Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

REGALUL VINULUI ROMÂNESC în sala de Marmură a Casei Presei

Publicat: 26 octombrie 2016 - 15:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Începând din 28 octombrie, timp de trei zile, iubitorii vinului au o nouă ocazie de a degusta din licorile româneşti în cadrul celei de-a şasea ediţii a salonului Vintest Bucureşti. 

De această dată, evenimentul este găzduit de Sala de Marmură a Casei Presei Libere, iar moto-ul va fi, încă o dată, „Iubesc vinul românesc”. Campania de informare şi educare „Iubesc vinul Românesc” a fost inițiată în 2014 de expertul degustator Lucia Pîrvu, Vinvest (salonul de vinuri din Timișoara) și Asociația de Cultură și Promovare a Vinului.

iubesc-vinul-romanesc_b

„Ne propunem ca prin acest salon să venim puțin mai aproape de consumatorul final, să-l educăm cu privire la consumul vinului autohton. Vorbim de vin cu denumire de orgine controlată - DOC, vin cu indicație geografică - IG, vin varietal, dar mai important, e vorba de vinul nostru românesc”, declară Lucia Pîrvu, expert degustator și organizatorul salonului de vinuri Vintest București.

Vor fi 17 producători care vor propune vizitatorilor aproximativ 220 de vinuri de la crame de renume: Domeniile Sâmburești, VINARTE, Domeniile Anastasia, Crama Hermeziu, Casa de Vinuri Cotnari, Vincon România, Crama Răteşti, Crama 1000 de Chipuri, Domeniile Dealu Mare Urlați, Crama Dealul Dorului, Crama Histria, Cramele Cricova, SCDVV Pietroasa, SCDVV Bujoru, Crama Mennini, Cotnari, Domeniile Ostrov. Ca noutate, vor fi lansări de carte, prezentări de vinuri în premieră, dar mai ales va fi o Bibliotecă de vinuri autohtone. Prin cumpărarea unui bilet, vizitatorii au posibilitatea de participa la una dintre degustările speciale din Biblioteca de Vinuri Autohtone. Sticlele cu soiuri românești prezentate în această bibliotecă creionează imaginea României viticole. „Vor fi găzduite degustări de vinuri autohtone în cadrul Bibliotecii. Fiecare producător va prezenta 2 vinuri timp de 30 de minute, în fiecare din cele 3 zile. Aproximativ 600 de persoane vor putea să deguste 34 de vinuri autohtone”, a explicat Lucia Pîrvu.

lucia-parvu-vintest-2016_b

Spre deosebire de ediţiile precedente organizate în Bucureşti, în acest an au fost și trei pre-evenimente de degustare, ținute în incinta USAMV București și adresate studenților, masteranzilor și seniorilor acestei instituții educaționale. Au fost degustate soiuri de vin autohtone, precum: Festească Regală, Busuioacă de Bohotin, Tămâioasa Românească, Fetească Alba, Fetească Neagră, Negru de Drăgășani, Novac oferite de 12 producători locali.
„Prin aceste pre-evenimente am vrut să oferim studenților facultății oportunitatea și cadrul formal de a interacționa la prima mana cu câteva dintre soiurile tradiționale celebre și să le trezim interesul de a interacționa și cu mai mulți producători la salonul de săptămâna aceasta”, declară Lucia Pîrvu.

Despre poveştile vinurilor româneşti, dezvăluite în cadrul salonului Vintest vom scrie în ediţia următoare a Revistei Ferma.

Din programul actualei ediţii a Salonului Vintest 2016

Vineri, 28 octombrie
11:00 Deschiderea evenimentului
12:00 Degustare de vinuri rare, prestigioase şi biologice - DDM Urlaţi
12:30 Degustare de vinuri - Crama Dealul Dorului
13:00 VINARTE – Super degustare
13:30 Degustare de vinuri – Crama Răteşti
14:00 Degustare de vinuri – Crama Mennini

Sambata, 29 octombrie 2016
12:00 Crama Cricova – Vinul spumant – Magie şi pasiune
12:30 Domeniile Anastasia – Marea degustare pe ruta vinului din Dealu Mare
13:00 Domniile Sâmbureşti – Universul degustării unui vin bine vinificat
13:30 Crama Hermeziu – Misiunea pământului şi semnătura oenologului
14:00 Vincon România – Pământ şi savoare - Egregio
15:00 – 17:00 Lansări de carte

Duminica 30 octombrie 2016
12:00 Degustare de vinuri - Casa de Vinuri Cotnari
12:30 Degustare de vinuri - Cotnari
13:00 Degustare de vinuri - Domeniile Ostrov
13:30 Degustare de vinuri - Crama Mennini
14:00 Staţiunea Pietroasa – Circuitul unui vin sec, demisec, demidulce, dulce

Vizualizat: 1057 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Case IH - Sistemul AFS Harvest Command

Case IH - Sistemul AFS Harvest Command

Case IH şi Titan Machinery România au organizat în a doua săptămână a lunii iulie demonstraţii practice cu combinele Case IH Axial Flow. A fost prezentat conceptul de calitate a procesului de recoltare cu combinele Axial Flow, prezentare "live" pe un ecran de mari dimensiuni a pricipalelor echipamente şi a sistemul AFS Harvest Command, după care combinele au intrat la recoltat şi au fost analizate pierderile şi puritatea seminţelor recoltate.

Prezentările şi demonstraţiile practice au fost realizate de către Adrian Olteanu, Manager de produs la Titan Machinery şi Mihai Luca, trainer comercial Case IH, împreună cu echipa tehnică Case IH din St. Valentin (Austria).

Reporter: Gheorghe Ghişe

Imagine: Claudiu Borobei

Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură

Bancul zilei

SMS pentru PISI...

SMS pentru PISI...
SMS: „Bună pisi! Ce faci? Ce zici dacă ne vedem în seara asta? Iau acum o sticlă de vin... apartamentul este al nostru!”. Detalii