Adama
Vinasa Rompak

Invaţă despre vin la PROVINO!

Publicat: 23 noiembrie 2012 - 14:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Proiectul Tutored Tastings a fost conceput și inițiat de compania ABplus Events, cu ocazia organizării Festivalului de Vin, Artă și Gastronomie PROVINO 2012.

Aflat la prima ediție, Tutored Tastings reprezintă o suită de 7 seminarii susținute de profesioniști în domeniu, pe teme cheie de interes pentru pasionații de vinuri. Astfel, prin participarea la aceste seminarii, iubitorii de vin pot deprinde din tainele, istoria și specificul celor mai apreciate și deosebite vinuri.

Vinuri din lumea noua
Lector: Pof. dr. Valeriu V. Cotea
Presedinte Onorific al Festivalului PROVINO
VINERI, 7 decembrie, 16:45 – 18:15
Seminarul va prezenta istoria, traditia si specificul locului vinurilor din Australia, Argentina, Canada, Chile, Noua Zeelanda, Africa de Sud si Statele Unite. Cursantii vor invata ce anume fac aceste vinuri deosebite, prin ce se diferentiaza de vinurile din Europa si ce impact au asupra producatorilor autohtoni de vin.
Veti degusta: Malbec din Argentina; Merlot din Chile; Pinotage din Africa de Sud; Shiraz din Australia; Sauvignon Blanc din Noua Zeelanda; Chardonnay din America

Vinuri premiate cu aur
Lector: Catalin Paduraru
Degustator autorizat ADAR, Ambasador al Vinului
VINERI, 7 decembrie, 18:30 – 20:00
Degustatorul autorizat ADAR Catalin Paduraru va dezvalui tainele unui vin premiat cu aur si ce inseamna vinurile cu adevarat extraordinare intr-un seminar interactiv si educativ, ce promite a fi o experiență memorabilă pentru iubitorii vinului.
Veti degusta: CASTEL VINUM Selection Gewurztraminer 2011; LILIAC TRANSYLVANIA – Sauvignon Blanc 2011; COTNARI – Grasa 1984; CALOIAN – Cabernet Sauvignon 2010; ALIRA – Merlot 2009; BUDUREASCA – ORIGINI – Feteasca Neagra

Vinuri din soiuri traditionale romanesti
Lector: Dr. ing. Cintia Colibaba
Cercetator in domeniul viti-vinicol
SAMBATA, 8 decembrie, 12:30 – 14:00
In cadrul seminarului, Lectorul Cintia Colibaba va prezenta cursantilor din istoria, traditiile si cultura Romaniei viti-vinicola, clasificarea si localizarea soiurilor autohtone si le va vorbi participantilor despre vinuri traditionale de renume.
Veti degusta: Tamaioasa romaneasca/Francusa; Sarba; Feteasca neagra; Busuioaca de Bohotin; Zghihara; Babeasca neagra

Vinuri cupajate versus vinuri necupajate
SAMBATA, 8 decembrie, 15:00 – 16:30
Lector: Ing. Liviu Grigorica
Membru al comitetului de conducere ADAR
Acest seminar va trata teme precum: etapele crearii unui vin, secrete ale unui vinificator si strategii de adaptare la piata vinului si diferentele dintre vinul creat din mai multe soiuri si cel monovarietal.
Veti degusta: Feteasca Regala; Sauvignon Blanc; Sauvignon & Feteasca; Pinot Noir; Shiraz; Merlot; Pinot Noir & Shiraz & Merlot & Cabernet Sauvignon

Vinuri baricate versus vinuri nebaricate
Lector: Dr. ing. Catalin Zamfir
Degustator autorizat ADAR
Sambata, 8 decembrie, 16:45 – 18:15
In cadrul seminarului, Catalin Zamfir va prezenta un scurt istoric al Barrique-ului si cum sunt aceste vinuri confectionate, care este influenta tipului de barrique in maturarea vinurilor, evolutia vinului in mediul de maturare la Barrique si despre alegerea diferitelor tipuri de stejar la realizarea vinurilor
Veti degusta: Sauvignon Blanc 2011 baricat; Sauvignon Blanc 2011 nebaricat
Feteasca Neagra 2011 baricat; Feteasca Neagra 2010 nebaricat; Merlot 2009 baricat 12 luni; Merlot 2011 baricat 6 luni; Chardonnay baricat; Chardonnay nebaricat

Vinurile Brunello di Montalcino
Lector: Marian Timofti
Presedinte OSR 2011
SAMBATA, 8 Decembrie, 18:30 – 20:00
Pentru prima data la Iasi in aceasta succesiune, vor fi prezentate cinci vinuri din acelasi soi de strugure - Sangioviese Grosso, vinificate diferit de acelasi producator.
Veti degusta: Rosso di Montalcino; Morellino di Scansano; Brunello di Montalcino; Brunello di Montalcino; “Vigna del Fiore”; Brunello di Montalcino Riserva

Istoria podgoriilor din Romania
Lectori: Ing. Traian Petrea si Ing. Gheorghe Craciunescu
Degustatori autorizati ADAR
DUMINICA, 9 decembrie, 11:30-13:30
Seminarul Istoria podgoriilor din Romania din cadrul Tutored Tastings va fi unul deschis publicului larg. Sunt asteptati iubitorii vinului, dar si tineri si copii, care doresc sa afle mai multe despre lumea si drumul vinului. Acest seminar, care va dura 2 ore se va desfasura sub forma unui dialog pe teme de istorie a podgoriilor, despre cele mai vechi podgorii din Romania, despre vinuri reprezentative, distinctii si medalii. Seminarul este gratuit, dar daca iubitorii de vin doresc sa participe si la degustari, pretul biletului este de 25 de lei.
Veti degusta vinuri din podgoriile: Tarnave; Recas; Mehedinti; Dealu Mare; Vrancea
Husi; Iasi; Cotnari.

Seminariile Tutored Tastings vor avea loc in Sala Vivaldi – PALAS Iasi Lifestyle Center si pretul unui bilet/seminar este de 125 Lei si poate fi achizitionat online de pe www.iasi.provino.ro sau din reteaua partenerilor autorizati: Good Point, Restaurant Enoteca Ralet, Restaurant La Castel, Magazin 40°, Petit Lobo, The Very Shop, Time Out, Restaurant Expo, Restaurant Bellaria, Restaurant Buena Vista, C-HOUSE. sursa: comunicat de presă PROVINO

Vizualizat: 1402 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

21 noiembrie 2024 - 19:55

Dezvoltarea României în plan extern este condiţionată de capacitatea de a exporta produse conforme cu cerinţele internaţionale, iar deschiderea de noi pieţe de desfacere şi creşterea competitivităţii companiilor româneşti sunt printre obiectivele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a declarat, joi, preşedintele instituţiei, Alexandru Bociu.

Târg de Sfinții Mihail și Gavril în curtea MADR

Târg de Sfinții Mihail și Gavril în curtea MADR

05 noiembrie 2024 - 19:00

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va găzdui în perioada 07-09 noiembrie 2024 „Târgul de Sfinții Mihail și Gavril”. Organizat cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, evenimentul reprezintă o oportunitate pentru producătorii și procesatorii români de a-și promova produsele agroalimentare, dar și un bun prilej de informare a consumatorilor cu privire la proveniența și modul de preparare al produselor.

Mesaj APIA ACUM pentru fermieri, crescători animale!

Mesaj APIA ACUM pentru fermieri, crescători animale!

31 octombrie 2024 - 12:25

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) are un mesaj important pentru fermieri, crescători de animale. APIA participă la Târgului Internațional INDAGRA - ediția 2024, reprezentanții agenției pot discuta cu fermierii, crescătorii de animale interesați de informații despre subvenții.

Proiect finanțat de GAL: Film în sat!

Proiect finanțat de GAL: Film în sat!

19 octombrie 2024 - 08:27

Murighiol este capitala cinematografiei din România în perioada 19-20 octombrie 2024, când stadionul localității  găzduiește Festivalul de Film de artă Murighiol – Film în sat.

Târg 100% românesc! Micii și marii crescători de păsări în curtea MADR!

Târg 100% românesc! Micii și marii crescători de păsări în curtea MADR!

16 octombrie 2024 - 19:43

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale organizează, în premieră, în perioada 18-20 octombrie 2024, în intervalul 09.00-19.00, un târg dedicat promovării și încurajării consumului de carne de pasăre, provenită din fermele românești.

Premiile pentru inovare VINITECH SIFEL. Lista premiilor 2024

Premiile pentru inovare VINITECH SIFEL. Lista premiilor 2024

14 octombrie 2024 - 16:40

Cu doar câteva săptămâni înainte de Târgul internațional de vinuri, fructe și legume (26-28 noiembrie), juriul de experți de la Vinitech-Sifel Innovation Awards a anunțat noile premii 2024. 79 de dosare au fost evaluate în acest an.

„Ziua Produselor Agroalimentare Românești” - celebrată între 10-12 octombrie în curtea MADR

„Ziua Produselor Agroalimentare Românești” - celebrată între 10-12 octombrie în curtea MADR

08 octombrie 2024 - 16:30

La fel ca în anii precedenți, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va sărbători în 10 octombrie 2024 „Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești” prin organizarea de târguri și evenimente, la nivel național. 

Un manifest al fermierilor pentru strategii naționale privind managementul riscurilor în agricultură

Un manifest al fermierilor pentru strategii naționale privind managementul riscurilor în agricultură

17 septembrie 2024 - 06:16

Evenimentul emblematic al Forumului Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România, ZIUA PORUMBULUI OREZU a avut loc miercuri, 11 septembrie 2024, la ferma domnului Nicolae SITARU, unul dintre fondatorii Forumului APPR.

Coborâtul oilor ținut astăzi fără oi!

Coborâtul oilor ținut astăzi fără oi!

08 septembrie 2024 - 19:02

Festivalul Folcloric Pastoral "Coborâtul oilor" de la Loman s-a desfăşurat duminică în absenţa ovinelor, în contextul apariţiei Pestei Micilor Rumegătoare (PMR) în România.

Primul Festival European al Bivolului se ține în Maramureș!

Primul Festival European al Bivolului se ține în Maramureș!

05 septembrie 2024 - 19:29

Pe 15 septembrie 2024, se desfășoară prima ediție a Festivalului European al Bivolului în Țara Lăpușului, satul Suciu de Jos.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii