Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

5 MOTIVE să VII la AGRARIA 2017!

Publicat: 23 martie 2017 - 14:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EDIŢIE DE EXCEPŢIE AGRARIA! Noi îţi spunem, pe scurt, de ce merită să vii la AGRARIA 2017, cea mai mare şi mai dinamică expoziţie agricolă din Transilvania. Te convingi de toate acestea şi descoperi altele în plus în perioada 6-9 aprilie 2017, în Parcul Industrial Tetarom III, din localitatea Jucu, judeţul Cluj.

325 de firme din 13 ţări, pe o suprafaţă expoziţională de 10 ha, tehnică agricolă la superlativ, animale de rasă în prezentări live, demonstraţii în câmp cu maşini agricole şi conferinţe pentru fermieri. Aşa va arăta, pe scurt, a 23 - a ediţie a Târgului AGRARIA, organizat de DLG Intermarketing.

Partenerii AGRARIA sunt şi în acest an NHR Agropartners - partener oficial, USAMV Cluj-Napoca, Revista Ferma - partener comunicare, ANZ, DSVSA Cluj şi Direcţia pentru Agricultură Cluj - parteneri instituţionali. Agraria 2017 este organizat în colaborare cu Agro Transilvania Cluster şi cu sprijinul Tetarom şi al Consiliului Judeţean Cluj.

1. TOATE FIRMELE MARI DIN AGRICULTURĂ VOR FI LA AGRARIA 2017, cu cele mai noi tehnologii şi cele mai bune oferte: maşini şi utilaje agricole, producţie vegetală, nutriţia plantelor, protecţia plantelor, agricultură şi mediu, energii regenerabile, zootehnie, industrie alimentară şi ambalaje, horticultură, management şi consultanţă, electronică şi mecanică, prestări servicii în agricultură.

DEUTZ-AGRARIA-2016_b

2. ZOOTEHNICA SHOW este noul concept integrat dedicat sectorului zootehnic prezentat anul acesta la Agraria, organizat în parteneriat cu ANSVSA, ANZ, Colegiul Medicilor Veterinari din România, DSVSA Cluj, Someş-Arieş Cooperativa Agricolă, USAMV Cluj-Napoca, Asociaţia Crescătorilor de Vaci „Bălţată Românească” tip Simmental, Asociaţia Aberdeen Angus România şi Federaţia Agricultorilor de Munte „Dorna”, Asociaţia Crescătorilor de Bivoli din Transilvania, Semtest BVN Târgu Mureş şi Organizaţia Naţională de Însămânţări Artificiale din România.

Suprafaţa expoziţiei de animale a crescut, la fel şi numărul de animale expuse. Vor fi prezentate bovine de lapte şi de carne, bivoli, ovine şi caprine, cai şi porci. Organizatorul târgului a avut grijă ca tot spaţiul, atât boxele de expoziţie, cât şi ringul de prezentare, să fie acoperite. Practic, toată expoziţia de animale se va desfăşura sub un cort uriaş de 1.800 mp. Cea mai mare parte o ocupă expoziţia de bovine, ne-a spus Corina Mareş, organizatorul Agraria.
Două rase vor face spectacol: Bălţata Românească şi Angus.

Cea mai mare expoziţie de Bălţată Româneacă din istoria Agraria!

Expoziţia de Bălţată Româneacă va prezenta peste 50 de animale, din 8 judeţe: vaci de lapte, juninci gestante, viţele şi tineret. Cooperativa Someş Arieş, din Cluj, va asigura tot ce ţine de hrana animalelor şi oamenii care le vor îngriji, precum şi cea mai mare parte din premiile în bani şi produse pe care le vor primi toţi participanţii, ne-a spus Mircea Ciurea.

Zoltan Haller, vicepreşedintele Asociaţiei „Bălţata Românească” promite, din partea Asociaţiei, câte un premiu zilnic şi pentru vizitatorii expoziţiei de animale: în fiecare zi de târg, unul dintre fermierii care ajunge la standul Asociaţiei va avea şansa să plece acasă cu un tăuraş cu certificat de origine.
Asociaţia „Bălţata Românească” va face demonstraţii de prelevare de probe pentru Controlul Oficial al Producţiei (COP) şi prezentări despre modul în care fermierii îşi pot înscrie animalele în Registrul Genealogic al rasei, ne-a mai spus Haller.

Prezentarea şi bonitarea animalelor vor avea loc vineri, 7 aprilie, iar parada şi premierea celor mai valoroase bovine din rasa Bălţată Românească se vor desfăşura duminică, 9 aprilie.

AGRARIA-2016-BOVINE_b

3. PRIMA LICITAŢIE DE BOVINE DE CARNE ANGUS DIN ROMÂNIA!

Asociaţia Aberdeen Angus România le promite fermierilor un eveniment memorabil la Agraria 2017: un sistem integrat, de la genetică, la management şi creşterea bovinelor, până la procesare şi producţia de specialităţi din carne de Angus. Punctul central va fi prima licitaţie de bovine de carne Angus din România. Evenimentul a luat naştere la cererea fermierilor. (...) Nu vrem să facem teorii şi nici să expunem poveşti despre bune practici. O să arătăm practic, concret, fermierilor ce presupune un business cu bovine Angus pe de o parte, iar pe de altă parte, să le arătăm ce înseamnă o genetică corectă, care determină succesul unei ferme. Scopul este ca, după această serie de evenimente, fermierii să plece acasă nu doar cu informaţii despre acest business, dar poate şi cu câteva exemplare de bovine mai deosebite, cu care să îşi înceapă activitatea, spun reprezentanţii Asociaţiei Aberdeen Angus România.

Vineri, 7 aprilie, de la ora 14.00, se vor desfăşura parada bovinelor Angus în ring, demonstraţii de prelevare a probelor pentru efectuarea testelor ADN şi demonstraţii cu recomandări pentru vaccinarea şi deparazitarea de primăvară.

Sâmbătă, 8 aprilie, demonstraţiile încep de la 10.30, cu prezentări pe teme de genetică. Punctul culminant va fi licitaţia de bovine Angus, care va avea loc între orele 11.30 -13.30, urmată de un show măcelăresc şi un show culinar cu preparate Angus, oferit de un chef renumit, şi degustare.

licitatie-angus-agraria_b

4. MAŞINI AGRICOLE ÎN MIŞCARE!

În fiecare zi de târg, la orele 11.30 şi 14.30, vor avea loc demonstraţii în câmp cu maşini pentru protecţia plantelor şi cu tractoare inteligente.
Tot zilnic, între orele 10.00 - 18.00, vă veţi putea testa abilităţile în manevrarea tractoarelor.

agraria-2015-3_b

5. REŢEAUA AGRIM ŞI CONFERINŢE PENTRU FERMIERI

Zilnic, în perioada 6-9 aprilie, la standul USAMV Cluj-Napoca din cadrul AGRARIA, veţi putea afla noutăţi şi informaţii despre platforma de consultanţă online AGRIM - Managementul Integrat al Inputurilor Agricole. Platforma oferă servicii de consultanţă gratuită fermierilor din România.

Vineri, 7 aprilie, de la 10.30, vor avea loc conferinţele „Cerinţele sanitar - veterinare privind sănătatea animalelor în vederea comercializării, schimburilor intracomunitare şi a operaţiunilor de import-export cu animale vii”, „Sprijinul cuplat în zootehnie, controlul oficial al performanţelor (COP) şi perspectivele de dezvoltare a fermelor. Registrul Genealogic al Raselor” şi „Stâna din Carpaţii României, între tradiţie, competenţă şi siguranţa alimentară”. Moderator va fi Radu Antohe, expert dezvoltare rurală şi consultant agricol.

Tot pe 7 aprilie, de la 14.30, Semtest-BVN Târgu Mureş, împreună cu Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii din cadrul USAMV Cluj-Napoca şi Staţiunea de Cercetare, Dezvoltare şi Creştere a Bovinelor Mureş vor face o prezentare a rasei Bălţată tip Simmental.

Sâmbătă, 8 aprilie, Semtest-BVN Târgu Mureş va prezenta „Noutăţi în domeniul reproducţiei şi geneticii bovine. Testarea genomică. Embriotransfer”.

Vizualizat: 6016 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii