Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Comuna FĂRCAŞA - al doilea PIB pe cap de locuitor din judeţul Maramureş

Publicat: 03 mai 2018 - 21:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Primarul comunei Fărcaşa, Ion Stegerean, aduce în fiecare an, pe cheltuiala sa, fermieri interesaţi de târgul Agraria. Cum îi aduce şi la Agriplanta.

L-am întrebat câte ceva şi despre comună. Mai ales cum se descurcă, după revoluţia fiscală a actualei coaliţii, cu bugetul Primăriei. Deşi au un PIB realtiv mare, situându-se pe poziţia secundă în judeţ, imediat după PIB-ul municipiului Baia Mare, Ion Stegerean caută soluţii pentru a acoperi golul din vistierie, ceea ce pare a fi mult mai uşor la Fărcaşa decât în alte părţi de ţară.

fermieri din comuna Farcasa la Agraria 2018_3_b

După relatărele primarului, comuna are 4.100 locuitori şi nu mai puţin de 2420 locuri de muncă. Cât priveşte fermierii, aceştia au exploataţii de tip fermă de familie în care se împleteşte cultura mare cu zootehnia şi chiar cu procesarea. Însă doar 7-8 fermieri sunt cu adevărat oameni de afaceri, cu care comunitatea se poate mândri. Unul dintre ei este chiar băiatul primarului, Călin Stegerean, care creşte vaci de carne din rasa Angus. Despre el am scris acum cam o jumătate de an, când a adus în ferma sa, Angus Maramureş, campionul Irlandei la categoria juniori pentru această rasă (Campionatul General de Juniori 2017, All-Ireland Aberdeen-Angus Finals), Mogeely Memo S467 - un taur născut de vicecampioana Europei la această rasă (Mogelo P291) şi crescut de Albert şi Jennifer DeCogan, o familie de fermieri din Killamuckey, Irlanda. Fermierii irlandezi au obţinut de-a lungul vremii numeroase premii privind genetica bovină şi au avut fericitul prilej să primească, în ferma lor, până şi vizita prinţului Charles al Marii Britanii.
Cine ştie, poate într-o zi campionul mondial va fi din Fărcaşa, iar prinţul Charles va ajunge şi prin ferma familiei Stegerean!

fermieri din comuna Farcasa la Agraria 2018_2_b

fermieri din comuna Farcasa la Agraria 2018_1_b

Vizualizat: 4227 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019 Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Bancul zilei

Adevăr crunt...

Adevăr crunt...
Undeva în casă există un loc ascuns, unde cheile, telecomanda şi ciorapii pleacă să-şi dea ultima suflare! Detalii