Adama
Vinasa Rompak

Un an bun începe cu EVERDE!

Publicat: 06 ianuarie 2014 - 13:23
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Noutăţile oferite de S.C. EVERDE S.R.L. vor fi prezentate în ziua de 15 ianuarie 2014, la Satu Mare, cu ocazia organizării a două simpozioane, în colaborare cu firma DLF Trifolium din Danemarca.

Fermierii români au început să descopere avantajele amestecurilor furajere profesionale marca DLF-Trifolium prin intermediul companiei Everde, care comercializează o gamă largă de produse destinate înfiinţării, conservării şi refacerii pajiştilor şi păşunilor. Simpozioanele EVERDE se vor desfăşura în incinta sălii de conferinţe a Motelului Select din localitatea Satu Mare, Str. Gellert Sandor (în spatele staţiei de carburanţi Petrom, la ieşirea din Satu Mare înspre Oradea), începând cu ora 10.00.

everde-la-agriplanta_b

Simpozionul Managementul pajiştilor semănate - Soluţii pentru fermieri, composesorate şi păşuni comunale, va avea ca teme principale de abordare următoarele:
• Înfiinţarea şi administrarea pajiştilor şi păşunilor semănate.
• Noi soluţii de la DLF Trifolium pentru creşterea intensivă a tineretului taurin, prin utilizarea amestecului furajer VersaMax Beef Hot & Dry.
• Obţinerea unor furaje de calitate din iarbă pentru cai, oi şi capre, prin utilizarea amestecului furajer VersaMax Robust.
• Prezentarea noutăţilor de la DLF Trifolium în materie de plante furajere.
• Prezentarea rezultatelor obţinute în cadrul trialurilor înfiinţate în 2012-2013 în România.
• Expunerea loturilor demonstrative înfiinţate la expoziţia Agriplanta.

Simpozionul Lolium perenne QuickAction® - soluţia ideală pentru instalarea şi "înverzirea” rapidă a peluzei, va aborda următoarele subiecte:
• Lolium perenne QuickAction, ultima inovaţie a celor de la DLF Trifolium în materie de semninţe de gazon.
• Prezentarea noului amestec de seminţe gazon WorldCup, la fel ca cel utilizat la Cupa Mondială din Brazilia.
• Prezentarea noutăţilor la liniile de gazon MASTERLINE şi TURFLINE.
• Varietăţi noi de graminee perene listate de DLF Trifolium în anul 2013.

Amestecul VersaMax Beef Hot&Dry
Cerinţele specifice de creştere a vacilor de carne impun şi creşterea intensivă a tineretului taurin, de la naştere până la vânzare. Întrucât costurile pentru hrană reprezintă 60-70% din costul total de producţie, furajele trebuie să fie cât mai rentabile.
Cu ajutorul amestecului ForageMax pentru vaci de carne, profitabilitatea poate fi îmbunătăţită, iar tehnologia agricolă poate fi modernizată prin utilizarea unor păşuni mai eficiente şi, cel mai important, de o calitate superioară.
Din punct de vedere economic, cele mai importante avantaje ale păşunilor pentru vacile de carne sunt:
• randamentul mare obţinut la furaje extinde perioada de păşunare şi oferă mai multe coase de însilozare;
• costurile pentru producerea de carne sunt reduse datorită banilor economisiţi din premixuri şi furaje combinate;
• îmbunătăţirea creşterii sporului mediu zilnic în greutate;
• posibilitatea păşunatului intensiv pe o perioadă de 4-5 ani.
NOU! Toate avantajele menţionate anterior pot fi obţinute prin însămânţarea de păşuni speciale pentru vacile de carne. Noul amestec VersaMax Beef Hot&Dry este special conceput pentru a crea o păşune foarte persistentă, foarte productivă pe termen lung, atât în condiţii de climat temperat, cât şi în condiţii de secetă.
Compoziţie:
20% Lucernă
10% Raigras hibrid
25% Golomăţ
30% Păiuş înalt
15% Păiuş roşu

Amestecul VersaMax Robust
VersaMax Robust este mixtura recomandată pentru păşunatul oilor, al caprelor şi al cailor, dar şi pentru pregătirea fânului şi a silozului pentru iarnă.
Oile şi caprele sunt rumegătoare la fel ca vacile şi au cerinţe similare de la o păşune care trebuie să furnizeze nutrienţi pentru creştere şi producţia de lapte, precum şi fibre pentru procesele din rumen. Cu toate acestea, oile se diferenţiază de vaci prin modul în care păşunează. Păscutul oilor se face foarte aproape de sol, în mod consecvent, astfel că speciile de plante utilizate trebuie să fie tolerante la păşunatul aproape de sol.
Cele mai tolerante specii sunt Raigrasul peren, Firuţa, Păiuşul roşu şi Trifoiul alb cu frunză mică, astfel că, deseori, acestea vor fi parte din amestecurile pentru oi. De asemenea, există şi cerinţa ca aceste specii să furnizeze o recoltă bună de fân sau siloz. Aceasta va fi îndeplinită prin utilizarea de Festulolium, Golomăţ şi Timoftică.
Caii sunt animale monogastrice şi au o modalitate diferită de utilizare a ierburilor decât vacile şi oile. În ziua de azi, majoritatea cailor sunt întrebuinţaţi în scopuri recreative şi nu trebuie să execute munci grele. Hrănirea trebuie planificată în funcţie de aceasta, dar şi în funcţie de fiecare rasă de cai. În habitatul lor natural, caii au evoluat cu iarbă insuficientă şi de slabă calitate. Astfel, sistemul lor digestiv nu poate face faţă la cantităţi mari de furaj de bună calitate.
Aceasta înseamnă că un conţinut mediu spre mare de fibre (celuloză) în iarbă este important, astfel că specii precum Festulolium tip Păiuş înalt, Golomăţ şi Păiuş roşu vor fi componente într-o mixtură pentru cai. În acelaşi timp, caii sunt animale “care pasc greu”, deoarece păşunează foarte aproape de sol şi pot provoca zone cu “trafic intens” pe păşune. Deteriorarea păşunii este provocată uneori de păşunat - acest lucru poate fi atenuat prin utilizarea Firuţei şi a Păiuşului roşu în mixtură.
Compoziţie:
5% Trifoi alb, cu frunza mică
10% Timoftică
20% Festulolium de tip Păiuş înalt
15% Golomăţ
30% Raigras peren, tetraploid intermediar
10% Păiuş roşu
10% Firuţa

Confirmare şi detalii
Pentru a confirma participarea dvs. sau pentru informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi la numerele de telefon: 0261.714.934, 0752.240.197 - ing. Silviu Corodan sau la adresele de email: office@everde.com, silviu@everde.com
Termenul limită până la care vă rugăm să confirmaţi participarea dumneavoastră este 10 ianuarie 2014.

Vizualizat: 6288 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
marius bratosin
|
01. 15, 2014. Wednesday 22:49

buna seara. cum putem intra in posesia semintelor pentru un lot demonstrativ cu seminte gratuite pentru 1h de Amestecul VersaMax Robust?

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii