Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

REGULI DE PANEDMIE PENTRU MĂSURATUL OILOR! Să trimitem oile cu mască şi mănuşi!?

Publicat: 05 mai 2020 - 15:12
Comenteaza   | Galerie   | Video   | Print | Trimite unui prieten

URCATUL OILOR LA MUNTE. Restricţiile impuse de autorităţi din cauza pandemiei de coronavirus schimbă şi tradiţiile crescătorilor de ovine.

Prefectura Bistriţa Năsăud a cerut primăriilor din judeţ să informeze ciobanii că pregătirile pentru urcatul oilor la munte („măsuratul oilor”) în acest an trebuie „să nu se desfăşoare sau să se desfăşoare cu respectarea prevederilor Ordonaţelor Militare”.

Primarul din comuna Parva, Ioan Strugari, a postat pe Facebook adresa transmisă de Prefectura Bistriţa-Năsăud primăriilor din judeţ în data de 4 mai 2020:
masuratul-oilor-coronavirus_bNr. IA/8546/04.05.2020
Către,
Toate primăriile Unităţilor Administrativ Teritoriale din judeţul Bistriţa-Năsăud
Stimate domule primar,
Având în vedere că traversăm o perioadă dificilă generată de pandemia COVID-19 şi luând în considerare nevoia implementării şi respectării măsurilor de limitare a răspândirii noului Coronavirus, vă rugăm să comunicaţi crescătorilor de oi (atât individual, cât şi asociaţiilor de crescători) că în această perioadă pregătirile pentru urcatul la munte al oilor (măsura/măsuratul oilor), luând în considerare parametrii din anul anterior, să nu se desfăşoare sau să se desfăşoare cu respectarea prevederilor Ordonaţelor Militare.
Deoarece pericolul de contaminare este mare în cazul unor adunări de acest gen, vă rugăm să vegheaţi asupra respectării tuturor măsurilor care se impun.
Cu deosebită consideraţie,
PENTRU PREFECT
SUBPREFECT
Eugen-Dicones CURTEANU

 

comentarii-masuratul-oilor-_bReacţiile utilizatorilor de Facebook au apărut imediat pe pagina primarului care a transmis instrucţiunile Prefecturii:

„Este foarte important să respecte oile cei 2 metri şi dacă se poate să li se pună şi mască”

„Să se desfăşoare ori să nu se desfăşare, dar să ştim şi noi”

„Doamne până unde poate merge prostia! Ăştia ar distruge tot. Da serios, dacă nu au voie în munte, duceţi oile la prefectură şi aşa acolo sunt mulţi care taie frunze la câini, să mulgă şi oile. Numa zic!”

„Ca de obicei se contrazic singuri în declaraţii! Deci se poate dar să trimitem oile cu mască şi mănuşi!? numa zic”

"Incredibil, la cât se poate ajunge, cănd nu prea pui capul în mişcare să găndească..."

Deşi exprimarea nu este foarte clară, adresa Prefecturii se referă la festivalurile câmpeneşti organizate cu prilejul urcării oilor la munte.

Astfel de evenimente se desfăşoară în toată ţara, atât la urcatul oilor la munte („măsuratul oilor”), cât şi la coborâtul oilor („răvăşitul oilor”), care încheie ciclul transhumanţei.

Vizualizat: 2252 | Video Video | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

1.
Play Masuratul Oilor

Masuratul Oilor

27 octombrie 2016

Alte articole in aceasta categorie

John Deere Connected Support - Aproape de client, păstrând distanța

John Deere Connected Support - Aproape de client, păstrând distanța

08 mai 2020 - 13:05

Într-o transmisie live, John Deere a oferit informaţii despre programul Connected Support ™ pentru presa internaţională. Din experienţa practică a ultimelor săptămâni, în acest "chat" online, experţii şi dealerii John Deere au împărtăşit modul în care clienţii lor au beneficiat de programul Connected Support™. La transmisie au participat experţi şi dealeri John Deere din Marea Britanie, Franța și Germania iar jurnaliştii au avut posibilitatea să adreseze întrebări.

DONĂM PENTRU SĂNĂTATE. APEL LA SOLIDARITATE pentru SPITALELE ROMÂNIEI!

DONĂM PENTRU SĂNĂTATE. APEL LA SOLIDARITATE pentru SPITALELE ROMÂNIEI!

06 aprilie 2020 - 21:07

Dragi FERMIERI, dragi ROMÂNI,
 FUNDAŢIA REVISTEI FERMA, la iniţiativa cercetătorului român în microbiologie alimentară Nicolae Corcionivoschi, lansează o campanie de STRÂNGERE DE FONDURI pentru cumpărarea de echipamente medicale pentru spitalele din România aflate în prima linie în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

Record mondial pentru Kuhn şi John Deere

Record mondial pentru Kuhn şi John Deere

23 septembrie 2019 - 11:32

Un tractor John Deere 6250R echipat cu o greblă de răvăşit şi adunat - Kuhn GA 15131 a stabilit un nou record mondial de adunat fânul în brazde, pe o suprafaţă totală de 188,9ha (patru parcele), în timp de opt ore.

Recordul mondial a fost stabilit pe terenul deluros unei ferme de vaci de lapte din Jutland, regiunea centrală, Danemarca. Mikael Skeldal, care conduce ferma împreună cu cei doi frați și sora sa, a condus tractorul John Deere 6250R (300CP) echipat cu sistem de ghidare AutoTrac, terminalul intuitiv Gen4 CommandCenter și joystick-ul ergonomic CommandPRO.

Ce se întâmplă cu APIA şi cu PLĂŢILE DIRECTE pentru FERMIERI după 2020!

Ce se întâmplă cu APIA şi cu PLĂŢILE DIRECTE pentru FERMIERI după 2020!

29 august 2019 - 23:55

DEZBATERE POLITICA AGRICOLĂ COMUNĂ 2021-2027. Pe 29 august 2019, la Bucureşti, s-a desfăşurat conferinţa cu tema „Politica Agricolă Comună - Prezent şi viitor”, organizată de Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală, din cadrul Autorităţii de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (AM PNDR).

CITEŞTE Revista FERMA, ediţia 15-31 AUGUST 2019!

CITEŞTE Revista FERMA, ediţia 15-31 AUGUST 2019!

25 august 2019 - 14:21

Noutăţi despre subvenţiile APIA, despre fonduri UE pentru fermieri, starea culturilor agricole, reportaje în ferme, tehnică și tehnologii agricole noi, învăţământ agricol, noutăţi legislative, comentarii, evenimente şi anunţuri agricole, în revista Ferma, ediţia 15-31 august 2019!

NOUTĂŢI RALF 2019. MARI FERMIERI din 16 ŢĂRI se ÎNTÂLNESC la BUCUREŞTI!

NOUTĂŢI RALF 2019. MARI FERMIERI din 16 ŢĂRI se ÎNTÂLNESC la BUCUREŞTI!

22 august 2019 - 22:28

FORUMUL INTERNAŢIONAL AL MARILOR FERMIERI. Pentru al 4-lea an consecutiv, RALF - Romanian Agriculture Leadership Forum va reuni la București reprezentanții marilor ferme din România, alături de lideri din agricultură și fermieri invitați din Europa, America și Asia, în cea mai amplă ediție de până acum. Suprafața totală exploatată de fermierii participanți la ultima ediție RALF a fost de peste 520 de mii de hectare.

ZIUA PORUMBULUI ROMÂNESC 2019

ZIUA PORUMBULUI ROMÂNESC 2019

20 august 2019 - 13:42

Echipa EXPERT AGRIBUSINESS - SEMINȚE vă invită pe 22 august 2019, începând cu ora 9.30, la evenimentul „ZIUA PORUMBULUI ROMÂNESC 2019”.

Licitaţie online de maşini agricole, maşini de recoltat şi sere

Licitaţie online de maşini agricole, maşini de recoltat şi sere

25 iunie 2019 - 14:58

Până pe 2 iulie a.c. are loc  licitația  online, organizată Licitațiile Troostwijk.  Peste 450 de mașini agricole puse în vânzare!

Fii TU următorul FERMIER DE COPERTĂ!

Fii TU următorul FERMIER DE COPERTĂ!

05 mai 2019 - 19:58

Revista FERMA şi FARM TECH ROMÂNIA - importatorul încărcătoarelor frontale multifuncţionale Schäffer dau startul unui nou CONCURS menit să descopere următorul FERMIER DE PE COPERTA revistei FERMA! Totul se desfăşoară la AgriPlanta-RomAgroTec, între 16 şi 19 mai 2019.

Două noi RECORDURI MONDIALE: COMBINA care RECOLTEAZĂ 135 TONE de PORUMB PE ORĂ!

Două noi RECORDURI MONDIALE: COMBINA care RECOLTEAZĂ 135 TONE de PORUMB PE ORĂ!

28 noiembrie 2018 - 17:00

CLAAS LEXION 760 TERRA TRAC. Un fermier american din statul Illinois a stabilit două noi Recorduri Mondiale Guiness la recoltarea porumbului.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vest Tract la Agromalim 2019

Vest Tract la Agromalim 2019

Vest Tract a expus la Agromalim toată gama de tractoare McCormick, de la 35CP până la 310CP. Alături de acestea, au mai fost expuse maşini Krone pentru pregătirea şi condiţionarea furajelor vezi, brand pentru care Vest Tract este importator exclusiv în zona sa de activitate şi utilajele pentru pregătirea solului Maschio Gaspardo şi semănători Tume.
Interviu cu Sergiu Cristea, director vânzări Vest Tract.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Dorinţă

Dorinţă
Tăticule, ţie ţi s-a îndeplinit vreo dorinţă din copilărie? Detalii