Adama
Vinasa Rompak

22,3 metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor în Bucureşti

Publicat: 01 martie 2012 - 12:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Bucureştenii au 22,3 metri pătraţi pe cap de locuitor de spaţiu verde, fiind în primele 5 oraşe ale Europei, a declarat Silvian Ionescu, comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), într-o conferinţă de presă în cea de-a doua ediţie a ROMENVIROTEC.

„În urmă cu un an de zile eram pus la zid, răstignit, şi mi se explica cum Bucureştiul are maximum 8 metri pătraţi de verdeaţă pe cap de locuitor pentru că, săracul Bucureşti, a fost hăcuit, ciuntit şi aşa mai departe de toţi dezvoltatorii şi toţi ticăloşii care au construit. A apărut, între timp, registrul verde al Bucureştiului, cadastrul verde. Acela este pe tehnologie europeană, făcut cu monitorizare europeană”, a afirmat Ionescu.

Potrivit acestuia, bucureştenii au 22,3 metri pătraţi pe cap de locuitor de spaţiu verde, fiind în primele 5 oraşe ale Europei. ”Ne depăşeşte Stockholm, că acela e primul, şi încă vreo 3-4 de prin nord. Suntem înjuraţi că Bucureştiul are aerul cel mai poluat din lumea asta. Este în primele 10 oraşe ca aer curat din Europa”, a mai afirmat comisarul general al GNM.

Oficialul a amintit că a trebuit să dea multe răspunsuri în presă, anul trecut, despre cât de neagră este zăpada în România. ”Zăpada este neagră oriunde. Mergeţi la New York să vedeţi cât este de neagră. Eu m-am înfiorat, anul trecut”, a mai spus Silvian Ionescu.

Vizualizat: 2027 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

România se află printre cele mai atractive zece pieţe pentru investiţii eoliene

România se află printre cele mai atractive zece pieţe pentru investiţii eoliene

România a intrat în topul celor mai atractive zece ţări pentru investiţii în energie eoliană, după ce a urcat trei locuri, în noiembrie, potrivit raportului trimestrial Country Attractiveness Indices al Ernst & Young (E&Y), care include 40 de ţări.

Comisia pentru agricultură a PE a adoptat raportul „O strategie a UE în domeniul biodiversităţii pentru 2020”

Comisia pentru agricultură a PE a adoptat raportul „O strategie a UE în domeniul biodiversităţii pentru 2020”

Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală (AGRI) din cadrul Parlamentului European a adoptat raportul eurodeputatului Viorica Dăncilă referitor la „Asigurarea noastră de viaţă, capitalul nostru natural: o strategie a UE în domeniul biodiversităţii pentru 2020”.

Biocarburanţii ar putea fi competitivi în industria aviatică până în 2020

Biocarburanţii ar putea fi competitivi în industria aviatică până în 2020

Unii biocombustibili ar putea fi o soluţie viabilă pentru industria aeronautică până la sfârşitul acestui deceniu, în cazul în care guvernele vor semnala necesitatea dezvoltării acestui sector, se arată într-un raport Bloomberg New Energy Finance, furnizor de date şi ştiri financiare cu sediul la Londra.

Comisia Europeană propune o strategie pentru o bioeconomie durabilă

Comisia Europeană propune o strategie pentru o bioeconomie durabilă

Comisia Europeană a adoptat o strategie vizând tranziția economiei europene către o utilizare mai importantă și mai durabilă a resurselor regenerabile. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii