Adama
Vinasa Rompak

Cine a inaugurat Târgul Naţional al Mierii 2014

Publicat: 20 septembrie 2014 - 23:05
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, însoţit de secretarul de stat Daniel Botănoiu au venit în Bulevardul Ficusului 42, unde vineri 19 septembrie, peste o sută de apicultori şi producători de stupi şi echipamente de apicultură expun la Târgul Naţional al Mierii organizat de Asociaţia Crescătorilor de Albine - cea mai veche organizaţie de profil din ţară.

Preşedintele ACA, Ioan Fetea, împreună cu directorul general al Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultură Cristina Mateescu şi-au întâmpinat oaspeţii la poarta institutului, institut care şi-a sărbătorit şi cei patruzeci de ani de activitate.

Mierea a adunat multă lume bună chiar dacă anul acesta nu a fost deloc bun pentru apicultori. Printre oaspeţi l-am remarcat pe Alexandru Jurconi - preşedintele ProAgro, dar şi pe fostul ministru Valeriu Tabără.
După tăierea tradiţonalei panglicii, în prezenţa a două albinuţe splendide dar şi a unui trântor dolofan, vicepremierul a vizitat standurile dar şi o investiţie nouă a I.C.D. pentru Apicultură.

targul-national-al-mierii-2014_b

Constantin a asigurat crescătorii de albine că are în vedere un ajutor de minimis, dar asta după rectificarea bugetului. Ministrul a ţinut să dea un sfat apicultorilor, mai ales că mai mult de jumătate din producţia anuală de miere (între 10 şi 12 mii de tone) se vinde vrac peste hotare, de unde se întoarce procesată înapoi în ţară.
„Eu îi sfătuiesc pe toţi apicultorii care, în mare parte, exportă astăzi miere vrac, mierea după aceea exportată în Germania sau în alte state, parte din ea, câteodată, întorcându-se şi în România, să meargă pe partea de integrare a producţiei. Este un principiu la care eu, personal, ţin foarte mult, pe care l-am introdus în Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), prin care încercăm să-i sprijinim, în primul rând, pe cei care integrează producţia în toate domeniile de activitate, deci şi în domeniul apicol”.

În sala de conferinţe a institutului s-au dat diplome şi medalii aniversare apoi oficialii au plecat unul câte unul lăsând loc unei întâlniri profesionale a „intelectualilor agriculturii”, cum mai sunt alintaţi apicultorii.

Vizualizat: 1944 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Ploile excesive au redus la jumătate producţia de miere

Ploile excesive au redus la jumătate producţia de miere

Din cauza ploilor excesive, producţia de miere s-a redus la jumătate în acest an, iar preţul mierii a urcat cu 10-15 procente, susţine preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACA), Ioan Fetea.

Harghita: Cea mai scăzută producţie de miere din ultimii 50 ani

Harghita: Cea mai scăzută producţie de miere din ultimii 50 ani

Apicultorii din judeţul Harghita au obţinut anul acesta cea mai scăzută producţie de miere din ultimii 50 de ani. Vremea friguroasă a afectat acumularea nectarului şi implicit culesul şi producţia de miere.

Producţia de miere a scăzut considerabil; se estimează maxim 15.000 de tone/ţară

Producţia de miere a scăzut considerabil; se estimează maxim 15.000 de tone/ţară

Anul acesta, producţia de miere a scăzut considerabil. Temperaturile oscilante şi  schimbările climatice de la o zi la alta au fost principalele cauze ale pierderilor. Potrivit preşedintelui Uniunii Naţionale a Cooperativelor Apicole din România, Vicenţiu Găvănescu, pagubele vor putea fi evaluate abia în luna septembrie.

Harghita: Ploaia şi frigul aduc pierderi în apicultură

Harghita: Ploaia şi frigul aduc pierderi în apicultură

În judeţul Harghita, ploile şi frigul din ultimele două luni afectează producţia apicolă. Albinele nu pot ieşi din stup pentru cules, iar pierderile înregistrate sunt semnificative. 

Ministerul Agriculturii vrea să promoveze consumul de miere în şcoli şi centre sociale

Ministerul Agriculturii vrea să promoveze consumul de miere în şcoli şi centre sociale

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale intenţioneză să promoveze consumul mierii în şcoli, dar şi în centrele sociale, a declarat miercuri, Daniel Butănoiu, secretar de stat în MADR.

Ploile afectează producţia de miere de salcâm

Ploile afectează producţia de miere de salcâm

Ploile abundente căzute în ultima vreme ar putea compromite producţia de miere de salcâm din judeţ, a declarat preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine Mehedinţi, Gheorghe Lungu.

Apicultura în impas! Unde-i lege strâmbă, mai e loc de tocmeală?

Apicultura în impas! Unde-i lege strâmbă, mai e loc de tocmeală?

La an nou, apicultorii români au primit Lege nouă şi Program Naţional Apicol (PNA) nou-nouţ. Deşi aceştia au făcut demersuri pentru a corecta prevederile legislative considerate „neconstituţionale”, Camera Deputaţilor a adoptat Legea apiculturii pe 10 decembrie 2013, fără a ţine cont de observaţiile Asociaţiei Crescătorilor de Albine (ACA) din România.

Apicultorii din Mehedinţi şi Caraş-Severin s-au întâlnit la Conferinţa „Apicultura încotro?”

Apicultorii din Mehedinţi şi Caraş-Severin s-au întâlnit la Conferinţa „Apicultura încotro?”

Peste 80 de apicultori din judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin Sub s-au întâlnit sâmbătă, 14 decembrie, la conferinţa „Apicultura încotro?” organizată în staţiunea Băile Herculane, sub patronajul Academiei Agricole şi Silvice Timişoara.

„Mierea de Vâlcea”, brand -ul apicultorilor vâlceni

„Mierea de Vâlcea”, brand -ul apicultorilor vâlceni

Crescătorii de albine din judeţul Vâlcea au început demersurile pentru a înregistra brandul “Mierea de Vâlcea”, sub care să fie comercializate toate produsele lor apicole, a declarat reprezentantul asociaţiei vâlcene a apicultorilor, Ion Tănăsoiu.

LAPAR: Legea pentru apicultură afectează fermierii din sectorul vegetal

LAPAR: Legea pentru apicultură afectează fermierii din sectorul vegetal

Potrivit Legii pentru apicultură, pentru prevenirea intoxicațiilor la albine deţinătorii de suprafeţe agricole care efectuează tratamente chimice la culturile agricole pe care le deţin sunt obligaţi să anunţe, în scris, consiliul local cu cel puţin 7 zile înainte de data exactă când vor efectua aceste operaţiuni, precum şi denumirea produsului folosit.

Arad: „Actualităţi în apicultură”  - conferinţa crescătorilor de albine

Arad: „Actualităţi în apicultură” - conferinţa crescătorilor de albine

Asociația Crescătorilor de Albine din România - Filiala Arad organizează în data de 23 februarie 2012, conferinţa pe tema „Actualități în apicultură”. 

ECOAGRIS – Ediţie Specială: Agricultură, Produse ecologice, naturale, tradiţionale şi Apicultură

ECOAGRIS – Ediţie Specială: Agricultură, Produse ecologice, naturale, tradiţionale şi Apicultură

Târgul naţional ECOAGRIS, ce se va desfăşura în perioada 14-16 octombrie, îmbracă haine noi. Această Ediţie Specială de Sărbătorile Iaşului este structurată pe trei secţiuni ample: Agricultură, Produse ecologice, naturale, tradiţionale şi Apicultură. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii