SĂ UTILIZEZE PE PROPRIA PERSOANĂ IVERMECTINĂ!

VIOREL ANDRONIE, Preşedinte Colegiul Medicilor Veterinari din România: Toată lumea, şi fermerii, şi publicul larg, trebuie să se informeze din surse oficiale şi în nici un caz, nici o persoană fizică, nici un cetăţean nu poate să ajungă la automedicaţie. În nici un caz, dacă a citit undeva că Ivermectina este bună pentru Covid, imediat să se apuce să se trateze cu Ivermectină, aşa cum s-a întâmplat cu alte medicamente, că în momentul în care cineva a spus că substanţa X ar fi utilă, toată lumea a dat buzna la farmacie să îşi cumpere şi atunci când cineva a avut nevoie, nu a mai găsit. În mod normal, orice cetăţean trebuie să respecte ce-i spun autorităţile şi ce îi spune medicul uman, nu ce a auzit că i-a spus cineva.

Legat de Ivermectină, este un studiu făcut în laborator, pe culturi celulare. Una este cultura celulară şi alta este studiul clinic. Până când se va ajunge să se facă studii clinice care să demonstreze dacă este eficientă sau nu e cale lungă. Asta este cea mai mare diferenţă: UNA ESTE STUDIUL IN VITRO, ÎN LABORATOR, ŞI ALTA ESTE PE UN ORGANISM VIU. IN VIVO vor trebui studii clinice, care durează luni, ani de zile poate până când se dă aprobarea unui produs pentru a fi utilizat. SĂ NU CUMVA SĂ SE APROVIZIONEZE SAU SĂ UTILIZEZE că au auzit din ziare, de la vecini, de la prieteni că ar fi bun împotriva COVID! EXCLUS CA OAMENII să cumpere şi SĂ UTILIZEZE PE PROPRIA PERSOANĂ ACEASTĂ SUBSTANŢĂ! Totul trebuie să se raporteze la ce spun autorităţile şi medicii.

Cât de uşor accesibile sunt produsele cu Ivermectină în România!

IVERMECTINA este o substanţă antiparazitară, utilizată atât împotriva paraziţilor interni, cât şi a celor externi (viermi gastrointestinali, pulmonari etc., păduchi, acarieni, căpuşe, infestare cu larve de insecte). Acţionează prin paralizia şi apoi moartea nematodelor, arachnidelor şi insectelor parazite. Se recomandă pentru prevenirea şi combaterea endo şi ectoparazitozelor la taurine, ovine, caprine şi porcine. Produsele pe bază de Ivermectină sunt vândute ca soluţie injectabilă şi trebuie administrate doar subcutanat. Medicamente pe bază de Ivermectină sunt produse şi în România, sub denumirea comercială de Evomec. Pe lângă Evomec există însă, în farmaciile veterinare, din România multe alte produse cu Ivermectină, fabricate în alte ţări.

Ivermectina este un produs uzual în medicina veterinară, iar produsele comerciale care conţin această substanţă sunt de la ieftine la scumpe, în funcţie de producător, ne-a mai spus preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari.

Şeful ANSVSA spune că medicamentele pe bază de Ivermectină se eliberează în farmaciile veterinare pe bază de prescripţie eliberată de către medicii veterinari care sunt în farmacie şi că nu oricine poate să cumpere acest medicament.

Crescătorii de animale cu care a stat de vorbă AGROINFO spun însă că produsele pe bază de Ivermectină sunt ieftine şi uşor de cumpărat de oricine, nu doar de crescătorii de animale, deşi vânzarea acestora este reglementată de lege.

Dacă mergeţi la o farmacie veterinară şi spuneţi „îmi trebuie şi mie nişte Ivermectină, că-mi ia câinele căpuşe sau are vaca ceva”, imediat vă dă ori într-o seringă, ori într-un flacon, se bucură să cumpăraţi cât de mult. În mod normal, farmaciile nu ar trebui să vândă anumite medicamente şi nici antibiotice fără prescripţia medicului veterinar. Fermierii sunt responsabili, se păzesc singuri, că dacă dai laptele unui centru de procesare şi te-ai apucat să faci antibiotic la o oaie, poţi plăti o cisternă de 30.000 de litri de lapte dacă ai băgat nişte lapte care are remanenţă de la tratament, a declarat, pentru AGROINFO, un crescător de ovine.

alerta-doi_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo 

Vizualizat: 7765 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

DISPARE AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU, SUBVENȚIA DE CARE BENEFICIAZĂ CEI MAI MULȚI FERMIERI ROMÂNI?

DISPARE AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU, SUBVENȚIA DE CARE BENEFICIAZĂ CEI MAI MULȚI FERMIERI ROMÂNI?

22 septembrie 2020 - 07:30

SUBVENȚII APIA FERMIERI. Comisia Europeană nu este de acord cu continuarea plății către fermierii români a ajutoarelor naționale tranzitorii (ANT), de care beneficiază atât fermierii din vegetal, cât și crescătorii de animale, a anunțat comisarul european pentru Agricultură, la Consiliul AGRIFISH, desfășurat ieri, 21 septembrie 2020, la Bruxelles. Oficialul Comisiei Europene a precizat că 2020 este ultimul an de acordare a acestor ajutoare pentru fermieri. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a participat la Consiliul AGRIFISH.

COMISAR EUROPEAN AGRICULTURĂ: SUBVENȚII MAI MARI PENTRU MICII FERMIERI! ÎMPĂRȚIREA ECHITABILĂ A PLĂȚILOR!

COMISAR EUROPEAN AGRICULTURĂ: SUBVENȚII MAI MARI PENTRU MICII FERMIERI! ÎMPĂRȚIREA ECHITABILĂ A PLĂȚILOR!

21 septembrie 2020 - 23:30

CONSILIUL AGRIFISH, 21 SEPTEMBRIE 2020. Luni, 21 septembrie 2020, s-a desfășurat Consiliul AGRIFISH la Bruxelles, la care au participat miniștrii agriculturii din țările membre UE. Ministrul agriculturii Adrian Oros a fost prezent la acest eveniment. Comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, susține plafonarea plăților directe la suma de 100.000 de euro, rotunjirea plăților pentru micii fermieri sau plăți redistributive pentru aceștia cu scopul împărțirii echitabile a subvențiilor agricole.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

21 septembrie 2020 - 22:02

DECIZIE MADR. Actualizarea Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole, realizarea ortofotoplanurilor și activitatea de aerofotogrammetrie vor fi făcute timp de 10 ani de personalul Ministerului Apărării Naționale, anunță un proiect de Ordonanță de Urgență publicat astăzi de Ministerul Agriculturii pe site-ul oficial. Decizia a fost luată pentru a nu se pierde banii europeni pentru subvențiile fermierilor români

MINISTRUL OROS, PLATA AJUTOARELOR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

MINISTRUL OROS, PLATA AJUTOARELOR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

21 septembrie 2020 - 11:09

AJUTOARE CRIZĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține că toți crescătorii de animale primesc ajutoarele acordate în contextul crizei sanitare. Indiferent că e vorba de ferme de vaci cu peste 91 de capete de animale sau ferme care au sub 90 capete animale, toate vor beneficia de un ajutor de 100 de euro pe cap de animal. Dacă la vaci se știe cuantumul pe cap de animal, la ovine/caprine nu se știe. Șeful MADR nu a precizat însă diferențele dintre ajutoarele acordate fermelor mari și cele pentru fermele mici sau medii.

TINERII FUG DE FERMELE DE ANIMALE! TOT MAI PUȚINI ALEG SĂ FIE CRESCĂTORI DE ANIMALE!

TINERII FUG DE FERMELE DE ANIMALE! TOT MAI PUȚINI ALEG SĂ FIE CRESCĂTORI DE ANIMALE!

21 septembrie 2020 - 09:36

RENUNȚĂ LA CREȘTEREA ANIMALELOR. Muncă multă, bani puțini, producția de lapte și carne se vinde greu și la prețuri mici. Toate sunt motive pentru ca tinerii din România să nu-și dorească să devină proprietari ai unei ferme de animale. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, săptămâna trecută, în vizita făcută în județul Mureș, că pregătește, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, un ajutor din bani europeni care să-i motiveze pe crescătorii de animale, pe fermieri să angajeze tineri.

UN ȘEF APIA ANUNȚĂ DATA LA CARE AJUNG AJUTOARELE ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

UN ȘEF APIA ANUNȚĂ DATA LA CARE AJUNG AJUTOARELE ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

21 septembrie 2020 - 08:47

AJUTOARE PLĂTITE DE APIA. A început plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole însămânțate în toamna lui 2019 au fost afectate de secetă. Un director APIA anunță data la care vor ajunge banii în conturile fermierilor.

CINE ARE DREPTUL LA SUBVENȚIA APIA PE HECTAR?

CINE ARE DREPTUL LA SUBVENȚIA APIA PE HECTAR?

20 septembrie 2020 - 09:38

PROBLEMELE FERMIERILOR. Subvenția trebuie să o primească cel care lucrează pământul, nu proprietarul, iar situațiile care nu sunt conforme trebuie remediate, le-a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros, fermierilor și crescătorilor de animale cu care a discutat sâmbătă în județul Cluj.

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 18:49

ANUNȚAȚI APIA DE URGENȚĂ! Nu sunteți excluși de la plata subvențiilor APIA, aferente acestui an, dacă aveți dovada cu care să demonstrați că ați avut un caz de forță majoră în ferma de animale sau o circumstanță naturală. Care sunt actele de care aveți nevoie și-n cât timp trebuie să anunțați Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)?

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 15:21

SUBVENȚII APIA 2020! Crescătorii de animale care au solicitat anul acesta ajutorul național tranzitoriu și sprijinul cuplat, subvențiile APIA din zootehnie, trebuie să prezinte la controlul efectuat de Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) mai multe acte obligatorii pentru încasarea banilor de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). AGROINFO vă pune la dispoziție lista cu acte.

CONTROALE ANZ PENTRU AJUTOR NAȚIONAL TRANZITORIU LA OVINE/CAPRINE ȘI SPRIJIN CUPLAT LA BOVINE!

CONTROALE ANZ PENTRU AJUTOR NAȚIONAL TRANZITORIU LA OVINE/CAPRINE ȘI SPRIJIN CUPLAT LA BOVINE!

16 septembrie 2020 - 14:51

COMUNICAT! Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) anunță, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO, că efectuează controale la crescătorii de animale care au solicitat ajutorul național tranzitoriu pentru speciile ovine/caprine și sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine și bovine. Care sunt obligațiile crescătorilor de animale?

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fermy Show Ep. 1 -  Legea Mirosurilor

Fermy Show Ep. 1 - Legea Mirosurilor

Premieră Națională! Inovație Totală! Jurnalistul Catalin Roba și Fermy, specialistul animat (sau Agri 4.0) al revistei Ferma, despică firul în patru: Este momentul să afli cum e percepută Legea Mirosurilor în lumea lui Fermy!

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii