Adama
Vinasa Rompak

Noi sesiuni de instruire a personalului de mediu pentru aplicarea legislației Natura2000

Publicat: 25 ianuarie 2012 - 14:47
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fundația Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă, în parteneriat cu Ministerul Mediului și Pădurilor – Direcția Biodiversității, organizează 8 sesiuni de instruire adresate personalului agenţiilor de protecţie a mediului din toată țara. 

Sesiunile se desfășoară în perioada februarie – martie 2012 în cadrul proiectului InfoNatura2000 “Campanie națională de conștientizare privind importanța conservării Biodiversității prin Rețeaua Natura 2000 în România”.

Această activitate de instruire este importantă pentru înțelegerea și aplicarea unitară la nivel național a prevederilor comunitare prin care se asigură conservarea speciilor sălbatice și a habitatelor naturale din siturile Natura 2000.    

Circa 240 de angajați ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, ai Agențiilor Regionale pentru Protecția Mediului și ai Agențiilor Județene pentru Protecția Mediului din cele 8 regiuni de dezvoltare vor beneficia de programul de formare Natura 2000.

Proiectul InfoNatura2000 “Campanie naţională de conştientizare privind importanța conservării Biodiversităţii prin Rețeaua Natura 2000 în România”– SMIS-CSNR 17609 este co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operaţional Sectorial Mediu – Axa prioritară 4 „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protecţia Naturii”.

Durata proiectului este de 27 de luni, între 14 decembrie 2010 - 14 martie 2013.

Vizualizat: 2445 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Cioloş: S-a creat o falsă dezbatere cu privire la pârloagele ecologice

Cioloş: S-a creat o falsă dezbatere cu privire la pârloagele ecologice

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, a spus recent că există o „falsă dezbatere” cu privire la propunerea sa de a impune agricultorilor ca o cotă de 7% din terenurile lor să fie dedicată pârloagelor ecologice, propunere care a provocat nemulţumire în mai multe ţări.

Bulgarii cer interzicerea exploatării gazelor de şist

Bulgarii cer interzicerea exploatării gazelor de şist

Guvernul Bulgariei a revizuit recent propria sa decizie din luna iunie 2011 prin care a acordat companiei americane Chevron dreptul de a prospecta zăcămintele de gaze de şist din nord-estul ţării. Compania va putea prospecta şi extrage numai gaze şi ţiţei convenţionale.

Agricultorii din sectorul vegetal cer Guvernului introducerea biotehnologiilor agricole şi stoparea înstrăinării terenurilor

Agricultorii din sectorul vegetal cer Guvernului introducerea biotehnologiilor agricole şi stoparea înstrăinării terenurilor

 Este necesară definitivarea deciziei privind cultivarea OMG  şi a folosirii biotehnologiilor agricole, în aşa fel încât începând cu anul agricol 2012 acestea să poată fi cultivate şi în România, pentru  a se beneficia de avantaje ce se referă atât la producţie cât şi la mediu, scrie Liga Asociaţiilor  Producătorilor Agricoli din România în comunicatul de presă dat publicităţii.

Numărul operatorilor din sistemul agriculturii ecologice din România s-a triplat în 2011

Numărul operatorilor din sistemul agriculturii ecologice din România s-a triplat în 2011

Agricultura ecologică din România şi-a triplat, în 2011, numărul operatorilor activi din sistem, până la 10.000, iar creşterea subvenţiilor în acest domeniu ar putea aduce, la finele anului viitor, o dublare a agricultorilor care vor intra în sistemul de certificare ecologică.

Miniştrii Mediului din UE analizează utilizarea eficientă a resurselor şi protejarea biodiversităţii

Miniştrii Mediului din UE analizează utilizarea eficientă a resurselor şi protejarea biodiversităţii

Miniştrii Mediului din Uniunea Europeană vor analiza, în cursul zilei de astăzi, o strategie pentru îmbunătăţirea utilizării eficiente a resurselor şi o alta pentru protejarea biodiversităţii, precum şi rezultatele recentei reuniuni de la Durban (Africa de Sud), privind schimbările climatice.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii