KWS+
Reclama header after big part 2

Federaţia Naţională PRO AGRO organizează FARM FOOD FORUM

Publicat: 02 mai 2018 - 22:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În perioada 8-9 mai 2018, Federaţia Naţională PRO AGRO organizează FARM FOOD FORUM, una dintre cele mai importante reuniuni din domeniul agroalimentar.

În perioada 8-9 mai 2018, Federaţia Naţională PRO AGRO organizează FARM FOOD FORUM, una dintre cele mai importante reuniuni din domeniul agroalimentar.

Evenimentul ce va avea loc în complexul Ana Hotels din Poiana Braşov va reuni 450 dintre cei mai influenţi fermieri şi procesatori din industria alimentară.
Tema centrală a congresului va fi “Politica Agricolă Comună (PAC) 2021-2027”, având în vedere că pe parcursul deţinerii preşedinţiei U.E. de către România, PAC va fi cel mai important dosar pe care ţara noastră îl va gestiona din punct de vedere al sectorului agricol.
România face parte din cele 6 mari state din U.E. în ceea ce priveşte suprafaţa agricolă - 13,9 mil. ha.
Sectorul agroalimentar din România are nevoie de promovarea unor politici agricole în care să fie stimulat potenţialul agroalimentar din Romania, astfel încât balanţa comercială să devină pozitivă.
Ţinând cont de aceste aspecte, viitorul Politicii Agricole Comune este esenţial pentru ca fermierii din România să beneficieze în continuare de o finanţare consistentă pentru a deveni competitivi.

În prima zi (8 mai) se vor desfăşura 3 ateliere, începând cu ora 13:00, destinate zootehniei şi industriei alimentare, agriculturii vegetale şi acvaculturii. Atelierele sunt destinate profesioniştilor din domeniile menţionate interesaţi să intre în dialog cu autorităţilor competente. În cadrul lor vor fi discutate teme propuse de asociaţiile de resort din federaţia PRO AGRO şi se vor căuta soluţii la problemele cu care se confruntă sectoarele respective. De asemenea, atelierele sunt şi locurile în care partenerii evenimentului îşi vor putea prezenta servicii şi produsele destinate fermierilor şi procesatorilor.

A doua zi (9 mai), începând cu ora 10:00, Ziua Europei va fi marcată de prezenţa în cadrul şedinţei comune a Federaţiei Naţionale PRO AGRO a invitaţilor de marcă precum Cosmin Marinescu - consilier prezidenţial, Petre Daea - ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Joseph Daul - preşedintele Partidului Popular European, Pekka Pesonen - secretar general Copa-Cogeca, José Manuel Cebollada Sebastián - vicepreşedinte ASAJA, Alexandru Stănescu - preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor şi Valeriu Tabără - preşedinte ASAS. Lor li se vor alătura: Emil Dumitru - preşedinte Federaţia Naţională PRO AGO, Adrian Pintea - director general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultura, Adrian Chesnoiu - director general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor în Agricultură, Dorin Enache - director executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov, Arnaud Perrein - preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Porumb din România, Marian Jean Marinescu - europarlamentar, Laurenţiu Rebega - europarlamentar, Mihai Ţurcanu -  europarlamentar, Daniel Buda - europarlamentar, Daniel Constantin - deputat, Cristian Găină - consultant fonduri europene, Dorin Cojocaru - preşedinte al Asociaţiei Procesatorilor din Industria Laptelui din România, Gabriel Razi - jurnalist şi vicepreşedinţii Federaţiei Naţionale PRO AGRO.
Accesul presei va fi permis pe toată durata evenimentului.

FARM FOOD FORUM are ca partener următoarele companii: Ameropa, Azomureş, Case IH, Corteva, Jidvei, La Provincia, Mercedes-Benz, Monsanto, Daymsa, Adama, Agricola, AgroBiotechRom,  Alcedo, Bayer, Semtest BVN, Tonneli. Evenimentul beneficiază şi de aportul partenerilor media precum Agerpres, Revista Ferma, Radio România Antena Satelor, Lumea Satului, Agrointeligenţa, Revista Fermierului, Agroinfo, Business Press Agricol, Cotidianul Agricol.

Federaţia Naţională PRO AGRO este o organizaţie umbrelă ce răspunde provocărilor cu care se confruntă membrii săi, prin promovarea şi sprijinirea unei economii rurale durabile în care agricultura este esenţială pentru viitor. Este vocea producătorilor din acest sector, care constituie un important pilon al economiei naţionale româneşti.

Comunicat PRO AGRO

Revista FERMA si AGROINFO vor fi prezente la evenimentul PRO AGRO cu doi redactori pentru a vă oferi, în cel mai scurt timp, informaţii despre forum şi concluziile discuţiilor.

forum PRO AGRO 2018_b

Vizualizat: 999 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

ANUNȚ ȘOC pentru FERMIERI FĂCUT DE LIDERUL PRO AGRO: ROMÂNIA A PIERDUT BANII!

