România participă cu 56 de companii la ediţia din acest an a târgului de industrie alimentară SIAL 2012, - al doilea mare târg alimentar din Europa, după ANUGA - eveniment care se desfăşoară în perioada 21-25 octombrie 2012, la Paris (Franţa).
“O parte dintre expozanţii români de la SIAL 2012 au propriile standuri, iar o parte îşi vor expune produsele în standul Asociaţiei pentru Promovarea Alimentului Românesc (APAR), şi aici este vorba de magiunul de Topoloveni, apele minerale Borsec, cârnaţii de Pleşcoi, produsele Doripesco, vinurile de Urlaţi-Dealu Mare şi Sâmbureşti, Aqua Carpatica. Acestea sunt branduri demne de a reprezenta România la o manifestare de acest gen”, a declarat preşedintele APAR, Ştefan Pădure.
Industria alimentară din România înregistrează o cifră de afaceri de aproape zece miliarde de euro anual, are o contribuţie de 8% în Produsul Intern Brut (PIB) şi asigură locuri de muncă pentru aproape 200.000 de angajaţi, potrivit datelor Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară - Romalimenta.
Ramura de procesare a cărnii deţine cea mai importantă contribuţie în sectorul industriei alimentare, cu o cifră de afaceri de 1,3 miliarde de euro, urmată de panificaţie, cu 1,1 miliarde de euro, şi de băuturile răcoritoare nealcoolice, cu un miliard de euro, producţia cărnii cu o pondere de 840 de milioane de euro şi produse lactate cu 800 de milioane de euro. sursa: Agerpres