Adama
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Peste 700 de vinuri au fost înscrise în concursul IWCB 2014

Publicat: 23 mai 2014 - 09:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În acest an, numărul total de probe înscrise în concursul International Wine Contest Bucharest 2014 este de 719, în creştere cu 33% faţă de anul trecut.

Potrivit lui Cătălin Păduraru, ceo IWCB 2014, 45% din totalul probelor sunt străinee întrucât19 ţări au înscris probe în concurs iar anul acesta au sosit, în premieră, probe din China.

Acesta susţine că jurizarea se realizează cu 4 comisii a câte 5 juraţi (3 străini şi 2 români). Numărul juraţilor este 21, din care 12 străini, iar 4 dintre juraţii străini sunt pentru a doua oară consecutiv în România la IWCB. Juraţii străini au o experienţă consistentă în actul jurizării, fiind prezenţi în diferite concursuri internaţionale.
Concursul Internaţional de vinuri Bucureşti 2014 (IWCB 2014), aflat la a XI-a ediţie, este organizat la iniţiativa Oficiului Naţional al Viei şi Produselor Viti-Vinicole (ONVPV), de către Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR), în parteneriat cu ASER Wineconsulting, sub patronajul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV). Concursul se desfăşoară sub egida Ministerului agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România (madr). OIV este forul interguvernamental care grupează 45 de ţări producătoare şi consumatoare de vin din lume. Până în prezent, OIV a acordat patronajul, la nivel mondial, pentru circa 20 concursuri de vin, dintre care unul este IWCB.

Echipa IWCB intenţionează să organizeze, într-un viitor apropiat, în România, o competiţie pentru vinurile Europei Centrale şi de Sud Est, din soiuri locale prefiloxerice specifice acestui areal geografic. Agerpres

Vizualizat: 1537 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Oierii din mai multe județe se strâng vineri la Ministerul Agriculturii!

Oierii din mai multe județe se strâng vineri la Ministerul Agriculturii!

21 noiembrie 2022 - 10:45

Oierii din județele Alba, Arad, Botoșani, Brașov, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Neamț, Olt, Sibiu, Vâlcea refac unul dintre drumurile parcurse de ciobani cu sute de ani în urmă, pornind pe un traseu de sute de kilometri de-a lungul munților Carpați, poposind în mijlocul Bucureștiului, în curtea MADR, cu tolba plină de povești și bunătăți de la stână.

Rusia a suspendat acordul privind exportul maritim de cereale din Ucraina

Rusia a suspendat acordul privind exportul maritim de cereale din Ucraina

30 octombrie 2022 - 18:57

Rusia și-a suspendat participarea la "Inițiativa pentru cereale la Marea Neagră", acordul prin care începând din iulie s-au deschis porturile ucrainene pentru exportul de produse agricole. Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă (29.10.2022) că va opri participarea în cadrul acordului, invocând represalii pentru "actul de terorism" al Kievului împotriva navelor de război rusești. De asemenea, Rusia a transmis că suspendă acordul pentru un "termen nedeterminat", deoarece nu poate "garanta siguranța navelor civile" care călătoresc în cadrul pactului.

Sărbătoarea Recoltei!

Sărbătoarea Recoltei!

19 octombrie 2022 - 19:22

Peste 200 de persoane din comunitatea locală din satul Ciocănari, județul Dâmbovița, și din București au ales să își petreacă Ziua Recoltei, pe 15 octombrie, în mod responsabil, înconjurați de legume cultivate de echipa fermei certificată ecologic bio&co. O mare parte dintre persoanele care lucrează la ferma ecologică bio&co sunt adulți din medii vulnerabile, Sărbătoarea Recoltei fiind o ocazie specială prin care munca lor de la fermă este recunoscută de către întreaga comunitate.

APIA ACUM: Plăți suplimentare APIA pe hectar și cap animal!

APIA ACUM: Plăți suplimentare APIA pe hectar și cap animal!

04 octombrie 2022 - 09:18

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a demarat luni, 3 octombrie 2022, la Tulcea, o serie de întâlniri de lucru care reunesc la aceeași masă șefii serviciilor tehnice responsabile la nivelul centrelor județene ale agenției și al aparatului central cu buna implementare a măsurilor delegate de AFIR - Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale către APIA din PNDR 2014-2020, anunță APIA. 

VOTEAZĂ ROMÂNIA! Un proiect al GAL Napoca Porolissum, în finala Rural Inspiration Awards 2022!

VOTEAZĂ ROMÂNIA! Un proiect al GAL Napoca Porolissum, în finala Rural Inspiration Awards 2022!

27 septembrie 2022 - 06:28

Un proiect implementat de Asociatia GAL Napoca Porolissum a fost selectat și a ajuns în finala europeană a proiectelor de succes derulate în mediul rural - Rural Inspiration Awards 2022. Votați online proiectul, până pe 4 octombrie!

Agromalim 2022: Programul evenimentelor pentru fermieri!

Agromalim 2022: Programul evenimentelor pentru fermieri!

29 august 2022 - 15:01

Agromalim, cel mai mare târg de agricultură din vestul ţării, se desfăşoară în perioada 1 - 4 septembrie 2022, la Expo Arad. AGROINFO vă prezintă programul evenimentelor şi conferinţelor organizate în acest an pentru fermierii care vor vizita târgul.

Carnea de vită produsă în România, apreciată!

Carnea de vită produsă în România, apreciată!

08 august 2022 - 08:12

La Moara Vlăsiei s-a desfășurat săptămâna trecută cea de-a doua ediție a celei mai mari manifestații din România, dedicate cărnii de vită. Romanian Beef Master 2022 a reunit cei mai pricepuți bucătari de vită din țară, stelați Michelin, reprezentanți oficiali din Guvernul României, geneticieni, specialiști în reproducția și creșterea bovinelor, chefi juniori și alți reprezentanți de vază ai sectorului gastronomic internațional.

Ziua Porumbului la Orezu, 8 septembrie 2022!

Ziua Porumbului la Orezu, 8 septembrie 2022!

17 iulie 2022 - 19:04

Mult aşteptata Zi a Porumbului, Orezu 2022, aflată la ediţia a-XIII-a, este organizată de APPR - Mândru ca sunt fermier, găzduită de ferma ELSIT şi susținută de partenerul principal Bayer Crop Science România, anunță Asociația Producătorilor de Porumb din România. 

1000 de Tineri Lideri pentru Agricultură

1000 de Tineri Lideri pentru Agricultură

13 iulie 2022 - 12:56

Până la 15 august a.c., tinerii provenind din familii de fermieri se pot înscrie la cea de-a 4-a sesiune a programului Tineri Lideri pentru Agricultură. Vor fi acordate 120 de burse pentru perfecționarea noii generații din agribusiness. 

Video! Ziua Porumbului Orezu 2022!

Video! Ziua Porumbului Orezu 2022!

11 iulie 2022 - 16:53

Pregătește-te pentru evenimentul care reunește cei mai pasionați fermieri.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Headerele OROS pentru recoltat porumb și floarea-soarelui

Headerele OROS pentru recoltat porumb și floarea-soarelui

Compania producătoare de headere OROS Linamar a venit cu artileria grea la INDAGRA 2022! În atenția vizitatorilor a fost headerul de recoltat porumb OROS Cornado pe 12 rânduri rabatabil cu tocător de tulpini pe fiecare secție și viteza de lucru de până la 15 km/h. Noutatea cu care s-au prezentat anul acesta la INDAGRA este hederul de floarea-soarelui SUNIN care are o distanță de 9 metri și recoltează independent de lățimea de semănat.

Soiul de grâu IRIS, producţie de peste 11 tone la hectar, cu genetica ITC Seeds! Cich: îngrășăminte chimice azotoase și fosforice produse la Năvodari! Cum se pastrează merele peste iarnă!

Bancul zilei

Întâmplare...

Întâmplare...
Un tip vine acasă de la serviciu şi observă cu stupoare că în gura dobermanului său era iepuraşul vecinilor. Detalii