KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

VIDEO EXCLUSIV! SE PREGĂTEȘTE CEVA ÎN SECRET ÎN INSULA MARE A BRĂILEI!

Publicat: 08 noiembrie 2018 - 14:18
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CE FAC ARABII ÎN INSULA MARE A BRĂILEI! Este deja știut că ferma Agricost care exploatează circa 57.000 de hectare în Insula Mare a Brăilei a fost preluată de Al Dahra Agriculture LLC din Emiratele Arabe Unite. AGROINFO a discutat, în exclusivitate, cu Lucian Buzdugan, un nume respectat în agricultura din România, președintele Consiliului de Administrație Agricost SA, Insula Mare a Brăilei. Ce se pregătește în Insula Mare a Brăilei?

Lucian Buzdugan ne-a dezvăluit că în Insula Mare a Brăilei se pregătesc schimbări mari odată cu venirea noilor proprietari ai fermei Agricost SA, grupul de firme Al Dahra. Vor fi schimbate toate utilajele agricole, toate tractoarele, vor fi incluse în plan noi culturi agricole. Venirea arabilor va însemna o relansare spectaculoasă a Insulei, inclusiv salarii mai mari pentru cei care muncesc acolo și o tehnologie de vârf. Pe scurt, se întrevăd avantaje odată cu schimbarea acționariatului.

Vom beneficia de un fond de investiții puternic, care se concretizează chiar la această dată într-un proiect în care se investesc 50 de milioane de euro. Adică, introducerea tehnologiei de precizie, care face lucrările cu un înalt randament, aici însemnând reducerea pe cât posibil a costurilor, dar și reducerea pierderilor, o eficientizare maximă a ceea ce realizăm. Noi avem o grijă deosebită față de sol, de creșterea fertiității solului și voi încerca de la anul, nu numai să îmbunătățesc așa-zisul trafic pe teren, ci chiar să-l reduc până la maxim una-două, trei treceri pe pământ pentru a reduce compactarea și, în felul ăsta, a favoriza procesele de mineralizare a materiei organice.

VIDEO EXCLUSIV AGROINFO! INTERVIU LUCIAN BUZDUGAN!

Nu-i vorba de resturi vegetale care rămân la suprafață, ci tot de atâtea rădăcini care rămân și trebuiesc să se mineralizeze. (..) La ora asta suntem la momentul la care schimbăm toate combinele, toate remorcile, toate utilajele agricole, toate tractoarele, și cele mici pe care le foloseam la transport. Ne dotăm cu combine cu șenile care să nu mai taseze solul și remorci de mare capacitate care nu mai intră, de data asta, pe câmp, iar tractoarele, care tractează aceste mașini, vor face numai semănatul și o lucrare superficială a solului. Lucrările le vom face cu un tractor nou, pe șenile, pe care-l achiziționăm până la anul, în primăvară, a declarat Lucian Buzdugan, în exclusivitate pentru AGROINFO.

Au fost vehiculate tot soiul de ipoteze legate de plantele pe care preferă să le cultive arabii în Insula Mare a Brăilei. Ce se va schimba în planul de culturi agricole din Insulă?

Se schimbă în sensul că vom crește suprafața de plante amelioratoare. Noi am ajuns acum să cultivăm soia (nemodificată genetic n.r.), care este o plantă amelioratore, pe 10.000 de hectare. Și vom extinde încă 10.000 de hectare de lucernă, care este o plantă și mai amelioratoare decât soia, din punct de vedere al faptului că lasă un teren mai bine structurat, lasă un teren mai bogat în elemente fertilizante și, dacă vreți, punem în balanță și de pe care ne asigură 3 tone de proteină brută digestibilă la hectar comparativ cu soia care ne dă în jur de o tonă și jumătate de proteină. Pe soia trebuie să o semeni în fiecare an, în timp ce lucerna o semeni o dată la 4 sau la 5 ani.

Sigur, cineva a lansat că vom cultiva întreaga suprafață cu lucernă. Tot neaveniții și nepricepuți care nu știu ce înseamnă rotație, nu știu că lucernă nu suportă mai mult de 5 ani. Ea trebuie rotită pentru că trebuie să ai o perioadă de pauză de a cultiva lucernă pentru că nu mai răsare, spune președintele CA Agricost Insula Mare a Brăilei.

Lucian Buzdugan ne dezvăluie că se pregătesc și noi culturi agricole.

Vom face noi fabrici de deshidratare, pe una am extins-o anul acesta, și vom introduce noi culturi, care sunt, deocamdată, secrete. Este o chestiune pe care am luat-o de la Institutul de Cercetări Fundulea. Un lucru extraordinar pe care-l vom cultiva, anul acesta, pe 30 de hectare și sperăm să obținem ceva deosebit, mai spune Buzdugan.

Consiliul Concurenţei a autorizat, în iulie 2018, tranzacția prin care Al Dahra Agriculture LLC. din Emiratele Arabe Unite a preluat compania Agricost SA Brăila. Este vorba despre cea mai mare fermă din România care exploatează 57.000 de hectare în Insula Mare a Brăilei, concesionate de Agenția Domeniilor Statului (ADS).  

 

 

 

 

 

Vizualizat: 3791 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ministrul Oros: Sprijin direct pentru fermieri, crescători de animale!

Ministrul Oros: Sprijin direct pentru fermieri, crescători de animale!

04 august 2021 - 19:54

Sprijin direct pentru fermieri, crescători de animale, ca să nu-și piardă recoltele sau animalele pentru care au muncit, anunță ministrul agriculturii, Adrian Oros. Șeful MADR adaugă că anul acesta sunt peste 31 de milioane de euro care se vor acorda ca sprijin direct pentru fermierii care vor să-și asigure culturile agricole sau animalele.

OFICIAL! Avans mai mare la subvențiile APIA pentru acest an! Plata începe pe 16 octombrie!

OFICIAL! Avans mai mare la subvențiile APIA pentru acest an! Plata începe pe 16 octombrie!

04 august 2021 - 18:49

Astăzi, 4 august, Comisia Europeană a adoptat o măsură prin aplicarea căreia fermierii pot să primească plăți în avans mai mari în cadrul politicii agricole comune (PAC), anunță Comisia Europeană într-un comunicat transmis astăzi pentru Agroinfo.

Date oficiale MADR: România are 3.226.000 de exploatații agricole, din care un sfert beneficiază de subvenții APIA!

Date oficiale MADR: România are 3.226.000 de exploatații agricole, din care un sfert beneficiază de subvenții APIA!

04 august 2021 - 16:09

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, sub coordonarea Institutului Naţional de Statistică, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Afacerilor Interne, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, împreună cu structurile lor teritoriale, în România au fost recenzate circa 3.226.000 de exploatații agricole, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis astăzi Agroinfo.

Expert în agricultură, candidat la funcția de ministru al Agriculturii!

Expert în agricultură, candidat la funcția de ministru al Agriculturii!

04 august 2021 - 09:26

Viorel Gherciu, expert în agricultură, este propus pentru funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare în Republica Moldova. Din 2018, el ocupă funcția de director al „VEREIN Donau Soja” în Moldova și este responsabil de proiecte de dezvoltarea culturilor de soia în Moldova.

Vor dispărea multe dintre fermele de creștere a animalelor?!

Vor dispărea multe dintre fermele de creștere a animalelor?!

04 august 2021 - 08:08

Fermele de creștere a animalelor primesc, în ultima perioadă, tot mai multe lovituri. Viitorul se arată întunecat, multe dintre aceste ferme vor dispărea. Luate pe rând, ferme de porci, de vaci sau de oi, observăm că nicăieri nu se întrevăd speranțe de mai bine, pentru niciunul dintre sectoare ajutoarele nu sunt suficiente, iar la acestea se adaugă tot felul de presiuni care se fac pentru renunțarea la consumul de carne din diferite motive și angrenate de diverse interese economice.

APIA, anunț ACUM: Subvenția APIA pentru minim 3 bovine!

APIA, anunț ACUM: Subvenția APIA pentru minim 3 bovine!

04 august 2021 - 06:45

Ultima săptămână pentru a cere ajutorul Covid pentru minim 3 bovine! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță crescătorii de animale că până la data de 9 august 2021 primește cererile de solicitare a ajutorului Covid bovine pentru acest an. Agroinfo vă pune la dispoziție condițiile pentru obținerea acestui ajutor, transmise nouă de către APIA.

EFSA: 1,3 milioane de porci din ferme, uciși de pesta porcină africană!

EFSA: 1,3 milioane de porci din ferme, uciși de pesta porcină africană!

03 august 2021 - 15:14

Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară (EFSA) a demarat campania "OPRIȚI Pesta Porcină Africană". Între anii 2016 șu 2020, pesta porcină africană a dus la sacrificarea a 1,3 milioane de porci din fermele din Europa, susține EFSA.

Șeful APIA, anunț astăzi: Noi terenuri care intră la plata subvenției APIA!

Șeful APIA, anunț astăzi: Noi terenuri care intră la plata subvenției APIA!

03 august 2021 - 11:46

Noi terenuri incluse la plata subvenției APIA pe hectar! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Adrian Pintea, s-a întâlnit astăzi, 3 august 2021, cu reprezentanții Ministerului Mediului pentru identificarea terenurilor degradate care ar putea fi împădurite și pentru care APIA va plăti subvenții pe suprafață.

Cu cât s-a vândut un hectar de teren agricol din România! Prețul este uriaș!

Cu cât s-a vândut un hectar de teren agricol din România! Prețul este uriaș!

03 august 2021 - 07:54

Preț uriaș plătit anul acesta pentru un hectar de teren agricol, 116.473 euro pe hectar! Terenul se află în extravilanul Iașului, format din parcele cu viță de vie, teren arabil, fâneață și drum.

Comisia Europeană: Fermierii români se apropie de record la producția de grâu!

Comisia Europeană: Fermierii români se apropie de record la producția de grâu!

03 august 2021 - 07:19

„Prognozăm o recoltă aproape record pentru grâul de iarnă cultivat în România”, indică ultima estimare a analiștilor Comisiei Europene potrivit cărora campania de recoltare a grâului avansează bine, cu perspective foarte bune în ceea ce privește randamentul.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Dilemă

Dilemă
Un tip intră într-o berărie: Detalii