Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

VIDEO EXCLUSIV! SE PREGĂTEȘTE CEVA ÎN SECRET ÎN INSULA MARE A BRĂILEI!

Publicat: 08 noiembrie 2018 - 14:18
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CE FAC ARABII ÎN INSULA MARE A BRĂILEI! Este deja știut că ferma Agricost care exploatează circa 57.000 de hectare în Insula Mare a Brăilei a fost preluată de Al Dahra Agriculture LLC din Emiratele Arabe Unite. AGROINFO a discutat, în exclusivitate, cu Lucian Buzdugan, un nume respectat în agricultura din România, președintele Consiliului de Administrație Agricost SA, Insula Mare a Brăilei. Ce se pregătește în Insula Mare a Brăilei?

Lucian Buzdugan ne-a dezvăluit că în Insula Mare a Brăilei se pregătesc schimbări mari odată cu venirea noilor proprietari ai fermei Agricost SA, grupul de firme Al Dahra. Vor fi schimbate toate utilajele agricole, toate tractoarele, vor fi incluse în plan noi culturi agricole. Venirea arabilor va însemna o relansare spectaculoasă a Insulei, inclusiv salarii mai mari pentru cei care muncesc acolo și o tehnologie de vârf. Pe scurt, se întrevăd avantaje odată cu schimbarea acționariatului.

Vom beneficia de un fond de investiții puternic, care se concretizează chiar la această dată într-un proiect în care se investesc 50 de milioane de euro. Adică, introducerea tehnologiei de precizie, care face lucrările cu un înalt randament, aici însemnând reducerea pe cât posibil a costurilor, dar și reducerea pierderilor, o eficientizare maximă a ceea ce realizăm. Noi avem o grijă deosebită față de sol, de creșterea fertiității solului și voi încerca de la anul, nu numai să îmbunătățesc așa-zisul trafic pe teren, ci chiar să-l reduc până la maxim una-două, trei treceri pe pământ pentru a reduce compactarea și, în felul ăsta, a favoriza procesele de mineralizare a materiei organice.

VIDEO EXCLUSIV AGROINFO! INTERVIU LUCIAN BUZDUGAN!

Nu-i vorba de resturi vegetale care rămân la suprafață, ci tot de atâtea rădăcini care rămân și trebuiesc să se mineralizeze. (..) La ora asta suntem la momentul la care schimbăm toate combinele, toate remorcile, toate utilajele agricole, toate tractoarele, și cele mici pe care le foloseam la transport. Ne dotăm cu combine cu șenile care să nu mai taseze solul și remorci de mare capacitate care nu mai intră, de data asta, pe câmp, iar tractoarele, care tractează aceste mașini, vor face numai semănatul și o lucrare superficială a solului. Lucrările le vom face cu un tractor nou, pe șenile, pe care-l achiziționăm până la anul, în primăvară, a declarat Lucian Buzdugan, în exclusivitate pentru AGROINFO.

Au fost vehiculate tot soiul de ipoteze legate de plantele pe care preferă să le cultive arabii în Insula Mare a Brăilei. Ce se va schimba în planul de culturi agricole din Insulă?

Se schimbă în sensul că vom crește suprafața de plante amelioratoare. Noi am ajuns acum să cultivăm soia (nemodificată genetic n.r.), care este o plantă amelioratore, pe 10.000 de hectare. Și vom extinde încă 10.000 de hectare de lucernă, care este o plantă și mai amelioratoare decât soia, din punct de vedere al faptului că lasă un teren mai bine structurat, lasă un teren mai bogat în elemente fertilizante și, dacă vreți, punem în balanță și de pe care ne asigură 3 tone de proteină brută digestibilă la hectar comparativ cu soia care ne dă în jur de o tonă și jumătate de proteină. Pe soia trebuie să o semeni în fiecare an, în timp ce lucerna o semeni o dată la 4 sau la 5 ani.

Sigur, cineva a lansat că vom cultiva întreaga suprafață cu lucernă. Tot neaveniții și nepricepuți care nu știu ce înseamnă rotație, nu știu că lucernă nu suportă mai mult de 5 ani. Ea trebuie rotită pentru că trebuie să ai o perioadă de pauză de a cultiva lucernă pentru că nu mai răsare, spune președintele CA Agricost Insula Mare a Brăilei.

Lucian Buzdugan ne dezvăluie că se pregătesc și noi culturi agricole.

Vom face noi fabrici de deshidratare, pe una am extins-o anul acesta, și vom introduce noi culturi, care sunt, deocamdată, secrete. Este o chestiune pe care am luat-o de la Institutul de Cercetări Fundulea. Un lucru extraordinar pe care-l vom cultiva, anul acesta, pe 30 de hectare și sperăm să obținem ceva deosebit, mai spune Buzdugan.

Consiliul Concurenţei a autorizat, în iulie 2018, tranzacția prin care Al Dahra Agriculture LLC. din Emiratele Arabe Unite a preluat compania Agricost SA Brăila. Este vorba despre cea mai mare fermă din România care exploatează 57.000 de hectare în Insula Mare a Brăilei, concesionate de Agenția Domeniilor Statului (ADS).  

 

 

 

 

 

Vizualizat: 3373 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii