KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Buzău: Proiectul “Dezvoltarea iniţiativelor antreprenoriale (DIA) în mediul rural”

Publicat: 11 octombrie 2011 - 09:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
În curând, un Centru de consultanţă şi consiliere pentru accesarea eurofondurilor

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun, Domenii şi Servicii Conexe AGROSTAR au organizat, zilele trecute, la Buzău, conferinţa regională care a marcat finalizarea implementării proiectului “ Dezvoltarea iniţiativelor antreprenoriale (DIA) în mediul rural”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane.

La eveniment au ţinut să fie prezenţi fermierii buzoieni, care au fost beneficiari ai proiectului derulat în perioada noiembrie 2008 – octombrie 2011, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii publice, profesori de la Colegiul Agricol ”Dr. Angelescu”.
 “ Grupul nostru ţintă, format din 52 de persoane, a fost constituit din manageri, şefi de asociaţii şi persoane fizice autorizate din domeniul agricol, şomeri şi persoane fără ocupaţie. Am organizat cursuri de informatică şi de limba engleză, un curs de securitate şI sănătate în muncă şi un curs de antreprenoriat”, a declarat Vasile Olteanu, reprezentantul zonal în cadrul proiectului DIA, potrivit ziarului Opinia.

¤ Specialiştii AGROSTAR vor întocmi gratuit dosarele pentru Măsurile112 de instalare a tinerilor fermieri şi 141 de sprijinire a fermelor de semisubzistenţă  

În viitorul apropiat, AGROSTAR intenţionează să deschidă un Centru de consultanţă şi consiliere pentru a sprijini accesarea de fonduri europene pentru Măsurile112 de instalare a tinerilor fermieri şi 141 de sprijinire a fermelor de semisubzistenţă. “Pentru aceste două măsuri, dosarele se vor face gratuit de către specialiştii Federaţiei AGROSTAR. Deocamdată, nu avem  un sediu, dar se va rezolva şi această problemă”, a continuat Vasile Olteanu.

¤ AGROSTAR a pus în operă, la nivel naţional, proiecte în valoare totală de peste 40 milioane de euro
Numai în cei trei ani de implementare proiectului “Dezvoltarea iniţiativelor antreprenoriale în mediul rural”, peste 900.000 de persoane au fost informate cu privire la oportunităţile de formare, s-au organizat cursuri privind formarea de bază pentru 4.000 de persoane din mediul rural în diverse domenii ca: antreprenoriat, tehnica informaţiei şi comunicaţiei, limba engleză, sănătate, securitate şi igiena la locul de muncă, iar peste 2.000 de persoane au beneficiat de serviciile furnizate în cadrul celor două Centre de Formare pentru întreprinzătorii din mediul rural din Târgovişte şi Slatina, înfiinţate în cadrul proiectului.

Vizualizat: 1853 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

"Parteneriat Strategic pentru Agricultură durabilă"

Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România – FNPAR a organizat, la Braşov, în perioada 8-9 octombrie, reuniunea regională "Parteneriat Strategic pentru Agricultură durabilă".

Agrostar: În agricultură rezultatele bune se obţin doar în structuri asociative

Agrostar: În agricultură rezultatele bune se obţin doar în structuri asociative

Cu speranţa că intermediarii de pe piaţa românească ar putea fi înlăturaţi, preşedintele Federaţiei Agrostar, Ştefan Niculae, a declarat joi, la Slatina, la o conferinţă regională privind formarea întreprinzătorilor din mediul rural, că dezvoltarea agriculturii trebuie făcută prin structuri asociative care să acopere întregul lanţ de producţie, dar şi de distribuţie.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii