FMC-pus direct
KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

„Performanţă în agricultură - Schimb de bune practici în regiunea Toscana Italia”

Publicat: 10 octombrie 2011 - 08:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Specialiştii de la Camera Agricolă Vrancea au participat, recent, la un training în regiunea italiană Toscana. La această acţiune au fost prezenţi absolvenţii cursurilor de perfecţionare organizate în cadrul proiectului „Modernizarea Sistemului de Informare şi Cunoaştere în Agricultură” (MAKIS), implementat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“. 

Prin proiectul MAKIS au fost instruiţi în cadrul Centrului de Pregătire şi Informare (CPI) Iaşi, 340 de specialişti din opt judeţe, respectiv Botoşani, Bacău, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui şi Vrancea. 

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi a organizat ,în cadrul proiectului MAKIS, prin Centrul de Pregătire şi Informare, trainingul „Performanţă în agricultură - Schimb de bune practici în regiunea Toscana Italia”, la care au participat absolvenţi ai cursurilor de perfecţionare pentru specialişti în consultanţă şi extensie în agricultură din judeţele Iasi, Botoşani, Neamţ si Vrancea.

Obiectivele trainingului au urmărit aspecte legate de Politica Agricolă Comună a UE, privită din perspectiva italiană, standardele UE, respectiv modalităţile de producţie şi punerea în aplicare în Italia, dezvoltarea rurală în cadrul Politicii Agricole Comune, dar şi vizite la instituţii şi ferme toscane.
De asemenea, sunt vizate parteneriate între formele asociative din regiunea Toscană şi România, în vederea valorificării produselor agroalimentare.

Vizualizat: 1154 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Miniştrii Agriculturii ai statelor membre OCEMN se reunesc pentru prima dată, la Moscova

Miniştrii Agriculturii ai statelor membre OCEMN se reunesc pentru prima dată, la Moscova

În perioada  7 - 8 octombrie 2011 va avea loc prima reuniune a Miniştrilor Agriculturii ai statelor membre în Organizaţia pentru Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN). Întâlnirea se desfăşura la Moscova şi va fi prezent şi ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu Tabără.

Republica Moldova: La „Ziua Vinului” din acest an, se lansează brand-ul „Vin Moldova”

Republica Moldova: La „Ziua Vinului” din acest an, se lansează brand-ul „Vin Moldova”

Anul acesta, Sărbătoarea Vinului, ediţia cu numărul zece, va fi una deosebită. Pe lângă tradiționalele întreprinderi din sectorul vitivinicol, vor participa și peste 30 de întreprinderi de alimentație publică, 100 de meșteri populari, asociația apicultorilor, dar și reprezentanți din domeniile turismului, științei, colective artistice și interpreți.

Forum Invest se alătură FAO pentru pentru promovarea oportunităţilor agricole în Europa de S-E

Forum Invest se alătură FAO pentru pentru promovarea oportunităţilor agricole în Europa de S-E

În contextul impactului global al crizei financiare şi al insecurităţii alimentare care ameninţă peste 1,3 miliarde din totalul populaţiei planetei, Forum Invest se alătură eforturilor Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură – FAO pentru susţinerea de programe regionale de dezvoltare a agriculturii şi securităţii alimentare.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. „Până la urmă, am comparat mai multe modele de tractoare cu acelaşi număr de cai putere iar concluzia a fost că cea mai bună soluţie pentru mine este acest Zetor. M-a interesat nu doar preţul de achiziţie, ci şi cât m-ar costa întreţinerea tractorului. Serviciile after-sales sunt foarte importante”, îmi spunea fermierul.

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021! Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței Povestea porumbului de Cărpiniş

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii