Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Cioloş susţine promovarea biomasei în viitor

Publicat: 21 septembrie 2011 - 10:10
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

După 2013, ar trebui să se investească mai mult în inovaţie în acest domeniu, astfel încât fermierii să aibă la dispoziţie modalităţi sporite de valorificare a biomasei pentru producţia de energie chiar dacă, gestionarea deşeurilor din exploataţiile agricole a fost şi până acum prezentă în politica agricolă comună (PAC), a declarat, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală Dacian Cioloş, la finalul reuniunii Consiliului miniştrilor agriculturii şi pescuitului din UE.

Promovarea biomasei figurează, alături de reforma sistemului de plăţi directe din agricultură şi cea a politicii de dezvoltare rurală, printre priorităţile preşedinţiei poloneze a Consiliului UE, care se încheie la finalul acestui an.

Astfel, subprodusele sau deşeurile rezultate din activităţi agricole sau industriale şi care conţin celuloză reprezintă o sursă importantă de energie valorificată insuficient în prezent.

14% din consumul mondial de energie are drept sursă biomasa
Biomasa contribuie cu 14% la consumul mondial de energie primară, iar pentru trei sferturi din populaţia globului care trăieşte în ţările în curs de dezvoltare aceasta reprezintă cea mai importantă sursă de energie.

La nivelul Uniunii Europene se preconizează crearea a peste 300.000 de noi locuri de muncă în mediul rural din exploatarea biomasei. În prezent, în Uniunea Europeană, 4% din necesarul de energie total este asigurat din biomasă. sursa: Agerpres

Vizualizat: 2144 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Citeste si:

Agricultura românească ar putea deveni sursă de energie, iar porumbul -  plantă industrială

Agricultura românească ar putea deveni sursă de energie, iar porumbul - plantă industrială

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat recent, că fermierii români nu ar trebui să aibă reţineri în a se orienta spre producţia de energie pe bază de biomasă, porumbul devenind din ce în ce mai mult o plantă industrială în ţări ca Germania sau Statele Unite ale Americii.

Programul „Casa Verde” – tot mai atractiv

Programul „Casa Verde” – tot mai atractiv

„Programul „Casa Verde” a devenit o adevărată provocare pentru cetăţenii interesaţi de sistemele de încălzire în locuinţe care utilizează energia regenerabilă”, a declarat, Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor.

Proprietarii de „mori de vânt” au încasat subvenţii de 40 mil. euro

Proprietarii de „mori de vânt” au încasat subvenţii de 40 mil. euro

Proprietarii de parcuri eoliene au încasat aproape 5 milioane de euro, numai în luna august, din certificatele verzi primite pentru producţia realizată, aceasta reprezentând subvenţia prin care statul român a sprijinit investiţiile în energia regenerabilă.

Producţia mondială de biocombustibili a crescut cu 17% în 2010

Producţia mondială de biocombustibili a crescut cu 17% în 2010

Producţia mondială de biocombustibili a înregistrat în 2010 o creştere de 17 la sută, ajungând la un nivel record de 105 miliarde litri, după ce cu un an înainte se obţinuse 90 miliarde litri.

Faliment după faliment în industria energiei solare

Faliment după faliment în industria energiei solare

Producătorul de panouri solare Solyndra a cerut falimentul pe fondul greutăţilor cu care se confruntă de la începutul acestui an întreaga industrie a energiei solare.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Lista e necesară

Lista e necesară
O zi la cumpărături se încheie întotdeauna cu: Detalii