ANUNȚ ȘOC pentru FERMIERI FĂCUT DE LIDERUL PRO AGRO: ROMÂNIA A PIERDUT BANII!

EU SPUN FOARTE CLAR CĂ ROMÂNIA A PIERDUT BANII! Emil Dumitru, liderul Federației PRO AGRO, este convins că România a pierdut suma care i se cuvenea din rezerva europeană pentru situații de criză în sectorul agricol, constituită pentru anul 2017 și rămasă necheltuită. Comisia Europeană a împărțit 433 de milioane de euro între statele membre UE. În fiecare țară, banii ajung la fermieri ca un supliment la subvenție. Singura exclusă de pe lista cu sume este România.

LEGE PROPUSĂ DE PRO AGRO: TAXĂ DE 0,50 EURO/HA pentru FIECARE FERMIER!

LEGE PROPUSĂ DE PRO AGRO: TAXĂ DE 0,50 EURO/HA pentru FIECARE FERMIER!

COTIZAȚII PENTRU ORGANIZAȚII! Federația Națională PRO AGRO propune o lege prin care fiecare fermier, cu excepția celor care exploatează până-n 5 ha, să fie obligat să achite o taxă, o cotizație de 0,50 euro/ha. Banii strânși astfel vor intra în buzunarele organizațiilor profesionale din agricultură. Cu o evidentă grabă, proiectul de lege propune ca taxa să se strângă începând din anul 2018. Adică, chiar din acest an! Asta înseamnă că PRO AGRO are siguranța adoptării acestei legi mâine, ca să fim ironici.

NOU DIRECTOR EXECUTIV al FEDERAȚIEI NAȚIONALE PRO AGRO!

NOU DIRECTOR EXECUTIV al FEDERAȚIEI NAȚIONALE PRO AGRO!

NUMIRE ÎN FUNCȚIE! În data de 31 ianuarie 2018, Consiliul Director al Federaței Naționale PRO AGRO a decis prin vot numirea în funcția de director executiv a lui Rareș Mihai Hăbeanu, anunță un comunicat transmis de PRO AGRO pentru AGROINFO.

Emil Dumitru (PRO AGRO), despre situaţia de la APIA: SĂ NU CUMVA SĂ STRICĂM CEVA CARE MERGE BINE!

Emil Dumitru (PRO AGRO), despre situaţia de la APIA: SĂ NU CUMVA SĂ STRICĂM CEVA CARE MERGE BINE!

A TREIA ZI DE PROTESTE LA APIA! Câteva mii de angajaţi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) din centrele locale şi judeţene au protestat şi luni, 20 noiembrie 2017, faţă de reducerea salariilor, începând cu 1 ianuarie 2018. AGROINFO a întrebat câţiva reprezentanţi ai fermierilor, cei care sunt direct afectaţi de activitatea APIA, ce cred despre situaţia din aceste zile de la Agenţia de Plăţi.

ALERTĂ de GRADUL ZERO! PRO AGRO solicită APROBAREA HOTĂRÂRII pentru PESTA PORCINĂ

ALERTĂ de GRADUL ZERO! PRO AGRO solicită APROBAREA HOTĂRÂRII pentru PESTA PORCINĂ

Membrii Federaţiei Naţionale PRO AGRO se arată îngrijoraţi de pericolul pe care îl reprezintă pesta porcină africană pentru filiera porcului românesc şi pentru toată economia României.

PRO AGRO îşi alege CONDUCEREA!

PRO AGRO îşi alege CONDUCEREA!

În mai puţin de zece minute va începe adunarea generală a Federaţiei Naţionale PRO AGRO. Evenimentul se desfăşoară la Mizil, judeţul Prahova, prilej cu care va fi ales sau reales preşedintele.

PREMIERĂ. GREII AGRICULTURII EUROPENE pe lista INVITAŢILOR la CongresulPRO AGRO din luna mai!

PREMIERĂ. GREII AGRICULTURII EUROPENE pe lista INVITAŢILOR la CongresulPRO AGRO din luna mai!

Emil Dumitru, liderul Pro Agro, anunţă, în premieră, că la Congresul Pro Agro se va dezbate o temă generoasă dar şi foarte aplicată: 5 probleme – 5 soluţii. Comisarul European pentru agricultură - Phill Hogan şi Pekka Pesonen, secretar general al Copa Cogeca, sunt invitaţii de seamă ai evenimentului!

În FERMA lui Emil Dumitru - PRO AGRO

În FERMA lui Emil Dumitru - PRO AGRO

Liderul Pro Agro, Emil Dumitru, s-a născut la Oltenița. Dar doar pentru că „acolo era maternitatea”. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Înainte de masă

Înainte de masă
Părintele îl întreabă pe un enoriaş: Detalii