KWS+
Reclama header after big part 2

Centru pilot Westfalia la USAMVB Timişoara

Sorin-Tiberiu BUNGESCU
Publicat: 18 aprilie 2009 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Firma Westfalia va realiza trei centre pilot în trei centre universitare din România, primul dintre acestea urmând să fie realizat şi inaugurat în luna mai a acestui an în cadrul Departamentului de Mecanizare din cadrul USAMVB Timişoara. Alte două centre pilot vor fi realizate la USAMV Cluj şi USAMV Iaşi. Proiectul pilot este rezultatul discuţiilor începute în urmă cu doi ani de zile cu firma Westfalia în privinţa unei colaborări cu USAMVB Timişoara.

Westfalia Surge face parte, la ora actuală, din GEA Farm Technologies, firmă care s-a impus în timp pe piaţă datorită unor investiţii susţinute în cercetare, proiectare şi dezvoltare.

Colaborările în timp cu universităţi şi institute de cercetare din lume au contribuit, de asemenea, la realizarea unor echipamente de calitate, una dintre realizările de excepţie ale acestei firme fiind un robot de muls care efectuează mulsul automat, fără intervenţia muncitorului.

Membră a GEA Group AG din Germania, care este cel mai mare grup german de engineering, cu peste 20.000 de angajaţi în toată lumea şi leader de piaţă în peste 90% din domeniile sale de activitate, GEA Farm Technologies este leader mondial în domeniul soluţiilor şi echipamentelor pentru producerea laptelui.
GEA Farm Technologies proiectează, dezvoltă, produce şi distribuie: soluţii complete pentru fermele de lapte; echipamente de muls; tancuri şi sisteme de răcire a laptelui; produse de igienă şi întreţinere a sănătăţii animalelor; echipamente pentru grajd; echipamente pentru dejecţii; sisteme informatice de gestiune automată a cirezii în fermele de lapte.

Istoricul firmei, realizările acesteia în timp, precum şi statistici privind producţia laptelui în lume, cu referire la principalele zone de producere a laptelui [t/km2], dinamica evoluţiei anuale a producţiei de lapte 2000 – 2006 [%], evoluţia preţului laptelui 2007 – 2009, etc au fost expuse în cadrul unei prezentări a firmei, intitulată “Prezent şi viitor în domeniul maşinilor zootehnice – firma Westfalia”, organizată în 25 martie 2009 de către Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii în colaborare cu Facultatea de Agricultură din cadrul USAMVB, eveniment ce a reunit peste 50 de persoane interesate de acest domeniu, studenţi şi cadre didactice ale celor două facultăţi.

Vizualizat: 1435 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Fidelitate

Fidelitate
Există unele femei care, în loc să-i facă să sufere pe mai mulţi bărbaţi, aşa cum e firesc, se concentrează asupra unuia până îl extermină. Detalii