KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Dezvoltarea rurală durabilă

Publicat: 09 iunie 2010 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Proiectul "RO4 RuralBiz" încearcă să răspundă prin acţiunile sale într-o maniera inovativă, integrată, nevoilor şi constrângerilor identificate la nivelul grupurilor ţintă din spaţiul rural.

Partenerii proiectului sunt: Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea, USAMVB Timişoara, Asociaţia pentru Industrie Electronică şi Software - ARIES, Oltenia, EuroConsult SRL, Centrul Naţional pentru Servicii de Informare, Pleven, Bulgaria şi Universitatea din Debrecen.

Scolul principal al proiectului este creşterea nivelului de ocupare în activităţi non-agricole a populaţiei rurale din regiunile Vest şi Sud-Vest, printr-un set de acţiuni care urmăresc stimularea iniţiativelor antreprenoriale în domenii care pot genera dezvoltare locală durabilă şi dezvoltarea de competenţe profesionale care să lărgească posibilităţile de inserţie pe piaţa muncii a resurselor umane.

 

Constrângerile identificate în această zonă sunt:

- economia non-agricolă utilizează doar 25% din populaţia rurală activă;

- antreprenorii rurali sunt într-un număr extrem de mic (sub 3000) şi deţin insuficiente cunoştinţe şi competenţe manageriale;

- în rural se înregistrează cele mai mari rate de şomaj în rândul tinerilor între 25-34 ani, cel mai mare segment de persoane inactive între 15-24 ani, concomitent cu rate constant scăzute de participare la educaţie şi formare profesională;

- necunoaşterea oportunităţilor de accesare a finanţărilor existente;

- lipsa unor structuri de sprijinire a dezvoltării afacerilor;

- oferte de formare neadaptate cerinţelor pieţei muncii.

Grupuri ţintă

- persoane inactive, active sau ocupate în agricultura de subzistenţă, interesate de iniţierea unei activităţi independente;

- mici investitori ce activează în afaceri de tip familial sau microintreprinderi în domenii non-agricole;

- persoane active şi inactive/ ocupate în agricultura de subzistenţă sau in cautarea unui loc de muncă, interesate de dezvoltarea personală.

Vizualizat: 977 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

La frizerie...

La frizerie...
- Domnule cum aţi vrea să vă tund să fiţi mulţumit? Detalii