Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

În judeţul Galaţi s-au amplasat 75 de turbine eoliene şi 6.564 de celule fotovoltaice

Publicat: 28 ianuarie 2015 - 16:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Potrivit unui raport al Agenţiei de Protecţia Mediului (APM) Galaţi, la nivelul judeţului s-au înregistrat 84 solicitări de acord de mediu pentru dezvoltarea unor proiecte cu un număr total de 898 turbine eoliene. 

Din acestea, s-au construit efectiv 75 turbine eoliene, pentru care APM Galaţi a emis autorizatii de mediu.

Corni şi Băleni – comunele cu cele mai multe turbine eoliene
“Cel mai mare parc de turbine eoliene autorizat este cel amenajat în comuna Corni şi este format din 35 turbine, societatea titulară fiind SC Corni Eolian SRL. În judeţul de la Dunăre, zonele cu densitatea cea mai mare de turbine eoliene autorizate se află în comunele Corni şi Băleni”, a precizat Carmen Sandu, directorul executiv al Agenţiei de Protecţia Mediului Galaţi.

Parcuri fotovoltaice
În ceea ce priveşte parcurile fotovoltaice, au fost 13 solicitări de acord de mediu pentru dezvoltarea unor proiecte cu un număr total de 309.465 celule fotovoltaice. Din acestea, s-au amplasat efectiv 6.564 celule fotovoltaice.
Cel mai mare parc de panouri fotovoltaice autorizat este cel dezvoltat în comuna Scânteieşti şi este format din 5.184 celule, titular fiind SC Esthesis Energy SRL .

Vizualizat: 3748 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

La psiholog

La psiholog
Psihologul către pacient: Detalii