Cu ocazia Zilei Naţionale a României, produsele agroalimentare româneşti vor deveni adevăraţi ambasadori ai ţării noastre, în cadrul unui eveniment de degustare organizat la Berlin.
La recepţia ce va avea loc la Ambasada României din Berlin sunt invitaţi peste 600 de reprezentanţi ai Guvernului german, precum şi ai instituţiilor federale şi landurilor din Germania, diplomaţi şi reprezentanţi mass-media. „Prin modul de prezentare şi promovare, produsele tradiţionale româneşti, obţinute după reţete strămoşeşti, vor face cunoscute invitaţilor germani zone precum Argeş, Bacău, Botoşani, Bucureşti, Călăraşi, Galaţi, Mureş, Satu Mare sau Maramureş. Oaspeţii vor avea ocazia să deguste dulceţuri şi siropuri de afine, caise, mure, căpşuni, cireşe, Magiunul de Prune Topoloveni, singurul produs românesc atestat la nivel european, brânzeturi, cum sunt caşcavalul, Telemeaua de Ibăneşti, caşul sau untul, covrigii musceleni, produse din carne, precum pastramă de oaie, cârnaţii uscaţi, salamul uscat sau şunca afumată, alături de cozonac, vin şi palincă, atestate ca produse tradiţionale de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale”, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.
13 produse obţinute după reţete consacrate, atestate de MADR
Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a înmânat, vineri, 14 noiembrie, primele 13 atestate pentru produse obţinute după reţete consacrate unor producători din industria de morărit-panificaţie şi din industria cărnii.
Potrivit MADR, şapte atestate au fost înmânate preşedintelui Angst, Sorin Minea, pentru reţetele consacrate de: crenvurşti cu carne de vită, jambon afumat fără os, ciolan presat, cabanos, muşchi file afumat, parizer şi salam Torpedo. De asemenea, directorul general al Rompan Proiect Service, Aurel Popescu, a intrat în posesia atestatelor pentru şase reţete consacrate: pâine albă cu cartofi, pâine cu secară, pâine semialbă cu cartofi, pâine neagră cu cartofi, franzelă Bucureşti şi împletiţii suprapuşi.