KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

MADR continuă planul de acţiune „Silozul”

Publicat: 20 iulie 2010 - 09:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Echipe mixte de control, constituite din reprezentanţi ai DADR, ai IGP, ai Gărzii Financiare şi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, verifică modul în care agenţii economici, persoane fizice şi juridice, care recoltează, valorifică, transportă, achiziţionează, depozitează sau/şi comercializează cereale şi produse procesate din cereale la nivel naţional, respectă legislaţia ce reglementează piaţa pe această filieră.

Controalele se înscriu în planul de acţiune „Silozul”, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, depozitării, comercializării produselor cerealiere şi a produselor procesate din cereale.

Astfel, conform datelor MADR, în perioada 25 iunie - 1 iulie a.c., inspectorii au efectuat 759 controale şi au verificat 1098 de mijloace de transport.

Aceştia au aplicat 524 amenzi, în valoare de 418.030 lei, în majoritatea judeţelor. De asemenea, inspectorii DADR au aplicat amenzi în valoare de 9.000 lei şi au retras 6 autorizaţii de depozit.

Pentru neevidenţierea cerealelor, a produselor finite şi a materiilor prime în actele contabile, precum şi la transportul produselor, s-au confiscat 42,58 tone grâu de consum, 44 tone de porumb, 15,1 tone de orz şi 34,35 tone de rapiţă în valoare de 37.730 lei, precum şi 7,66 tone făină, în judeţele Brăila, Gorj, Maramureş, Mureş, Sibiu, în valoare de 5.178 lei.

În judeţele Brăila, Gorj, Iaşi şi Sibiu au fost constatate 5 infracţiuni, fiind implicate 4 persoane, iar valoarea prejudiciului estimat în dosarele penale este de 912.753 lei. Au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 394.000 lei, în judeţele Brăila, Maramureş şi Teleorman.

Vizualizat: 936 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

La frizerie...

La frizerie...
- Domnule cum aţi vrea să vă tund să fiţi mulţumit? Detalii