Adama
Vinasa Rompak

AgroManager: Conferinţa Dezvoltare Durabilă - Cod de bune practici agricole şi de mediu

Publicat: 02 februarie 2012 - 20:03
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten
Bucuresti, 2 februarie 2012

Conform angajamentului făcut, de promovare a soluţiilor sustenabile pentru agricultura românească, proiectul AgroManager a organizat, în perioada 1-2 februarie, conferinţa Dezvoltare Durabilă – Cod de bune practici agricole şi de mediu. Aceasta a avut loc la sediul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti.

În cele două zile, fermieii au beneficiat de prezenţa unei echipe de consultanţi danezi, care le-au prezentat cele mai noi soluţii implementate în industria agricolă din Danemarca, din aceeaşi perspectivă a sustenabilităţii. Astfel, John Birger Pedersen, consultant pe probleme de cultură mare,  a pregătit pentru fermierii români cursul Dezvoltare sustenabilă, producţia recoltei. Codul bunelor practici agricole şi de mediu. Din echipa daneza participantă la eveniment a făcut parte şi Hans Lundgaard Thyssen, consultant pe probleme de creşterea porcinelor.

agromanager-sigle_b

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013
Investeşte în oameni!
Titlul proiectului: AgroManager
Contract numărul: POSDRU/92/3.1/S/64291


“Conceptul de sustenabilitate cuprinde mai multe direcţii în ceea ce priveşte activitatea fermierului român. Prima ar fi preocuparea pentru o mai bună planificare, astfel încât activităţile să nu fie administrate în stare de criză (lipsa finanţării, lipsa unor tehnologii potrivite, lipsa logisticii sau multe alte situaţii critice). O alta ţine de maximizarea profitabilităţii la nivelul fermei în condiţii de utilizare optimă a resurselor existente (financiare, materiale şi umane)”, a arătat în prima zi a conferinţei Gabriel Ionescu, coordonator consultanţă, AgroManager. “O altă direcţie este respectul faţă de mediu, care presupune organizarea fermei şi a producţiei în armonie cu natura, pentru a menţiona numai câteva dintre aspectele legate de sustenabilitatea fermelor. Pe scurt, dezvoltarea durabilă reprezintă singura modalitate de a lucra în agricultura viitorului”, a mai spus Gabriel Ionescu.
Danemarca este una dintre ţările cele mai avansate din punctul de vedere al industriei agricole, la nivel de Europa. 61% din teritoriul ţării, respectiv 2,6 milioane ha, este cultivat.

Dimensiunea unei ferme medii este de 65 ha (vs 21 în anul 1970. Danemarca exportă 7 milioane de porcii vii anual, valoarea totala a exportului asigurat de fermierii acestei ţări ajungând la 14 miliarde de euro anual. “Portretul robot al fermierul danez are următoarele caracteristici: este bine instruit şi participă regulat la activităţi educative; este membrul unei organizaţii agricole; îşi vinde şi cumpără produsele prin intermediul cooperativelor; are puţină forţă de muncă tehnică angajată, în schimb colaborează strâns cu consultanţi”, a arătat John Birger Pedersen.

conferinta-agro-manager_b

Desfăşurat sub sloganul AgroManager – Dezvoltare şi performanţă în afaceri, proiectul AgroManager este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 3 „Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenţie 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”. Detalii puteţi afla accesând site-ul www.antreprenoragricol.ro.

AgroAdvice, iniţiatorul proiectului AgroManager, este prima companie privată specializată în servicii de consultanţă agricolă tehnică din România. Obiectivul acesteia constă în optimizarea producţiei agricole şi a activităţilor din ferme, ţinând cont de condiţiile de piaţă şi de specificul fiecăreia. Serviciile oferite de AgroAdvice sunt orientate spre a conduce la creşterea profitabilităţii fermelor, producţii de calitate, cu un management eficient al costurilor, pornind de la aplicarea tehnologiilor moderne, planificarea activităţilor în ferme şi îmbunătăţirea tuturor proceselor care determină succesul în agribusiness.


Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi
Dana Voicu
PR Specialist AgroManager
Tel. : 0726 55 55 64
presa@antreprenoragricol.ro


Vizualizat: 1699 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii