KWS+
Reclama header after big part 2

DESPĂGUBIRI SECETĂ PORUMB şi FLOAREA SOARELUI. OROS: NUMĂRUL CERERILOR ESTE MAI MULT DECÂT DUBLU, SPER SĂ FIE CORECTE!

Publicat: 12 ianuarie 2021 - 19:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

BANI SECETĂ. Ministerul Agriculturii caută „resurse bugetare” pentru a plăti despăgubiri fermierilor ale căror culturi agricole de primăvară au fost afectate de secetă în 2020, spune ministrul Adrian Oros. Când şi cum vor fi plătiţi aceşti bani.

Am promis anul trecut, şi aşa este şi corect, şi echitabil, să încercăm anul acesta, pentru că anul trecut nu mai aveam resurse, să despăgubim şi pe cei care au înregistrat pierderi cauzate de secetă asupra culturilor din primăvară. Acum căutăm soluţii şi căutăm, în primul rând, bani, resurse bugetare, dar şi soluţii să facem acest lucru. Va fi tot o ordonanţă de urgenţă pe care o să o notificăm la Comisie (Comisia Europeană-n.red.), a spus ministrul Agriculturii, Adrian Oros, la emisiunea Agricultura la raport, de la Agro Tv.

Întrebat despre data la care fermierii ar putea primi aceşti bani, Adrian Oros a răspuns că în primul rând, va trebui să aşteptăm să treacă bugetul, să vedem exact din ceea ce am propus, noi am prins suma necesară în buget. Atunci când va trece legea bugetului, vom vedea exact care sunt sumele şi în funcţie de .acest lucru o să facem şi priorităţile.

Ministrul Agriculturii a mai spus că ajutorul de stat pentru producătorii agricoli ale căror culturi înfiinţate în primăvara anului 2020 au fost afectate de secetă va fi acordat după acelaşi mecanism de plată, aceeaşi procedură ca şi despăgubirile pentru culturile de toamnă afectate de secetă anul trecut.

seceta-porumb_bPotrivit lui Oros, suma estimată este de peste 800 de milioane de lei, aproximativ aceeaşi sumă ca şi pentru plata despăgubirilor la culturile de toamnă afectate de secetă în 2020. Sunt tot 1,2 milioane de hectare afectate. Numărul de fermieri este mai mare, nu ştiu exact care este cauza, dar suprafaţa este aceeaşi, numărul fiind semnificativ mai mare. Dacă în primul caz (despăgubiri pentru culturi de toamnă afectate de secetă-n.red.) discutăm de 36-37 de mii de fermieri, aici (despăgubiri pentru culturi de primăvară-n.red.), din datele care au fost colectate, şi le avem la dispoziţie, de către echipele care erau în teren să constate, numărul acestora este mai mult decât dublu.

Sigur, speranţa mea este că, în primul rând, acele date să fie corecte şi să fie cât mai riguroase şi apoi, treaba noastră este să facem rost de acei bani şi urmăm procedurile să oferim aceste despăgubiri, a mai spus Oros.

Premierul Florin Cîţu a declarat, la finalul şedinţei de Guvern din 6 ianuarie, că a cerut tuturor miniştrilor o analiză a actelor normative cu impact bugetar şi că bugetul de stat pentru anul 2021 ar putea fi dezbătut şi aprobat de noul Parlament pe 4 februarie.

Detalii AICI: PLĂŢILE pentru FERMIERI care DEPIND de BUGETUL NAŢIONAL în 2021!

Potrivit datelor APIA, 27.826 de fermieri au primit despăgubiri de secetă pentru culturile agricole de toamnă (34.647 de fermieri şi aproximativ 1,168 mil. ha cu culturi înfiinţate în toamna anului 2019 sunt cifrele din OUG 148/27 august 2020 pentru acordarea ajutorului de stat).

Detalii AICI: COMUNICAT APIA: A DOUA TRANŞĂ A DESPĂGUBIRILOR PE HECTAR PENTRU CULTURILE AGRICOLE ÎNFIINŢATE ÎN TOAMNA ANULUI 2019!

La culturile de primăvară, suprafaţa afectată de secetă este 1,2 milioane ha (710.000 ha cu porumb şi cca. 420.000 ha cu floarea soarelui) şi sunt aproximativ 91.000 de beneficiari, potrivit datelor MADR.

Ministrul Agriculturii a adăugat că MADR va susţine, în perioada următoare, investiţiile pentru infrastructura de irigaţii, atât prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), cât şi prin viitorul Plan Naţional Strategic (PNS): Şi în Planul Naţional Strategic, dar şi în perioada de tranziţie 2021-2022, măsura 4.3 va continua, în prima fază, pentru infrastructura secundară, iar apoi, când demărăm Programul naţional de rezilienţă, unde prindem tot ceea ce nu s-a făcut până acum, ce nu a fost reabilitat, atât din infrastructura principală, cât şi cea secundară, banii aceia din PNS să-i dirijăm pentru echipamente de udat. Componenta pentru irigaţii va rămâne distinctă inclusiv în perioada de tranziţie, a explicat Adrian Oros.

Vizualizat: 4051 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MINISTERUL AGRICULTURII ȘI ANZ, DISCUȚII ASTĂZI DESPRE PROBLEMELE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

MINISTERUL AGRICULTURII ȘI ANZ, DISCUȚII ASTĂZI DESPRE PROBLEMELE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

26 ianuarie 2021 - 12:37

AGENDA MINISTRULUI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță astăzi, 26 ianuarie 2021, în agenda sa, că de la ora 13:00 discută despre măsurile de sprijin din sectorul creșterii bovinelor de lapte, iar de la ora 17:00, discuții cu Agenția Națională pentru Zootehnie despre problemele crescătorilor de animale.

FERMELE din ROMÂNIA CARE BENEFICIAZĂ ANUL ACESTA DE PLĂȚI APIA MAI MARI!

FERMELE din ROMÂNIA CARE BENEFICIAZĂ ANUL ACESTA DE PLĂȚI APIA MAI MARI!

26 ianuarie 2021 - 11:47

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA! Acordarea subvențiilor agricole trebuie făcută în funcție de fermă, de zona în care se află ferma, pentru a se împiedica părăsirea satelor, abandonarea zonelor rurale montane, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros. Chiar dacă în zona montană sunt ferme mici, cu producție mică, ele trebuie sprijinit cu plăți APIA mai mari pentru a fi menținute și ajutate să devină ferme comerciale, a adăugat șeful MADR.

DAȚI-LE SUBVENȚII MARI FERMIERILOR DACĂ AVEȚI PRETENȚII MARI DE LA EI!

DAȚI-LE SUBVENȚII MARI FERMIERILOR DACĂ AVEȚI PRETENȚII MARI DE LA EI!

26 ianuarie 2021 - 10:01

VEȘTI DE LA BRUXELLES DESPRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR. Fermierii trebuie să fie plătiți corespunzător pentru devoltarea unor practici ecologice și durabile astfel încât aceștia să poată rezista pe piață! Nu putem să le dăm fermierilor sarcini suplimentare fără ca ei să fie plătiți corespunzător! Avertizează europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte al Comisiei AGRI, Parlamentul European.

CÂND INTRĂ ANT LA OI?

CÂND INTRĂ ANT LA OI?

26 ianuarie 2021 - 08:57

PLATA AJUTOARELOR NAȚIONALE TRANZITORII! Crescătorii de ovine, și nu doar ei, întreabă zilnic AGROINFO când va fi plătit ajutorul național tranzitoriu în zootehnie, cea mai populară subvenție, așa-zisa subvenție mică, de care beneficiază majoritatea crescătorilor de animale din România. Subvenția este plătită de la bugetul de stat și beneficiază de bani crescătorii de oi, de vaci, carne și lapte, și de capre.

MINISTRUL OROS, ANUNȚ DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS, ANUNȚ DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

26 ianuarie 2021 - 08:26

SUBVENȚII APIA LA PLATĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va finaliza până la data de 1 mai 2021 plata subvențiilor agricole aferente anului de cerere 2020.

PLATĂ SUBVENȚII APIA ANIMALE! TERMEN 29 IANUARIE 2021!

PLATĂ SUBVENȚII APIA ANIMALE! TERMEN 29 IANUARIE 2021!

25 ianuarie 2021 - 19:59

ANUNȚ APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că până la data 29 ianuarie 2021 inclusiv se depun cererile de plată pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor aferente serviciilor prestate în luna decembrie și în trimestrul al IV-lea al anului 2020 și deconturile/documentele justificative aferente trimestrului IV, respectiv anuale pentru Măsura 14 –„Bunăstarea animalelor”.

CONSULTĂRI FERMIERI pentru SUBVENȚIA APIA DE 829 EURO/HA!

CONSULTĂRI FERMIERI pentru SUBVENȚIA APIA DE 829 EURO/HA!

25 ianuarie 2021 - 19:20

VOCEA FERMIERILOR. Fermierii care cultivă sfeclă de zahăr sau care vor să cultive sfeclă de zahăr pot să trimită opiniile lor la Asociația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr Beta Luduș, cu privire la propunerile pentru contractul de cumpărare și livrare din acest an. Sfecla de zahăr este una dintre culturile agricole care beneficiază de sprijin cuplat vegetal. Cuantumul SCV, valabil pentru 2019, este de 829,34 euro/ha = 3.939,0332 lei/ha.

SE SCHIMBĂ ANUL ACESTA! LEGE DIN AGRICULTURĂ CU IMPACT LA SUBVENȚIILE APIA!

SE SCHIMBĂ ANUL ACESTA! LEGE DIN AGRICULTURĂ CU IMPACT LA SUBVENȚIILE APIA!

25 ianuarie 2021 - 11:39

URGENȚE MADR! Până la finele anului aş vrea să avem o Lege a arendei în care proprietarul să fie beneficiarul unei arende corecte, iar cel care lucrează terenul să fie singurul beneficiar al subvenţiilor, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, într-un interviu acordat Agerpres.

OFICIAL! SUMELE PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

OFICIAL! SUMELE PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

25 ianuarie 2021 - 11:05

SITUAȚIA PLĂȚILOR. Prin Politica Agricolă și Politica de Coeziune au intrat în România, până la data de 31 decembrie 2020, 15,53 de miliarde de euro. La această sumă se adaugă 7,92 miliarde de euro plățile directe către fermieri, anunță Ministerul Fondurilor Europene.

AJUTOARE PE CARE LE PUTEȚI CERE ANUL ACESTA! PRIMA LISTĂ A MĂSURILOR ANUNȚATĂ DE MINISTRUL AGRICULTURII!

AJUTOARE PE CARE LE PUTEȚI CERE ANUL ACESTA! PRIMA LISTĂ A MĂSURILOR ANUNȚATĂ DE MINISTRUL AGRICULTURII!

25 ianuarie 2021 - 09:41

PLĂȚI PENTRU FERMIERI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat o primă listă a măsurilor de dezvoltare rurală, Pilonul 2, care vor putea fi accesate de fermierii români anul acesta și anul viitor. Șeful MADR a precizat și bugetul propus pentru fiecare măsură. Lista va fi definitivă după discuțiile cu asociațiile fermierilor și crescătorilor de animale.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare

De peste 20 de ani, Edina Uifalusi cultivă pepeni verzi şi pepeni galbeni în comuna Pişcolt, (jud. Satu Mare) în câmp şi leguume în solar şi grădină. În ultimii cinci ani familia Uifalusi a cultivat numai pepeni hibrizi Syngenta: pepeni verzi Romanza şi Arashan și pepeni galbeni Flander. Află care sunt problemele cultivatorilor de pepeni şi de ce hibrizii altoiţi sunt mai viguroaşi, mai productivi şi mai rezistenţi la boli.
Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii