Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Timiş: Două Camere Agricole cu aceleaşi atribuţii

Publicat: 23 septembrie 2013 - 13:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În judeţul Timiş, aproape 5.000 de agricultori au votat, în 8 septembrie 2013, cei 25 de reprezentanţi care vor face parte din Colegiul Camerei Agricole Timiş. În 12 septembrie, Comitetul Judeţean de Iniţiativă a validat rezultatul votului şi şi-a încetat activitatea. 

Au fost în jur de 140 de candidaţi şi 98 de secţii de votare. Doar în Comuna Dumbrăviţa, unde primarul a argumentat că nu sunt agricultori, nu s-a organizat secţie de votare. Consiliul Judeţean Timiş a dat 20.000 lei pentru tipărirea buletinelor de vot şi realizarea ştampilelor de vot şi a ştampilelor de control, iar membrii Comitetului Judeţean de Iniţiativă au pus de la ei cca. 1.500-2.000 lei pentru prima înscriere a Camerei Agricole în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor la Judecătoria Timişoara, susţine Nicolae Oprea, secretarul Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Timiş, ales membru în Colegiul Camerei Agricole Timiş şi desemnat să se ocupe de chestiuni de organizare până când va fi aleasă conducerea noii Camere Agricole.. Pe cheltuiala proprie, Primăriile au asigurat încăperi, urne de vot, câte trei membri în Biroul Secţiei de Votare, plus transportul buletinelor.

Asociaţia Producătorilor de Cereale şi plante Tehnice Timiş, care a obţinut aproape jumătate din voturile valabile, va avea 4 reprezentanţi în Camera Agricolă Timiş: Viorel Matei, Nicolae Oprea, Vasile Turc şi Stelică Mălăeşteanu. Alte 4 asociaţii vor avea câte 1 reprezentant: Ovy-West - Ioan Bratu, Ovitim Mioriţa - Gheorghe Mihăescu, Asociaţia Crescătorilor de Vaci cu Lapte - Ion Roşca şi Asociaţia Producătorilor Agricoli şi Crescătorilor de Animale (Lugoj) - Petrică Balint. Pe cele 2 locuri ale cooperativelor, Timlactagro a câştigat 1 loc prin Viorel Hapenciuc, iar Consumcoop va fi reprezentată de Tiberiu Lelescu, fost director al Direcţiei Agricole Timiş.
Cei 25 de membri ai Camerei Agricole Timiş se vor reuni până la jumătatea lunii octombrie 2013 pentru a alege Biroul Permanent şi conducerea Camerei Agricole. După alegeri, se face o nouă înscriere pentru dobândirea personalităţi juridice şi a statutului de utilitate publică, ne-a mai spus Nicolae Oprea.

Membrii Birourilor Permanente din toate judeţele vor face parte din Colegiul Camerei Agricole Naţionale. Dintre aceştia se va alege conducerea Camerei Agricole Naţionale, dar nu se ştie cine va prelua această iniţiativă şi când.
Deocamdată, noua Camera Agricolă Timiş există doar pe hârtie şi în paralel cu Camera Agricolă din subordinea Consiliului Judeţean. Are doar un sediu pus la dispoziţie de USAMVB Timişoara. „Camerele Agricole de pe lângă Consiliile Judeţene au rămas mai departe. Atribuţiile noastre stabilite prin lege, pe lângă cele pe care le vom stabili prin statut, seamănă aproape la indigo cu cele ale Camerelor de la Consiliul Judeţean, dar Camerele Agricole ale noastre, private, trebuie să plătescă, iar ceilalţi primesc pe gratis. Camera aceasta agricolă a fost lăsată fără conţinut, fără atribuţii, practic nu poate să ia în forma actuală nici o decizie. Ca să se impună pe piaţă trebuie să lupte foarte mult. Forma iniţială a Legii 283, în care atribuţiile Camerei Agricole erau mult mai multe şi mai importante, a fost amputată, şi a fost amputată şi puterea Camerei Agricole. Nu se poate să fie două camere agricole. Trebuia să rămână o singură cameră agricolă, care să preia inclusiv din atribuţiile instituţiilor publice din agricultură, trebuia ca aceste camere agricole să apară odată cu descentralizarea şi cu reforma Ministerului Agriculturii şi a instituţiilor publice”, ne-a mai declarat Nicolae Oprea.

Vizualizat: 2423 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

DATE OFICIALE! EFECTIVELE DE PORCINE din ROMÂNIA!

DATE OFICIALE! EFECTIVELE DE PORCINE din ROMÂNIA!

26 mai 2020 - 09:05

OFICIAL. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), efectivele de porcine au înregistrat o creștere ușoară la sfârșitul anului 2019 prin comparație cu anul 2018, în ciuda pestei porcine africane care împânzește țara și din pricina căreia au fost uciși sute de mii de porci. Datele oficiale relevă că scăderea este la efectivul de scroafe, matcă.

CELE MAI MULTE FERME MICI, DE SUBZISTENȚĂ, SUNT ÎN ROMÂNIA!

CELE MAI MULTE FERME MICI, DE SUBZISTENȚĂ, SUNT ÎN ROMÂNIA!

26 mai 2020 - 08:18

MICI ȘI MULȚI CU VENITURI MICI! Comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Janusz Wojciechowski, a scris pe contul său de twitter că România este țara cu cele mai multe ferme mici, de subzistență, cu venituri care nu pot asigura traiul zilnic. Procentul depășește cu mult media Uniunii Europene.

ÎNTORS DIN NORVEGIA ȘI-A FĂCUT FERMĂ DE VACI ÎNTR-O FOSTĂ UNITATE MILITARĂ!

ÎNTORS DIN NORVEGIA ȘI-A FĂCUT FERMĂ DE VACI ÎNTR-O FOSTĂ UNITATE MILITARĂ!

26 mai 2020 - 07:04

FERMA DIN UNITATEA MILITARĂ. Fostul pichet de grăniceri din Ciupercenii Vechi a fost transformat într-o fermă de vaci. Costel Dinuț și soția lui au muncit ani buni în Norvegia, iar banii strânși i-au investit în ferma de vaci din România, scrie Evenimentul Zilei.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 26 Mai – 1 Iunie 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 26 Mai – 1 Iunie 2020!

26 mai 2020 - 06:17

Caracteristici meteorologice. Sub aspect termic, intervalul se va caracteriza printr-o vreme în general normală, în majoritatea regiunilor. Temperatura medie diurnă a aerului se va situa între 10...19°C, limite apropiate de mediile multianuale, pe aproape întreg teritoriul agricol.

BĂTĂLIA PENTRU PĂȘUNEA DIN ROMÂNIA!

BĂTĂLIA PENTRU PĂȘUNEA DIN ROMÂNIA!

25 mai 2020 - 20:46

OF, PĂȘUNEA MEA! AGROINFO este asaltat zilnic de o avalanșă de mesaje venite de la crescătorii români de animale nemulțumiți, furioși, necăjiți că au animale, cu zecile, cu sutele, dar nu au o palmă de pășune, nu au unde să-și pășuneze animalele, sau primăriile le-au atribuit o bucată prea mică de pășune și ei au animale care depășesc de vreo trei ori încărcătura.

ORDONANȚĂ pentru DISTRUGEREA LACTATELOR, LEGUMELOR DESTINATE ȘCOLILOR!

ORDONANȚĂ pentru DISTRUGEREA LACTATELOR, LEGUMELOR DESTINATE ȘCOLILOR!

25 mai 2020 - 18:20

OFICIAL MADR! Laptele, produsele lactate, produsele de panificație, legumele și fructele proaspete care ar fi trebuit împărțite în școli și grădinițe, contractate pentru anul școlar 2019-2020 și care se află ori pe stoc la producător, ori în depozitul școlilor și al căror termen de valabilitate a expirat sau e aproape de expirare vor fi distruse, precizează un proiect de Ordonanță de Urgență publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii.

ANUNȚ AGENȚIE DE PLĂȚI!

ANUNȚ AGENȚIE DE PLĂȚI!

25 mai 2020 - 12:46

OFICIAL. În trecut, procesul de plată se efectua pe hârtie și era „departe de a fi optimizat”. Echipa specialiștilor AFIR a petrecut luni întregi transformând acest proces într-unul complet online, anunță astăzi Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

APELUL MINISTRULUI AGRICULTURII la FERMIERI!

APELUL MINISTRULUI AGRICULTURII la FERMIERI!

25 mai 2020 - 12:20

DATE ERONATE LA PLATA DESPĂGUBIRILOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, face un apel la fermierii români să declare corect suprafețele calamitate de secetă. Datele strânse până acum la Ministerul Agriculturii relevă că suprafața declarată calamitată de secetă, în unele județe, o depășește pe cea însămânțată în toamnă. Ori în toamnă a fost declarată o suprafață însămânțată mai mare decât în realitate, ori acum este umflată suprafața cu scopul de a se obține despăgubiri.

LEGEA CARE PUNE TAXE ÎN SPINAREA FERMIERILOR ȘI AVANTAJEAZĂ SUPERMARKETURILE!

LEGEA CARE PUNE TAXE ÎN SPINAREA FERMIERILOR ȘI AVANTAJEAZĂ SUPERMARKETURILE!

25 mai 2020 - 11:54

TAXE ASCUNSE. Legea care ar fi trebuit să promoveze produsele românești livrate marilor magazine de fermierii români a ajuns să fie în avantajul marilor retaileri și-n dezavantajul producătorilor români. Fermierii români sunt împovărați de forme ascunse de taxare, termenul de plată al produselor livrate de fermierii și procesatorii români a fost mărit de la 7 zile la 30 de zile, a spus astăzi ministrul agriculturii, Adrian Oros. Nu voi aplica legea! O voi modifica în regim de urgență, a adăugat șeful de la Agricultură.

MINISTRUL AGRICULTURII, ÎN DIRECT ASTĂZI, ORA 11!

MINISTRUL AGRICULTURII, ÎN DIRECT ASTĂZI, ORA 11!

25 mai 2020 - 08:18

ANUNȚ MADR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține astăzi, de la ora 11, o conferință de presă, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

General Leasing la Indagra 2019

General Leasing la Indagra 2019

Alături de gama completă de tractoare şi combine Massey Ferguson, pentru care General Leasing este distribuitor autorizat, în standul companiei de la Indagra 2019 au mai fost evidenţiate: presa Massey Ferguson RB 4160 V Xtra pentru baloţi cilindrici, semănătoarea pentru păioase Junkkari M400 Plus şi plugul Moro Aratri EXA 16A PRO Warrior. Campaniile promoţionale General Leasing pentru maşini şi utilaje agricole cuprind garanţie extinsă şi soluţii de finanţare cu dobândă subvenţionată. Interviu cu Victor Sandu - director general, General Leasing. Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe Operator imagine: Claudiu Borobei


Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Cadou de la Dumnezeu?

Cadou de la Dumnezeu?
Iubitule, nu-i aşa că eu sunt cadoul lui Dumnezeu pentru tine? Detalii