ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

DONEZ O CARTE PENTRU UN LICEU AGRICOL!

Publicat: 06 martie 2019 - 19:58
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Fundaţia Revistei FERMA în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, Liceul Tehnologic Agricol ”Mihail Kogălniceanu”, Radio Iaşi şi Revista Ferma lansează în data de 7 martie 2019 Campania „Donez o CARTE pentru un LICEU AGRICOL”!

Evenimentul are loc de la ora 17.00, în ”SALA ABSOLVENŢILOR - Şi eu sunt urmaş al lui Kogălniceanu!” din cadrul Liceului Tehnologic Agricol ”Mihail Kogălniceanu” din comuna Miroslava, judeţul Iaşi. Concret, demarăm o campanie de colectă de carte de specialitate (şi nu numai) la nivel naţional şi vom dona cărţile liceelor agricole în momentul desfăşurării evenimentelor cuprinse în proiectul "SUSŢINEM ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR AGRICOL". De altfel, această nouă campanie face parte din proiectul amintit.
În data de 7 martie, la Miroslava vor fi donate din partea Revistei Ferma peste 60 de cărţi de specialitate şi beletristică bibliotecii Liceului Tehnologic Agricol ”Mihail Kogălniceanu”. De asemenea, fiecare invitat la acest eveniment va dona un număr de cărţi însoţite de un mesaj de susţinere pentru liceele agricole.

donez-o-carte-pentru-un-liceu-agricol_b_b

Oaspeţi de seamă vor participa la colecta de carte
La evenimentul de la Miroslava participă consilierul Ministrului Agriculturii - Mihai Amarandei, Prorectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” IAŞI - Benone Păsărin, directorul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Dancu Iaşi - Creangă Şteofil, Gabriel Hoha - şef lucrări Facultatea de Zootehnie Iaşi, inginer zootehnist Ionuţ Ivancia, foşti absolvenţi ai Liceului Tehnologic Agricol ”Mihail Kogălniceanu”, bineînţeles elevi şi profesori, dar şi prieteni ai liceului din Miroslava.
Printre participanţi vor mai fi: Liviu Stafie - directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Gheorghe Bacuşcă - Şeful Gărzii de Mediu Iaşi, Marian Topală - fermier şi preşedintele LAPAR Iaşi, Emil Bălteanu - fermier, preşedintele Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice Iaşi, Prof. dr. Stejărel Brezuleanu - Director al Departamentului de Agroeconomie din cadrul USAMV Iaşi.

Parteneriat în PREMIERĂ între liceul din Miroslava şi SCDCB Dancu
Cu această ocazie va fi încheiat şi un contract de parteneriat în premieră pentru practica agricolă, o iniţiativă a domnului Valeriu Tabără, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice. La evenimentul nostru care a avut loc în data de 2 noiembrie 2018 la Liceul tehnologic nr. 1 Fundulea, Valeriu Tabără declara: ”Consider că ar trebui să existe un tip de parteneriat între unităţile de cercetare şi liceele cu caracter ştiinţific pe domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale”.
Creangă Şteofil, Directorul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Dancu Iaşi ne-a declarat: ”Am vorbit şi cu domnul ministru al agriculturii şi am spus că în cadrul Staţiunii vreau să fac un centru de practică permanentă pentru elevii din liceele de profil cât şi pentru studenţii facultăţii de profil”. Aşadar, cu ocazia evenimentului de colectă de carte se pun şi bazele reluării legăturii dintre liceele agricole şi staţiunile de cercetare, a cărei importanţă a fost semnalată de nenumărate ori de către Valeriu Tabără, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice.

ISTORIA NE OBLIGĂ!
În încheiere îl vom cita pe Costel Florea, profesor la liceul de la Miroslava, fost elev al liceului şi un inimos colaborator al proiectului: ”Mihail Kogălniceanu a fost om politic, filozof, istoric, prim ministru, publicist, dar să nu uitaţi niciodată că, înainte de toate a fost elev la Miroslava”.

miroslava copy_b
VĂ AŞTEPTĂM cu drag în 7 martie 2019 la Sala Absolvenţilor de la Miroslava pentru lansarea campaniei ”Donez o CARTE pentru un LICEU AGRICOL!”.

Vizualizat: 1437 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real

Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real

Agricultura de precizie indiferent de utilajul folosit: Noul kit Climate FieldView de la Bayer oferă toate datele privind calitatea și cantitatea producție încă din momentul recoltării! Un interviu cu Fabian Bădescu, Climate Field Product Specialist

Starea culturilor în Vest! De vorbă cu fermierul Varga Ștefan din Nădlac Krone Highland – chemarea muntelui Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii