Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

„Ziua verde a cartofului”: 8-9 iulie 2009, Târgu Secuiesc

Publicat: 07 iulie 2009 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de zahăr (INCDCSZ) Braşov, Federaţia Naţională “Cartoful” din România (FNCR), DADR Covasna şi Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof (SCDC) Târgu Secuiesc organizează Simpozionul Naţional „Ziua verde a cartofului”, ediţia a XXXII-a, care va avea loc în localitatea Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, în zilele de 8-9 iulie 2009.
Evenimentul a fost iniţiat de specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov, având ca obiectiv principal transferul rezultatelor ştiinţifice din unităţile de cercetare şi învăţământul superior către producătorii de cartof.

Tema generală a simpozionului din acest an este „Cultura cartofului – Soluţii pentru fermieri în condiţiile actualei crize economice”.


Programul simpozionului

Miercuri, 8 iulie 2009

12.00-17.00 Sosirea şi înregistrarea participanţilor la Casa de cultură “Vigadó”, Tg. Secuiesc

17.00-19.00 Deschiderea oficială a Simpozionului, la care vor particpa Prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu, Preşedintele CJ, Tamás Sándor, Primarul oraşului Tg. Secuiesc, Rácz Károly, Directorul DADR Covasna, Dan Damian, Directorul INCDCSZ, Sorin Claudian Chiru, Preşedintele FNC-R, Ioan Benea, Directorul SCDC Tg. Secuiesc, Luiza Mike, precum şi reprezentanţi ai ASAS, Parlamentului României şi Ministerului Agriculturii.

20.00 Cină, Hotel Atrium, Tg. SecuiescJoi, 9 iulie 2009

7.00-8.30 Mic dejun (Hotel Atrium şi pensiuni)

9.00-10.00 Vizită la SC Producţie – Agrico-M SRLşi înregistrarea participanţilor

10.00-11.30 Deplasare şi vizită la câmpurile experimentale de la SCDC Tg. Secuiesc

11.30-13.00 Deplasare şi vizită la SC Agrowest BMB SRL Cernat: Utilaje agricole pentru cultura cartofului

13.00-15.00 Deplasare şi vizită la SC Romion SRL, Zăbala: Loturi demonstrative cu soiuri de cartof

15.00-17.00 Deplasare şi vizită la SC Solfarm SRL, Sf. Gheorghe: Loturi semincere de cartof în condiţii de irigare

17.00-18.30 Deplasare şi vizită la Muzeul Secuiesc, Cernat

18.30-20.00 Deplasare la Casa de cultură “Vigadó”, Tg. Secuiesc: Concluzii şi închiderea oficială a Simpozionului

21.00 Masă festivă, Hotel Atrium, Tg. Secuiesc

Informaţii suplimentare despre acest eveniment puteţi obţine la INCDCSZ Braşov: tel. 0268476795, fax: 0268476608 sau e-mail: icpc@potato.ro

Vizualizat: 1245 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW

Bancul zilei

În bar cu prietenele...

În bar cu prietenele...
Dragul meu, sunt în bar cu prietenele, termin ultimul pahar. Detalii