Adama
Vinasa Rompak

RoEnergy, la prima ediţie

Cosmin TRIF
Publicat: 12 noiembrie 2010 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În zilele de 18, 19 şi 20 noiembrie 2010, Timişoara va fi gazda “RoEnergy South-East Europe 2010” - Târg Internaţional de Energii Regenerabile şi Eficienţă Energetică în Construcţii, eveniment care se va desfăşura la Pavilion ExpoVest.

Manifestarea, constând în prezentări de produse şi tehnologii, dar şi în conferinţe, promovează trecerea la folosirea energiilor alternative, ca mijloc inovativ de dezvoltare sustenabilă. Din paleta RoEnergy nu lipsesc domeniile: eolian, solar, biocombustibili, biomasă, autovehicule hibrid, microhidrocentralele.

În esenţă, RoEnergy facilitează întâlnirea ofertei producătorilor şi comercianţilor din Vest cu cererea companiilor şi administraţiilor publice româneşti, interesate să treacă la folosirea de tehnologii alternative. De asemenea, târgul poate fi mediul ideal pentru stabilirea parteneriatelor de afaceri în domeniul energiilor regenerabile.

În ceea ce priveşte oferta destinată fermierilor, aceştia pot participa la conferinţele organizate în colaborare cu Facultatea de Zootehnie din cadrul Universităţii de {tiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, pentru a afla detalii despre cele mai noi tehnologii de producere a energiei din resurse regenerabile. În egală măsură însă, fermierii pot afla lucruri utile despre cum să-şi încălzească locuinţa ori despre cum ar putea să-şi valorifice potenţialul eolian de pe raza exploataţiei agricole.

Conferinţele RoEnergy

Zona de Vest a României se poate lăuda cu o agricultură de exceptie, începând de la cultura mare până la creşterea animalelor şi activităţi de procesare/abatorizare. Acest lucru constituie, înainte de toate, un imens potenţial pentru producerea de energie din surse regenerabile.

În zonă au apărut deja investiţii constând în staţii de biogaz, capabile să genereze energie prin aplicarea unor tehnologii moderne.

La conferinţele RoEnergy aveţi ocazia să aflaţi direct de la cercetători, cadre universitare din cadrul USAMVB Timişoara - Institutul de Biotehnologii Aplicate, tehnologiile care fac posibilă transformarea microorganismelor în curent electric. Pe de altă parte, consultanţii vă vor spune cum trebuie conceput un proiect în aşa fel încât forurile europene să-l poată considera eligibil pentru finanţare.

Tematica abordată în conferinţe:

• Tehnologii de producere şi valorificare a biogazului - de la microorganism la curent electric
• Fermierul, ca furnizor de energie
• Singura alternativă viabilă la motorina este biodieselul
• Paiele - materie primă pentru obţinerea etanolului ca alternativă la benzină
• Energie din lemn. Cum se pot folosi în România resursele lemnoase pentru producerea de energie
• Accesare finanţări nerambursabile şi managementul proiectelor de valorificare a resurselor regenerabile de energie şi de creştere a eficienţei energetice

Vizualizat: 1429 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii