Noutăţile oferite de S.C. EVERDE S.R.L. vor fi prezentate în ziua de 15 ianuarie 2014, la Satu Mare, cu ocazia organizării a două simpozioane, în colaborare cu firma DLF Trifolium din Danemarca.
Fermierii români au început să descopere avantajele amestecurilor furajere profesionale marca DLF-Trifolium prin intermediul companiei Everde, care comercializează o gamă largă de produse destinate înfiinţării, conservării şi refacerii pajiştilor şi păşunilor. Simpozioanele EVERDE se vor desfăşura în incinta sălii de conferinţe a Motelului Select din localitatea Satu Mare, Str. Gellert Sandor (în spatele staţiei de carburanţi Petrom, la ieşirea din Satu Mare înspre Oradea), începând cu ora 10.00.
Simpozionul Managementul pajiştilor semănate - Soluţii pentru fermieri, composesorate şi păşuni comunale, va avea ca teme principale de abordare următoarele:
• Înfiinţarea şi administrarea pajiştilor şi păşunilor semănate.
• Noi soluţii de la DLF Trifolium pentru creşterea intensivă a tineretului taurin, prin utilizarea amestecului furajer VersaMax Beef Hot & Dry.
• Obţinerea unor furaje de calitate din iarbă pentru cai, oi şi capre, prin utilizarea amestecului furajer VersaMax Robust.
• Prezentarea noutăţilor de la DLF Trifolium în materie de plante furajere.
• Prezentarea rezultatelor obţinute în cadrul trialurilor înfiinţate în 2012-2013 în România.
• Expunerea loturilor demonstrative înfiinţate la expoziţia Agriplanta.
Simpozionul Lolium perenne QuickAction® - soluţia ideală pentru instalarea şi "înverzirea” rapidă a peluzei, va aborda următoarele subiecte:
• Lolium perenne QuickAction, ultima inovaţie a celor de la DLF Trifolium în materie de semninţe de gazon.
• Prezentarea noului amestec de seminţe gazon WorldCup, la fel ca cel utilizat la Cupa Mondială din Brazilia.
• Prezentarea noutăţilor la liniile de gazon MASTERLINE şi TURFLINE.
• Varietăţi noi de graminee perene listate de DLF Trifolium în anul 2013.
Amestecul VersaMax Beef Hot&Dry
Cerinţele specifice de creştere a vacilor de carne impun şi creşterea intensivă a tineretului taurin, de la naştere până la vânzare. Întrucât costurile pentru hrană reprezintă 60-70% din costul total de producţie, furajele trebuie să fie cât mai rentabile.
Cu ajutorul amestecului ForageMax pentru vaci de carne, profitabilitatea poate fi îmbunătăţită, iar tehnologia agricolă poate fi modernizată prin utilizarea unor păşuni mai eficiente şi, cel mai important, de o calitate superioară.
Din punct de vedere economic, cele mai importante avantaje ale păşunilor pentru vacile de carne sunt:
• randamentul mare obţinut la furaje extinde perioada de păşunare şi oferă mai multe coase de însilozare;
• costurile pentru producerea de carne sunt reduse datorită banilor economisiţi din premixuri şi furaje combinate;
• îmbunătăţirea creşterii sporului mediu zilnic în greutate;
• posibilitatea păşunatului intensiv pe o perioadă de 4-5 ani.
NOU! Toate avantajele menţionate anterior pot fi obţinute prin însămânţarea de păşuni speciale pentru vacile de carne. Noul amestec VersaMax Beef Hot&Dry este special conceput pentru a crea o păşune foarte persistentă, foarte productivă pe termen lung, atât în condiţii de climat temperat, cât şi în condiţii de secetă.
Compoziţie:
20% Lucernă
10% Raigras hibrid
25% Golomăţ
30% Păiuş înalt
15% Păiuş roşu
Amestecul VersaMax Robust
VersaMax Robust este mixtura recomandată pentru păşunatul oilor, al caprelor şi al cailor, dar şi pentru pregătirea fânului şi a silozului pentru iarnă.
Oile şi caprele sunt rumegătoare la fel ca vacile şi au cerinţe similare de la o păşune care trebuie să furnizeze nutrienţi pentru creştere şi producţia de lapte, precum şi fibre pentru procesele din rumen. Cu toate acestea, oile se diferenţiază de vaci prin modul în care păşunează. Păscutul oilor se face foarte aproape de sol, în mod consecvent, astfel că speciile de plante utilizate trebuie să fie tolerante la păşunatul aproape de sol.
Cele mai tolerante specii sunt Raigrasul peren, Firuţa, Păiuşul roşu şi Trifoiul alb cu frunză mică, astfel că, deseori, acestea vor fi parte din amestecurile pentru oi. De asemenea, există şi cerinţa ca aceste specii să furnizeze o recoltă bună de fân sau siloz. Aceasta va fi îndeplinită prin utilizarea de Festulolium, Golomăţ şi Timoftică.
Caii sunt animale monogastrice şi au o modalitate diferită de utilizare a ierburilor decât vacile şi oile. În ziua de azi, majoritatea cailor sunt întrebuinţaţi în scopuri recreative şi nu trebuie să execute munci grele. Hrănirea trebuie planificată în funcţie de aceasta, dar şi în funcţie de fiecare rasă de cai. În habitatul lor natural, caii au evoluat cu iarbă insuficientă şi de slabă calitate. Astfel, sistemul lor digestiv nu poate face faţă la cantităţi mari de furaj de bună calitate.
Aceasta înseamnă că un conţinut mediu spre mare de fibre (celuloză) în iarbă este important, astfel că specii precum Festulolium tip Păiuş înalt, Golomăţ şi Păiuş roşu vor fi componente într-o mixtură pentru cai. În acelaşi timp, caii sunt animale “care pasc greu”, deoarece păşunează foarte aproape de sol şi pot provoca zone cu “trafic intens” pe păşune. Deteriorarea păşunii este provocată uneori de păşunat - acest lucru poate fi atenuat prin utilizarea Firuţei şi a Păiuşului roşu în mixtură.
Compoziţie:
5% Trifoi alb, cu frunza mică
10% Timoftică
20% Festulolium de tip Păiuş înalt
15% Golomăţ
30% Raigras peren, tetraploid intermediar
10% Păiuş roşu
10% Firuţa
Confirmare şi detalii
Pentru a confirma participarea dvs. sau pentru informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi la numerele de telefon: 0261.714.934, 0752.240.197 - ing. Silviu Corodan sau la adresele de email: office@everde.com, silviu@everde.com
Termenul limită până la care vă rugăm să confirmaţi participarea dumneavoastră este 10 ianuarie 2014.