FMC-pus direct
KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Agrostar: În agricultură rezultatele bune se obţin doar în structuri asociative

Publicat: 07 octombrie 2011 - 08:58
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cu speranţa că intermediarii de pe piaţa românească ar putea fi înlăturaţi, preşedintele Federaţiei Agrostar, Ştefan Niculae, a declarat joi, la Slatina, la o conferinţă regională privind formarea întreprinzătorilor din mediul rural, că dezvoltarea agriculturii trebuie făcută prin structuri asociative care să acopere întregul lanţ de producţie, dar şi de distribuţie.

Acesta susţine că în agricultură este demonstrat deja că rezultatele bune au fost obţinute numai în structurile asociative.

Federaţia Agrostar a organizat joi, la Slatina, o conferinţă regională care a marcat finalizarea implementării proiectului „Dezvoltarea iniţiativelor antreprenoriale în mediul rural”, proiect co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial - Dezvoltarea Resurselor Umane.

„Dezvoltarea iniţiativelor antreprenoriale în mediul rural” a informat peste 900.000 de persoane
Pe parcursul sesiunii de implementare a proiectului peste 900.000 de persoane din mediul rural au fost informate cu privire la oportunităţile de formare şi s-au organizat cursuri de antreprenoriat, tehnica informaţiei şi comunicaţiei, limba engleză, pentru 4.000 de persoane.

Aproximativ 2.000 de persoane au beneficiat de serviciile furnizate în cadrul celor două Centre de Formare pentru întreprinzătorii din mediul rural. Centrele menţionate se află în Târgovişte şi Slatina şi sunt înfiinţate în cadrul proiectului.

Rezultatele pozitive ale proiectului
Rezultate deosebite a avut proiectul în comuna Giuvărăşti din judeţul Olt, unde, potrivit primarului Cătălin Irimia, câte 80 de persoane au urmat cursuri de limba engleză, antreprenoriat şi utilizarea computerului. După cursuri peste 100 de legumicultori din Giuvărăşti au fost autorizaţi ca persoane fizice.

sursa: Agerpres

Vizualizat: 2150 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Agroturismul şi produsele tradiţionale din Buzău, promovate peste hotare

Agroturismul şi produsele tradiţionale din Buzău, promovate peste hotare

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Buzău a iniţiat un proiect de promovare a produselor tradiţionale româneşti şi a agroturismului în cadrul Programului operaţional „Marea Neagră”.

Proiectul „Dezvoltarea iniţiativelor antreprenoriale în mediul rural” la final

Proiectul „Dezvoltarea iniţiativelor antreprenoriale în mediul rural” la final

Federaţia Agrostar organizează conferinţa naţională care marchează finalizarea implementării proiectului „Dezvoltarea iniţiativelor antreprenoriale în mediul rural”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin programul Operaţional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. „Până la urmă, am comparat mai multe modele de tractoare cu acelaşi număr de cai putere iar concluzia a fost că cea mai bună soluţie pentru mine este acest Zetor. M-a interesat nu doar preţul de achiziţie, ci şi cât m-ar costa întreţinerea tractorului. Serviciile after-sales sunt foarte importante”, îmi spunea fermierul.

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021! Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței Povestea porumbului de Cărpiniş

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii