Adama
AGRICOVER

Agromalim 2021: Programul evenimentelor pentru fermieri!

Publicat: 26 august 2021 - 20:10
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Agromalim, cel mai mare târg de agricultură din vestul ţării, se desfăşoară în perioada 2 - 5 septembrie 2021, la Expo Arad. AGROINFO vă prezintă programul evenimentelor şi conferinţelor organizate în acest an pentru fermierii care vor vizita târgul.

agromalim-2016_3_b

Joi, 2 septembrie
Sala conferinţe pavilion B
Ora 11:00 - Deschidere oficială AGROMALIM 2021

Vineri, 3 septembrie

Sala conferinţe pavilion A

 • Ora 10:00 - Teme de cercetare şi rezultatele obţinute de către colectivul de cadre didactice şi studenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Regele Mihai I al României” (USAMVB) din Timişoara
 • 1. Robotizarea operaţiilor efectuate frecvent în fermele zootehnice moderneAutori: Conf. dr. ing. Bungescu Sorin Tiberiu, Conf. dr. ing. Ilea Radu, Conf. dr. ing. Popa Daniel - USAMVB Timişoara, Dr. ing. Vlăduţ Valentin Nicolae, Dr. Ing. Caba L. Ioan, Dr. ing. Laza Evelin Anda - INMA Bucureşti
 • 2. Rolul dronelor în agricultura de precizie în vederea obţinerii unui mediu durabil - Autori: Dr. Ing. Caba L. Ioan, Dr. ing. Laza Evelin Anda, Dr. ing. Vlăduţ Valentin Nicolae, Ing. Constantin Vilcu - INMA Bucureşti, Conf. dr. ing. Bungescu Sorin Tiberiu - USAMVB „Regele Mihai I al României” Timişoara
 • 3. Obţinerea compostului din deşeuri de grădină, o alternativă ecologică a îngrăşămintelor chimice - Autori: Dr. ing. Laza Evelin Anda, Dr. Ing. Caba L. Ioan, Dr. ing. Vlăduţ Valentin Nicolae - INMA Bucureşti, Conf. dr. ing. Bungescu Sorin Tiberiu - USAMVB „Regele Mihai I al României” Timişoara
 • 4. Eficienţa tratării biologice a apei într-un sistem acvacol recirculant - Autori: Dr. ing. Laza Evelin Anda, Dr. Ing. Caba L. Ioan, Dr. ing. Vlăduţ Valentin Nicolae - INMA Bucureşti, Conf. dr. ing. Bungescu Sorin Tiberiu - USAMVB „Regele Mihai I al României” din Timişoara
 • 5. Utilizarea zootehniei de precizie pentru monitorizarea bunăstării animalelor de fermă - Autor: Ludovic Toma Cziszter Prof. Dr. Ing. USAMVB „Regele Mihai I al României” Timişoara
 • 6. Fermele horticole ecologice, de la proiectare la implementare - prof. univ. dr. Radu-Liviu Şumălan, Facultatea de Horticultură şi Silvicultură, USAMVB „Regele Mihai I al României” din Timişoara
 • 7. Materiile organice reziduale din industria agro-alimentară şi deşeurile organice municipale ca surse de energie regenerabilă - Autor Dr. Ing. Biotehnologii Teodor Vintilă, Facultatea de Bioingineria Resurselor Animaliere din cadrul USAMVB „Regele Mihai I al României” din Timişoara

Sala conferinţe pavilion B

 • Ora 13.00 - Importanţa asocierii în cooperative - Egis România
 • Ora 13.30 - Nutriţia animală la rumegătoarele mici - Top Nutrition
 • Ora 14.00 - Conferinţa naţională a crescătorilor de ovine şi caprine, cu tema „Zootehnia - Performanţă, realizări, strategii, oportunităţi în sectorul ovin şi caprin din România”

Sâmbătă, 04 septembrie

Sala sedinţe pavilion A
11.00 - Întâlnirea cooperativelor din judeţul Arad
Invitat: Florentin BERCU - director executiv Uniunea Naţională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV)

Sala conferinţe pavilion B
11.00 - Întâlnirea anuală de lucru cu asociaţiile afiliate Registrului Genealogic şi Consiliul tehnico-ştiinţific al Registrului Genealogic -rasa Ţurcană - campania 2021-2022. Organizator: Asociaţia „Păstorul Crişana” Arad

Sala conferinţe pavilion A
13.00 Digitalizarea în agricultură. Soluţii Smart privind combaterea daunelor cauzate de grindină, soluţii digitale pentru irigaţii şi alte noutăţi digitale Smart! – Organizator: CED Reţeaua de dezvoltare economică Central Europeană, biroul regional Arad şi Asociaţia Agricultorilor Maghiari din România, filiala Arad

Agromalim este organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad şi a ajuns, în acest an, la ediţia cu numărul 31, după un an de pauză din cauza pandemiei.

Detalii AICI: La Arad se dă restart târgurilor din agricultură: Agromalim se desfăşoară în perioada 2-5 septembrie 2021!

În 2019, Agromalim a adunat, timp de patru zile, la Expo Arad, 250 de expozanţi din ţară şi din străinătate şi 16.500 de vizitatori.

agromalim-2021_b

Vizualizat: 2053 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Agromalim 2021: Evenimente pentru crescătorii de caprine şi ovine

Agromalim 2021: Evenimente pentru crescătorii de caprine şi ovine

Expoziţie de animale, degustare de produse şi conferinţe pentru crescătorii de caprine şi ovine, organizate de ANCC Caprirom la Agromalim 2021.

La Arad se dă restart târgurilor din agricultură: Agromalim se desfăşoară în perioada 2-5 septembrie 2021!

La Arad se dă restart târgurilor din agricultură: Agromalim se desfăşoară în perioada 2-5 septembrie 2021!

După un an şi jumătate de restricţii impuse organizatorilor de evenimente din sectorul agricol din cauza pandemiei, fermierii sunt aşteptaţi la începutul lunii septembrie la Agromalim, cel mai mare târg agricol din vestul ţării.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11

Ionuț s-a născut în Vaideeni, județul Vâlcea, locul din care mulți oieri au plecat, pe drumul transhumanței și s-au stabilit în mai toate zonele țării. Chiar dacă ferma de ovine a familiei Cioranu este acum în județul Arad, poveștile copilăriei și amintirile îi sunt legate de această comună frumoasă din Oltenia de sub munte.

Își amintește de bunicul care era tăbăcar, de iernile cu zăpadă și săniușul de pe uliță, de verile cu arșiță când, cu mic, cu mare, mergeau toți la câmp să adune fânul pentru oi. Are și acum pătura din piei de oaie, făcută de bunul său și spune că nu există ceva care să țină mai bine de cald... așa că o ia cu el peste tot când pleacă la drum lung.

E pasionat de utilaje și, împreună cu fratele și tatăl său, Nicu Cioranu țin bine frâiele fermei de ovine populată cu Țurcane, Cap negru german și metișii dintre acestea, dar și un efectiv din rasa Assaf, specializată pe producția de lapte. Este Ionuț Cioranu, tânărul fermier care ne spune la #agroSTORY care sunt provocările și bucuriile pe care i le aduce viața de crescător de oi. Vrei să afli toată povestea? Urmărește integral podcastul #agroSTORY: VINERI, 10 martie 2023, de la ora 19.00, pe canalul de youtube “revista Ferma”!

Cu Nicoleta Dragomir și Ionuț Cioranu la o discuţie ALTFEL despre AGRICULTURĂ, CIOBĂNIE şi VIAŢĂ!

Mulțumim sponsorului BUSINESS AGRO CONSULTING din Girov, jud. Neamț!

Soiul de grâu IRIS, producţie de peste 11 tone la hectar, cu genetica ITC Seeds! Cich: îngrășăminte chimice azotoase și fosforice produse la Năvodari! Cum se pastrează merele peste iarnă!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii