Sub înaltul patronaj al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale al Societăţii Române a Horticultorilor şi al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu Şişeşti”, Institutul de Cercetare şi Dezvoltare pentru Industrializarea şi Marketingul Produselor Horticole – HORTING București a susţinut, zilele trecute, sesiunea anuală de comunicări ştiinţifice cu tema: “Realizări şi perspective în valorificarea produselor horticole”.
Timp de câteva ore, cei prezenţi în sala de conferinţe a Institutului HORTING au putut audia lucrările ştiinţifice pe teme precum: “ADER 125 Diminuarea pierderilor de producţie datorate stresului termic, hidric şi biotic din culturile de vinete, prin utilizarea de portaltoi toleranţi şi/sau rezistenţi”, prezentată de Marian Bogoescu, directorul unităţii de cercetare, ”Sere eficiente energetic pentru culturile horticole pe efluenţi” (Cristian Bulbuc); “Cercetări privind sortarea merelor după dimensiuni” (autori: Lucreţia Popa, Radu Ciupercă,Vasilica Ştefan, Albert Petcu), “Cercetări privind calitatea fructelor de pepeni verzi, obţinute pe solurile nisipoase, în funcţie de cultivar şi condiţiile climate”(Mihaela Croitoru, V. Toma, Elena Ciuciuc, I.Răţoi, Gabriela Mihaela Novac); “Program de fertigare a plantelor de pătlăgele vinete altoite cultivate în câmp” (Victor Lăcătuş, Luminiţa Nicoleta Cârstea); “Plante noi aclimatizate şi ameliorate la S.C.D.L. Buzău (Costel Vînătoru); “Principalele direcţii de ameliorare a legumelor în perioada 2015-2025” (Ioan Scurtu, Victor Lăcătuş) şi “ADER 321 Dezvoltarea de tehnici şi metode specifice de uscare şi deshidratare, depozitare şi stocare a produselor horticole în vederea menţinerii calităţii şi creşterii competitivităţii fermelor de semi-subzistenţă”, autor Marian Vintilă.
“Ziua porţilor deschise”
Evenimentul anual de comunicări ştiinţifice a fost urmat de “Ziua porţilor deschise” în care cele câteva zeci de participanţi au putut vizita laboratoarele şi staţiile pilot ale acestui prestigios institutut de cercetare.