Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Ziua Mondială a Habitatului: FAO solicită protejarea arborilor din oraşe

Publicat: 04 octombrie 2011 - 12:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cu prilejul Zilei Mondiale a Habitatului, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) pledează pentru protecţia arborilor şi pădurilor din oraşe şi din jurul acestora, prin politici şi investiţii orientate spre îmbunătăţirea mediului înconjurător într-o lume din ce în ce mai urbanizată.

Pe lângă îmbunătăţirea calităţii ambientului urban, pădurile din oraşe pot reduce impactul unor evenimente meteorologice grave: protejează clădirile de vântul puternic şi de inundaţii şi ajută la economisirea energiei acţionând ca o barieră în faţa vremii călduroase, se spune în comunicatul dat publicităţii.

„Accelerarea nivelului perturbaţiilor naturii care afectează oraşele - precum furtunile, seceta, inundaţiile sau alunecările de teren - ne aminteşte că este extrem de important să avem capacitate de rezistenţă în faţa dezastrelor şi că arborii au un rol important în protecţia mediului oraşelor”, a semnalat Eduardo Rojas-Briales, responsabil al Departamentului Păduri din cadrul FAO.

Potrivit acestuia, bunele practici în silvicultura urbană şi periurbană pot contribui la adaptarea la efectele schimbărilor climatice. Pădurile urbane îmbunătăţesc, de asemenea, condiţiile de sănătate ale cetăţenilor deoarece împrospătează mediul, potrivit FAO.

„Arborii şi pădurile din oraşe le oferă rezidenţilor urbani valori recreative şi ecologice foarte necesare, iar în cursul Anului Internaţional al Pădurilor am văzut multe exemple de activităţi comunitare în oraşe, de la plantarea de arbori la excursii în natură”, a spus Jan McAlpine, Director al Secretariatului Forumului Naţiunilor Unite pentru Păduri.

„Aceste centuri verzi sunt de asemenea un habitat important pentru păsări şi animale mici şi creează o oază de diversitate biologică într-un ambient urban”, a adăugat Jan McAlpine.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 1893 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Citeste si:

Tabără: Producţia vegetală destinată obţinerii de energie nu va afecta producţia de alimente

Tabără: Producţia vegetală destinată obţinerii de energie nu va afecta producţia de alimente

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, consideră că în următorii 50 de ani România nu va avea probleme care să afecteze producţia de alimente a ţării, în contextul în care o parte din producţia vegetală va fi destinată obţinerii de energie.

Cioloş susţine promovarea biomasei în viitor

Cioloş susţine promovarea biomasei în viitor

După 2013, ar trebui să se investească mai mult în inovaţie în acest domeniu, astfel încât fermierii să aibă la dispoziţie modalităţi sporite de valorificare a biomasei pentru producţia de energie chiar dacă, gestionarea deşeurilor din exploataţiile agricole a fost şi până acum prezentă în politica agricolă comună (PAC), a declarat, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală Dacian Cioloş, la finalul reuniunii Consiliului miniştrilor agriculturii şi pescuitului din UE.

Agricultura românească ar putea deveni sursă de energie, iar porumbul -  plantă industrială

Agricultura românească ar putea deveni sursă de energie, iar porumbul - plantă industrială

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat recent, că fermierii români nu ar trebui să aibă reţineri în a se orienta spre producţia de energie pe bază de biomasă, porumbul devenind din ce în ce mai mult o plantă industrială în ţări ca Germania sau Statele Unite ale Americii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Noroc sau ghinion?

Noroc sau ghinion?
Bărbatul se întoarce acasă. Detalii