Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Comuna FĂRCAŞA - al doilea PIB pe cap de locuitor din judeţul Maramureş

Publicat: 03 mai 2018 - 21:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Primarul comunei Fărcaşa, Ion Stegerean, aduce în fiecare an, pe cheltuiala sa, fermieri interesaţi de târgul Agraria. Cum îi aduce şi la Agriplanta.

L-am întrebat câte ceva şi despre comună. Mai ales cum se descurcă, după revoluţia fiscală a actualei coaliţii, cu bugetul Primăriei. Deşi au un PIB realtiv mare, situându-se pe poziţia secundă în judeţ, imediat după PIB-ul municipiului Baia Mare, Ion Stegerean caută soluţii pentru a acoperi golul din vistierie, ceea ce pare a fi mult mai uşor la Fărcaşa decât în alte părţi de ţară.

fermieri din comuna Farcasa la Agraria 2018_3_b

După relatărele primarului, comuna are 4.100 locuitori şi nu mai puţin de 2420 locuri de muncă. Cât priveşte fermierii, aceştia au exploataţii de tip fermă de familie în care se împleteşte cultura mare cu zootehnia şi chiar cu procesarea. Însă doar 7-8 fermieri sunt cu adevărat oameni de afaceri, cu care comunitatea se poate mândri. Unul dintre ei este chiar băiatul primarului, Călin Stegerean, care creşte vaci de carne din rasa Angus. Despre el am scris acum cam o jumătate de an, când a adus în ferma sa, Angus Maramureş, campionul Irlandei la categoria juniori pentru această rasă (Campionatul General de Juniori 2017, All-Ireland Aberdeen-Angus Finals), Mogeely Memo S467 - un taur născut de vicecampioana Europei la această rasă (Mogelo P291) şi crescut de Albert şi Jennifer DeCogan, o familie de fermieri din Killamuckey, Irlanda. Fermierii irlandezi au obţinut de-a lungul vremii numeroase premii privind genetica bovină şi au avut fericitul prilej să primească, în ferma lor, până şi vizita prinţului Charles al Marii Britanii.
Cine ştie, poate într-o zi campionul mondial va fi din Fărcaşa, iar prinţul Charles va ajunge şi prin ferma familiei Stegerean!

fermieri din comuna Farcasa la Agraria 2018_2_b

fermieri din comuna Farcasa la Agraria 2018_1_b

Vizualizat: 3971 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

NHR Agropartners la Agromalim 2019

NHR Agropartners la Agromalim 2019

Portofoliul NHR Agropartners de maşini şi utilaje agricole la Agromalim 2019 a cuprins combine şi tractoare Deutz-Fahr, încărcătoare telescopice JCB şi utilaje agricole Poettinger, Hardi, Bogballe şi Einboeck.
Interviu cu Florin Neacşu - director general adjunct NHR Agropartners.
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite

Bancul zilei

La bar

La bar
Merge un bărbat cu un pistol într-un club şi începe să strige: Detalii