În acest weekend, de vineri până duminică, 17-19 iunie, producători din toate zonele ţării vor fi în Centrul Civic Tulcea, cu produse naturale, tradiţionale, fără conservanţi sau aditivi.
Tulcenii pot găsi în piaţă: diverse sortimente de produse din carne de porc, gâscă, pui, oaie sau vită, naturale, fără conservanţi, cu brânzeturi şi afumături, telemea de oaie, brânză de burduf, simplă şi cu diverse codimente (mărar, chimen, busuioc, pătrunjel), brânză de burduf în coajă de brad, pastramă, urdă dulce şi sărată, caşcaval afumat.
Producătorii vin din toate colţurile ţării: Bran Moeciu, Braşov, Botoşani, Argeş, Galaţi, Mărginimea Sibiului, Vama Buzăului, Constanţa şi Dâmboviţa; pentru a-şi expune spre degustare şi vânzare delicatesele.
Vor fi de găsit şi caşcavaluri fine olandeze, caşcavaluri cu pesto de tomate sau menta, cu nucă, cu usturoi, cu busuioc.
Desertul vine de la Maramureş, cu prăjituri de casă, din Harghita, cu Kurtos Kalacs, din Arad cu halviţa tradiţională din miere cu alune, ciocolată de casă, grilaş şi salam de biscuiţi sau din Piteşti cu covrigi, nuga, turtă dulce tradiţională, acadele şi susan, cozonaci de casă tradiţionali, dar şi dulceţuri şi siropuri din Suceava şi produsele apicole de la Cumpăna, cu miere de diverse sortimente, polen, propolis.