Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Peste 700 de vinuri au fost înscrise în concursul IWCB 2014

Publicat: 23 mai 2014 - 09:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În acest an, numărul total de probe înscrise în concursul International Wine Contest Bucharest 2014 este de 719, în creştere cu 33% faţă de anul trecut.

Potrivit lui Cătălin Păduraru, ceo IWCB 2014, 45% din totalul probelor sunt străinee întrucât19 ţări au înscris probe în concurs iar anul acesta au sosit, în premieră, probe din China.

Acesta susţine că jurizarea se realizează cu 4 comisii a câte 5 juraţi (3 străini şi 2 români). Numărul juraţilor este 21, din care 12 străini, iar 4 dintre juraţii străini sunt pentru a doua oară consecutiv în România la IWCB. Juraţii străini au o experienţă consistentă în actul jurizării, fiind prezenţi în diferite concursuri internaţionale.
Concursul Internaţional de vinuri Bucureşti 2014 (IWCB 2014), aflat la a XI-a ediţie, este organizat la iniţiativa Oficiului Naţional al Viei şi Produselor Viti-Vinicole (ONVPV), de către Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR), în parteneriat cu ASER Wineconsulting, sub patronajul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV). Concursul se desfăşoară sub egida Ministerului agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România (madr). OIV este forul interguvernamental care grupează 45 de ţări producătoare şi consumatoare de vin din lume. Până în prezent, OIV a acordat patronajul, la nivel mondial, pentru circa 20 concursuri de vin, dintre care unul este IWCB.

Echipa IWCB intenţionează să organizeze, într-un viitor apropiat, în România, o competiţie pentru vinurile Europei Centrale şi de Sud Est, din soiuri locale prefiloxerice specifice acestui areal geografic. Agerpres

Vizualizat: 1071 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma Pomicolă Curtici

Ferma Pomicolă Curtici

În vizită la Ferma Pomicolă Curtici, administrată de Marian Rotaru... O mândrie de livadă, pusă pe rod în urmă cu opt ani. O afacere în toată regula, de la producţie până la procesare!

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei
Fond muzical: Liviu Vasilică - Codrule mărite domn; Maria Lătăreţu - Cireşule, frunză rară

SUSŢINEM ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR AGRICOL Real Deal la Agro Oltenia AGRIN la Agro Oltenia

Bancul zilei

Cerere în căsătorie

Cerere în căsătorie
Î: Care este, în zilele noastre, cea mai obişnuită formulă de cerere în căsătorie? Detalii