Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

DECIZIE ULTIMA ORĂ COVID-19: MODEL NOU DECLARAŢIE pentru FERMIERI!

Publicat: 26 martie 2020 - 16:45
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ACTUALIZARE MODEL DECLARAŢIE. Grupul de Comunicare Strategică anunţă că a simplificat modelul declaraţiei pe proprie răspundere şi al adeverinţei eliberate de angajator pentru persoanele care ies din casă pe perioada stării de urgenţă instituită de autorităţile române în contextul pandemiei de COVID-19.

Declaraţia are acum rubrici speciale pentru producătorii agricoli care merg în câmp şi pentru cei care merg la piaţă pentru a vinde produse agroalimentare.

NOILE MODELE pot fi descărcate de pe site-ul oficial:

Documentele pot fi redactate/completate de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea şi semnătura olografă („de mână”) a titularului.

De asemenea, documentele pot fi tipărite şi completate olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

Totodată, DECLARAŢIA PE PROPRIE RĂSPUNDERE POATE FI REDACTATĂ INTEGRAL DE MÂNĂ, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declaraţiei pe proprie răspundere pus la dispoziţie.

La rubrica LOCUL/LOCURILE DEPLASĂRII se vor menţiona locurile în care persoana se deplasează, în ordinea în care aceasta intenţionează să-şi desfăşoare traseul.

declaratie-fermieri-covid19_bLa rubrica MOTIVUL DEPLASĂRII sunt prevăzute:

  • 1. interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi
  • 2. asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice
  • 3. asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă
  • 4. motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea unui minor/copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie
  • 5. activitate fizică individuală (cu excluderea oricăror activităţi sportive de echipă/ colective) sau pentru nevoile animalelor de companie/domestice, în apropierea locuinţei
  • 6. realizarea de activităţi agricole - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
  • 7. donarea de sânge, la centrele de transfuzie sanguină
  • 8. scopuri umanitare sau de voluntariat;
  • 9. comercializarea de produse agroalimentare (în cazul producătorilor agricoli)
  • 10. asigurarea de bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale.

 

Atenţie la furtul datelor personale!

Orice alte iniţiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declaraţiilor pe proprie răspundere/adeverinţe de angajator NU beneficiază de acordul autorităţilor guvernamentale şi nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, autorităţile avertizează asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea şi folosirea fără drept a datelor personale.

În privinţa prezentării declaraţiei pe proprie răspundere/adeverinţei eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanţa Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menţionat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declaraţia pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverinţa angajator).

Persoana va prezenta declaraţia pe proprie răspundere/adeverinţa de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

sursa: Grupul de Comunicare Strategică

Vizualizat: 6889 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii