Adama
Vinasa Rompak

'Ziua ursului', marcată la târgul de produse tradiţionale

Publicat: 08 februarie 2011 - 09:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

La a 33-a ediţie a Târgului de produse agricole de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS) 'Gheorghe Ionescu Siseşti'', care se desfăşoară între 4- 6 februarie, se va marca şi 'Ziua ursului', care deschide Anul Nou Viticol şi Pomicol, informează un comunicat remis, joi, AGERPRES de ASAS.

''Ziua ursului'' este o sărbătoare cu dată fixă - 2 februarie - când ursul este sărbătorit de crescătorii de oi, dându-i o pulpă de viţel şi numindu-l, cu respect, Ăl Bătrân sau Moş Martin.

''Aşa se ştie din bătrâni, că pe 2 februarie, ursul iese din bârlog. Dacă-şi vede umbra, adică e timp frumos, soare, intră în bârlog, pentru că iarna va mai dura patruzeci de zile, aşa se zice, dacă e ceaţă şi înnorat, dărâmă bârlogul, trage o joacă şi merge în pădure, semn că iarna e pe sfârşite. Noi luăm resturi de la tăierea animalelor le lăsăm ursului, adică Moşului Martin, ca mulţumire pentru că ne-a ocolit animalele'', a declarat Vasile Muşetescu, din comuna Simon, judeţul Braşov, potrivit comunicatului.

Cei care vor veni la târg vor putea gusta ciorbă de salată cu afumătură, produse tradiţionale: cârnaţi ciobăneşti afumaţi tradiţional din carne de oaie şi de vită, cârnaţi vânătoreşti afumaţi din carne de vită şi de porc, slănină, amestec de sărare, condimente, costiţă ţărănească afumată tradiţional precum şi multe alte bunătăţi.

În cadrul târgului se desfăşoară un atelier de creaţie gastronomică, iar bucureştenii de toate vârstele au fost invitaţi de producători să înveţe din secretele preparării produselor prezentate de-a lungul anului 2010.

Oferta bogată de produse vine de la participanţii din judeţele Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vrancea.

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 1577 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii