Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Raport CE: Energia verde va majora semnificativ factura la curent până în 2050

Publicat: 17 octombrie 2011 - 13:35
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Întreprinderile şi consumatorii europeni se vor confrunta timp de cel puțin 20 de ani cu creșteri de prețuri la energia electrică, dacă se va opta pentru producția de enregie în principal din surse regenerabile, potrivit unui raport al Comisiei Europene privind modalitatea în care regiunea își poate îndeplini obiectivele privind energia verde, informează FT.

Raportul este o evaluare a impactului pe care le-ar putea adoptarea diverselor politici energetice de către statele membre ale Uniunii Europene pentru a-și îndeplini obiectivul de reducere a emisiilor de carbon cu 80% din nivelul anului 1990 până în 2050.

În raport sunt prezentate cinci scenarii, care arată ce se va întâmpla cu preţurile, costurile şi sursele de energie în perioda următoare. Informații din raportul de 112 pagini întocmit de către Comisia Europeană s-au scurs în presa internațională chiar dacă documentul nu a fost făcut public.
Potrivit sursei citate, în raport se previzionează și o creștere a numărului de eoliene, fapt care ar împinge și mai sus prețurile la electricitate.

Eoliene_b

Potrivit raportului, acestea ar putea furniza peste circa 40 de ani, aproximativ 49% din energia necasară întregii Uniuni Europene. În prezent, doar 5% din energie este produsă de fermele și parcurile eoliene.
Cu toate că prețurile la energie electrică vor crește simțitor până în 2020-2030, în document se precizează că o explozie a facturilor la curent pentru europeni va avea loc după 2030, dacă într-adevăr mare parte din energie va proveni din surse regenerabile.

Spre exemplu, preţurile medii pentru gospodăriile casnice s-ar putea dubla până în 2050, dacă energia va fi produsă cu preponderență în fermele de eoliene și utilizând panouri solare. Raportul pune aceste creșteri și pe seama investițiilor necesare. sursa: evz.ro

Vizualizat: 1355 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Citeste si:

Energia din surse regenerabile adaugă 2,5% la factura consumatorului

Energia din surse regenerabile adaugă 2,5% la factura consumatorului

Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea şi completarea Legii nr.220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, a anunţat la finalul şedinţei Dan Plaveti, preşedintele Agenţiei Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Presa franceză scrie despre „pădurea” de 120 de eoliene din România

Presa franceză scrie despre „pădurea” de 120 de eoliene din România

Grupul CEZ din Cehia este unul din primii furnizori de energie străini care a pătruns în România. În zona satului Cogealac, din Doborgea, a răsărit o pădure de 120 de eoliene, scrie ziarul Les Echos în ediţia de miercuri.

Ziua Mondială a Habitatului: FAO solicită protejarea arborilor din oraşe

Ziua Mondială a Habitatului: FAO solicită protejarea arborilor din oraşe

Cu prilejul Zilei Mondiale a Habitatului, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) pledează pentru protecţia arborilor şi pădurilor din oraşe şi din jurul acestora, prin politici şi investiţii orientate spre îmbunătăţirea mediului înconjurător într-o lume din ce în ce mai urbanizată.

Programul „Casa Verde” – tot mai atractiv

Programul „Casa Verde” – tot mai atractiv

„Programul „Casa Verde” a devenit o adevărată provocare pentru cetăţenii interesaţi de sistemele de încălzire în locuinţe care utilizează energia regenerabilă”, a declarat, Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Noroc sau ghinion?

Noroc sau ghinion?
Bărbatul se întoarce acasă. Detalii