Circa 30 de meşteri populari şi producători de produse tradiţionale, alături de peste 35 de apicultori din întreaga ţară, au fost prezenţi la sfârşitul lunii august, la Zalău, la cea de-a VII-a ediţie a manifestării "Satul Sălăjean - resursă, iniţiativă, acţiune,dezvoltare".
Produsele de panificaţie, turta dulce şi pastele făinoase, brânzeturile de capră, preparatele tradiţionale din carne, pălinca şi şampania Silvania, sucurile din fructe, dar şi conservele de legume produse în Sălaj au putut fi gustate şi cumpărate, timp de două zile, direct de la cei peste 15 mici producători ori firme participante în cadrul acestei secţiuni.
În acest an, specificul ediţiei a fost apicultura şi produsele apicole, cu circa 35 de participanţi din Prahova, Vâlcea, Sibiu, Bistriţa, Alba, Mureş, Sălaj, Cluj, Argeş, Suceava, Maramureş, Bihor ori Bucureşti, acestea fiind doar câteva dintre zonele de provenienţă a acestora. Miere de albine cu cacao, anason, nucă sau scorţişoară reprezintă doar câteva din sortimentele de miere prezente alături de diverse produse apicole, echipamente, utilaje şi feronerie apicolă, ambalaje de miere ori faguri.
De asemenea, în cadrul manifestării au avut loc demonstraţii meşteşugăreşti de sculptură în lemn, confecţionare de pălării şi o inedită demonstraţie a coacerii pâinii la ţest, realizată de specialişti de la Muzeul Agriculturii din Slobozia, Ialomiţa.
Manifestarea „Satul Sălăjean” a fost organizată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus, Cooperativa Agricolă Carpatica Melifera şi Consiliul Judeţean Sălaj, în parteneriat cu Primăria Municipiului Zalău, Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj şi Camera de Comerţ şi Industrie Sălaj. sursa: Agerpres