Adama
AGRICOVER

Nu rata PRIMA LICITAŢIE de bovine ANGUS din România!

Publicat: 13 martie 2017 - 17:48
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PREMIERĂ PENTRU ZOOTEHNIA ROMÂNEASCĂ! Prima licitaţie de bovine de carne Angus, în premieră pentru zootehnia din România, se va organiza anul acesta în cadrul târgului Agraria, în perioada 6-9 aprilie 2017, la Jucu, Jud. Cluj, Parcul Industrial TETAROM III.

Evenimentul se înscrie într-un program mai amplu dedicat zootehniei, pregătit de catre organizatori. Faţă de ediţiile precedente ale târgului Agraria, anul acesta vor avea loc o serie de evenimente ce vor surprinde, atât prin prezentări de specialitate pentru carnea de vită premium, cât şi prin informaţii privind profitabilitatea unei afaceri integrate, axată pe creşterea rasei Angus în România.

Licitaţia reprezintă evenimentul principal din această serie, fiind elementul de noutate şi interes pentru fermierii români. Organizatorul acestei licitaţii, Asociaţia Aberdeen Angus România, vine cu ceva deosebit atât în întâmpinarea iubitorilor de carne de vită, cât şi a celor care vor să îşi dezvolte o afacere cu bovine de carne Angus.

Acest eveniment a luat naştere la cererea fermierilor, fiind următorul pas în dezvoltarea acestui domeniu. Mulţi fermieri români au participat câţiva ani la rând la astfel de licitaţii în alte ţări din Europa şi au importat bovine cu calităţi genetice de top. Am ajuns să avem şi în România un astfel de nucleu: de 2 ani dezvoltăm un program de ameliorare la rasa Angus. Fermierii români au înţeles cât este de importantă şi sustenabilă o genetică de calitate, dar au învăţat şi au reuşit şi să producă această genetică.

Ne-am dorit de la bun început ca acest eveniment să nu fie doar o altă conferinţă despre agricultură în care se dezbat teme mai mult sau mai puţin de interes public de la care participanţii nu rămân cu foarte multe informaţii. Noi nu vrem să facem teorii şi nici să expunem poveşti despre bune practici. Noi o să arătăm practic, concret fermierilor ce presupune un business cu bovine Angus pe de o parte, iar pe de altă parte să le arătăm ce înseamnă o genetică corectă care determină succesul unei ferme. Scopul este ca după această serie de evenimente, fermierii să plece acasă nu doar cu informaţii despre acest business, dar poate şi cu câteva exemplare de bovine mai deosebite cu care să îşi înceapă activitatea, declară organizatorii licitaţiei.

licitatie-angus-agraria_b

Programul evenimentului:

7 aprilie 2017
Genetica, secretul unei afaceri de succes - Paradă Angus, consurs cu jurizare specializată, demonstraţii de bune practici în fermă

8 aprilie 2017
Prima licitaţie de bovine Angus din România - Deschiderea licitaţiei, prezentarea tineretului bovin şi a taurilor care vor fi licitaţi

Show măcelăresc şi show culinar cu preparate Angus oferit de un bucătar renumit

Asociaţia Aberdeen Angus România este prima asociaţie din ţară acreditată pentru Controlul Oficial al Producţiei (COP) la bovinele de carne şi, în acelaşi timp, singura asociaţie din ţară acreditată pentru conducerea Registrului Genealogic la rasa Aberdeen Angus. Asociaţia are în prezent peste 420 de membri din toate regiunile ţării, care deţin peste 17.000 de bovine Angus, reprezentând peste 85% din efectivul total de bovine Angus din România.

Vizualizat: 5001 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Târg de primăvară la MADR în perioada 8-12 martie

Târg de primăvară la MADR în perioada 8-12 martie

06 martie 2023 - 19:41

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va găzdui, în curtea instituției, Târgul de Primăvară, începând de miercuri, 8 martie până duminică, 12 martie 2023, cu acces liber pentru toți cei interesați.

Un proiect feroviar alternativ la transportul maritim prin Bosfor

Un proiect feroviar alternativ la transportul maritim prin Bosfor

31 ianuarie 2023 - 10:03

Grecia și Bulgaria intenționează să construiască un coridor feroviar de transport de marfă "Sea2Sea" pentru a conecta nordul Greciei și porturile din Bulgaria cu granița României. Acest proiect va realiza conectarea porturilor dunărene cu portul grec Salonic şi ar putea avea un impact semnificativ asupra vânzărilor de cereale sârbești, românești și bulgare, dar şi din Ucraina, modificând astfel fluxurile comerciale din Marea Neagră pe termen mediu (3-5 ani).

Ministrul Daea, întâlnire miercuri cu fermierii și crescătorii de animale din Hunedoara!

Ministrul Daea, întâlnire miercuri cu fermierii și crescătorii de animale din Hunedoara!

24 ianuarie 2023 - 20:34

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale Petre Daea se va afla miercuri, 25 ianuarie 2023, în județul Hunedoara, la un eveniment organizat de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală (RNDR). 

Produse autentice românești la expoziția internațională “Săptămâna verde 2023” de la Berlin

Produse autentice românești la expoziția internațională “Săptămâna verde 2023” de la Berlin

19 ianuarie 2023 - 09:24

Secretarul de stat MADR Sorin Moise va participa la deschiderea oficială a celei de-a 87-a ediții a expoziției „Săptămâna Verde 2023” (Grüne Woche), ce se va desfășura în perioada 20-29 ianuarie 2023, la Berlin, Germania.

Cele mai frumoase tradiții de Crăciun din România

Cele mai frumoase tradiții de Crăciun din România

22 decembrie 2022 - 19:25

Crăciunul este perioada tradițiilor, a superstițiilor și a obiceiurilor transmise în generație în generație. În toate colțurile țării, colindul, scenetele cu motive religioase și mesele în familie sunt nelipsite. Iar la sat obiceiurile s-au păstrat cel mai bine. Vezi care sunt cele mai frumoase obiceiuri și tradiții de Crăciun din România!

Ministrul Daea: Bani care trebuie să ajungă la fermieri!

Ministrul Daea: Bani care trebuie să ajungă la fermieri!

11 decembrie 2022 - 17:26

Ministerul Agriculturii a lansat „Caravana Cunoașterii”- acțiune de prezentare la nivel național a Planului Național Strategic, document aprobat de Comisia Europeană, incluzînd toate ajutoarele din agricultură pentru perioada 2023-2027.

Tineri fermieri români premiați la Bruxelles!

Tineri fermieri români premiați la Bruxelles!

08 decembrie 2022 - 11:40

O echipă de tineri de la Clubul Fermierilor Români au câștigat pe 7 decembrie 2022 premiul pentru cel mai bun proiect digital în cadrul Congresului European la Tinerilor Fermieri de la Bruxelles. Premiul recunoaște contribuția pozitivă a fermierilor asupra mediului prin adoptarea și diseminarea de noi tehnologii și practici agricole, anunță Clubul Fermierilor Români

Oierii din mai multe județe se strâng vineri la Ministerul Agriculturii!

Oierii din mai multe județe se strâng vineri la Ministerul Agriculturii!

21 noiembrie 2022 - 10:45

Oierii din județele Alba, Arad, Botoșani, Brașov, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Neamț, Olt, Sibiu, Vâlcea refac unul dintre drumurile parcurse de ciobani cu sute de ani în urmă, pornind pe un traseu de sute de kilometri de-a lungul munților Carpați, poposind în mijlocul Bucureștiului, în curtea MADR, cu tolba plină de povești și bunătăți de la stână.

Rusia a suspendat acordul privind exportul maritim de cereale din Ucraina

Rusia a suspendat acordul privind exportul maritim de cereale din Ucraina

30 octombrie 2022 - 18:57

Rusia și-a suspendat participarea la "Inițiativa pentru cereale la Marea Neagră", acordul prin care începând din iulie s-au deschis porturile ucrainene pentru exportul de produse agricole. Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă (29.10.2022) că va opri participarea în cadrul acordului, invocând represalii pentru "actul de terorism" al Kievului împotriva navelor de război rusești. De asemenea, Rusia a transmis că suspendă acordul pentru un "termen nedeterminat", deoarece nu poate "garanta siguranța navelor civile" care călătoresc în cadrul pactului.

Sărbătoarea Recoltei!

Sărbătoarea Recoltei!

19 octombrie 2022 - 19:22

Peste 200 de persoane din comunitatea locală din satul Ciocănari, județul Dâmbovița, și din București au ales să își petreacă Ziua Recoltei, pe 15 octombrie, în mod responsabil, înconjurați de legume cultivate de echipa fermei certificată ecologic bio&co. O mare parte dintre persoanele care lucrează la ferma ecologică bio&co sunt adulți din medii vulnerabile, Sărbătoarea Recoltei fiind o ocazie specială prin care munca lor de la fermă este recunoscută de către întreaga comunitate.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11

Ionuț s-a născut în Vaideeni, județul Vâlcea, locul din care mulți oieri au plecat, pe drumul transhumanței și s-au stabilit în mai toate zonele țării. Chiar dacă ferma de ovine a familiei Cioranu este acum în județul Arad, poveștile copilăriei și amintirile îi sunt legate de această comună frumoasă din Oltenia de sub munte.

Își amintește de bunicul care era tăbăcar, de iernile cu zăpadă și săniușul de pe uliță, de verile cu arșiță când, cu mic, cu mare, mergeau toți la câmp să adune fânul pentru oi. Are și acum pătura din piei de oaie, făcută de bunul său și spune că nu există ceva care să țină mai bine de cald... așa că o ia cu el peste tot când pleacă la drum lung.

E pasionat de utilaje și, împreună cu fratele și tatăl său, Nicu Cioranu țin bine frâiele fermei de ovine populată cu Țurcane, Cap negru german și metișii dintre acestea, dar și un efectiv din rasa Assaf, specializată pe producția de lapte. Este Ionuț Cioranu, tânărul fermier care ne spune la #agroSTORY care sunt provocările și bucuriile pe care i le aduce viața de crescător de oi. Vrei să afli toată povestea? Urmărește integral podcastul #agroSTORY: VINERI, 10 martie 2023, de la ora 19.00, pe canalul de youtube “revista Ferma”!

Cu Nicoleta Dragomir și Ionuț Cioranu la o discuţie ALTFEL despre AGRICULTURĂ, CIOBĂNIE şi VIAŢĂ!

Mulțumim sponsorului BUSINESS AGRO CONSULTING din Girov, jud. Neamț!

Soiul de grâu IRIS, producţie de peste 11 tone la hectar, cu genetica ITC Seeds! Cich: îngrășăminte chimice azotoase și fosforice produse la Năvodari! Cum se pastrează merele peste iarnă!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii