Adama
Vinasa Rompak

Fermierii sunt aşteptaţi la standul APIA, în cadrul târgului internaţional INDAGRA 2011

Publicat: 20 octombrie 2011 - 15:01
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În cadrul expoziţiei Indagra, desfăşurată la Romexpo Bucureşti, în perioada 19-23 octombrie, este amenajat şi standul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA). Aici, fermierii sunt aşteptaţi pentru a se informa şi a-şi expune dificultăţile întâmpinate în primirea subvenţiilor.

Pe întreaga perioadă a desfăşurării târgului Indagra, din 19 până pe 23 octombrie, specialiştii din cadrul APIA, vor răspunde la întrebările fermierilor, legate de sistemul de plăţi, perioada de efectuare, perioada de verificare, cuantumul plăţilor, măsurile de agromediu, măsurile de piaţă, ajutoarele specifice comunitare şi multe altele incluse în portofoliul APIA.

Sistemul IAPS – „un colos informaţional”
„Plăţile directe nu se iau uşor, sistemul IAPS este un întreg colos informaţional. Dar, datorită utilizării aplicaţiei electronice IPA ONLINE, anul acesta s-au depus în termen circa 0,88 milioane de cereri, iar până în 2020, APIA intenţionează să recepţioneze cererile de la fermieri 100% online, pentru a reduce rata de eroare”, a spus Florin Faur, la conferinţa de presă, din cadrul INDAGRA 2011.

Conferinţă APIA_b


Standul APIA este amplasat în Sala Titulescu, hala H1, unde agenţia expune cele mai recente materiale de informare cu privire la măsurile de sprijin financiar pentru fermieri, gestionate din fonduri europene şi de la bugetul naţional.

Noutăţi de la APIA: „Tehnologia în folosul beneficiarilor”
•    Folosirea de mesaje pe telefonul mobil şi/sua e-mail în relaţia cu fermierii;
•    Dezvoltarea unei interfeţe pe site-ul APIA, care să permită vizualizarea de către fermieri a status-ului propriului dosar;
•    Informatizarea Registrului Agricol;
•    Implementarea împreună cu Radiodifuziunea Românăa unui sistem audio-video prin Internet la toate centrele locale APIA;
•    Plata electronică către băncile în care se regăsesc conturile fermierilor.

Vizualizat: 2409 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

APIA: Doar 353.000 ha au rămas necultivate în 2011

APIA: Doar 353.000 ha au rămas necultivate în 2011

Suprafaţa terenurilor nelucrate înregistrate la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), în 2011, se ridică la doar 353.000 de hectare, a declarat, miercuri, directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Florin Marius Faur, într-o conferinţă de presă susţinută în cadrul expoziţiei internaţionale Indagra 2011.

Fermierii care lasă pământul pârloagă ar putea rămâne definitiv fără subvenţii

Fermierii care lasă pământul pârloagă ar putea rămâne definitiv fără subvenţii

Fermierii care nu-şi lucrează pământul ar putea fi excluşi definitiv de la subvenţii, a declarat, luni, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, în faţa membrilor comisiilor parlamentare de specialitate, reunite.

Tinerii fermieri ar putea primi, pentru primele 25 de hectare, o plată pe hectar cu 25% mai mare

Tinerii fermieri ar putea primi, pentru primele 25 de hectare, o plată pe hectar cu 25% mai mare

Tinerii fermieri cu vârsta sub 40 de ani ar putea primi, în primii cinci ani de la instalare, o plată complementară pe hectar cu 25% mai mare pentru primele 25 de hectare, pe lângă prima de instalare pe care o primesc prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), a declarat, luni, comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, în faţa comisiilor de specialitate, reunite, ale Parlamentului.

73 euro pe hectar din bugetul naţional aşteaptă aprobarea Ministerului de Finanţe

73 euro pe hectar din bugetul naţional aşteaptă aprobarea Ministerului de Finanţe

Ministerul Agriculturii a transmis Ministerului de finanţte Hotărârea de Guvern cu suma de 73,35 euro pe hectar aferentă sprijinului naţional direct complementar pe suprafaţă pentru anul 2011, dar rămâne de văzut dacă Ministerul Finanţelor va aproba această sumă.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii