Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Creşte producţia de bioetanol în 2014

Publicat: 29 martie 2014 - 12:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producţia globală de bioetanol ar putea ajunge în acest an la 90,38 miliarde de litri, potrivit estimărilor Global Renewable Fuels Alliance (GRFA), ceea ce ar reprezenta o creştere anuală de aproape 2,7 procente.

Prognoza este susţinută în special de marii producători, Brazilia şi SUA, care ar putea înregistra anul acesta un salt de 2,5 la sută în producţia de bioetanol. Uniunea Europeană ar urma să înregistreze o creştere şi mai accentuată, de circa 8%, în timp ce Africa, o regiune în curs de dezvoltare cu un mare potenţial de producţie pe piaţa biocombustibililor, mizează pe o creştere anuală de 136%!

GRFA controlează 65 la sută din producţia de bioetanol la nivel mondial, reunind companii private şi naţionale din 44 de state. Potrivit estimărilor sale, industria producţiei de bioetanol are o contribuţie anuală de peste 280 miliarde dolari la economia globală, susţinând circa 1,4 milioane locuri de muncă în agricultură şi sectorul procesării.

Un studiu recent, realizat de ABF Economics, vorbeşte despre impactul industriei bioetanolului asupra economiei americane. Astfel, în 2013, când s-a obţinut o producţie de 50,4 miliarde litri, au fost înfiinţate nu mai puţin de 86.503 locuri de muncă pe teritoriul SUA, sectorul biocombustibililor contribuind cu 44 miliarde dolari la formarea Produsului Intern Brut.

Producţie de bioetanol_b

Vizualizat: 1375 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

SoilXplorer, sistem autonom de măsurare a conductivităţii solului

SoilXplorer, sistem autonom de măsurare a conductivităţii solului

SoilXplorer este un sistem inovator care permite fermierilor să exploreze şi să descopere întregul potenţial al solurilor lor. Sistemul conţine un senzor care, paradoxal, nu ia contact cu solul, dar care, prin electromagnetism, măsoară conductivitatea solului la patru adâncimi diferite: 0-25cm, 15-60cm, 55-95cm, 85-115cm.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains

Bancul zilei

Curaj

Curaj
Ca să-i dea curaj pacientului, stomatologul îi oferă înainte de a-i scoate măseaua câteva pahare de coniac, după care îl intreabă: Detalii