Deja o tradiție pentru producătorii de vin, Salonul Internațional de Vinuri VinVest organizat la Timișoara a ajuns în acest an la ediția a XI-a şi va reuni producători din toate zonele viticole ale României, dar şi din ţări precum Spania, Serbia, Italia şi Republica Moldova.
Pentru 3 zile, în perioada 11-13 aprilie, Timişoara va reuni cei mai importanţi producători de vin atât din ţară cât şi din străinătate. „Avem producători de vin pe care am încercat într-un an foarte greu să-i aducem la Timișoara, datorită cărora există această a XI-a ediție. Sunt firme care nu au mai fost la Timișoara: Budureasca, Barza Albă din Republica Moldova, Crama Oprișor, Domeniile Anastasia, Domeniile Blaga sunt pentru prima dată în salon. Avem vinuri din România, din Spania, din Serbia, din Italia, din Republica Moldova. S-a încercat pentru acest an să venim cu noutăți. În afară de producători, vom avea Zilele vinului, gastronomiei, și culturii internaționale pentru 2 zile. Ziua de vineri va fi dedicată Serbiei, vom avea programe, vin, cultură și gastronomie, îmbinate cu tot ceea ce este românsc pentru că suntem la Timișoara, iar 90% din cei prezenți sunt din România. Ziua de sâmbătă va fi dedicată vinului, gastronomiei și culturii Spaniei, vom avea dansuri spaniole, bucătărie spaniolă. Acoperim toate zonele vitocole, de la Vrancea, în sud, în Turnu Severin și venim până în Timiș. În general toată harta viticolă, mai puțin din nordul tării nu avem prezență în salon”, a declarat Lucia Pârvu, expert degustător şi organizator al evenimentului în cadrul conferinţei de presă care a anunţat oficial evenimentul.
„Organizarea Zilelor Vinului, Gastronomiei şi Culturii Internaţionale va atrage un număr semnificativ de vizitatori, o creştere a vânzărilor, promovarea evenimenului realizăndu-se şi prin intermediul consulatelor partenere. Am avut un an viticol 2013 binecuvântat de Dumnezeu cu licoare bahică ce a umplut pivniţele! A fi prezent la VINVEST 2014 în calitate de expozant înseamnă a exista pe piaţa din vestul ţării, a împărtăşi celor din alte domenii de activitate arta de a produce şi de a degusta vinul, a fi în slujba lui. Organizarea Zilelor Vinului, Gastronomiei şi Culturii Internaţionale va atrage un număr semnificativ de vizitatori, o creştere a vânzărilor”, a completat Lucia Pîrvu.
Lansările de noi mărci de vinuri, show-urile gastronomice susţinute de Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor de Turism din România, precum şi demonstraţiile de asociere a vinului cu mâncarea prezentate de Organizaţia Somelierilor din România vor constitui alte punctele de atracţie ale evenimentului.