Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

VIDEO EXCLUSIV! SE PREGĂTEȘTE CEVA ÎN SECRET ÎN INSULA MARE A BRĂILEI!

Publicat: 08 noiembrie 2018 - 14:18
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CE FAC ARABII ÎN INSULA MARE A BRĂILEI! Este deja știut că ferma Agricost care exploatează circa 57.000 de hectare în Insula Mare a Brăilei a fost preluată de Al Dahra Agriculture LLC din Emiratele Arabe Unite. AGROINFO a discutat, în exclusivitate, cu Lucian Buzdugan, un nume respectat în agricultura din România, președintele Consiliului de Administrație Agricost SA, Insula Mare a Brăilei. Ce se pregătește în Insula Mare a Brăilei?

Lucian Buzdugan ne-a dezvăluit că în Insula Mare a Brăilei se pregătesc schimbări mari odată cu venirea noilor proprietari ai fermei Agricost SA, grupul de firme Al Dahra. Vor fi schimbate toate utilajele agricole, toate tractoarele, vor fi incluse în plan noi culturi agricole. Venirea arabilor va însemna o relansare spectaculoasă a Insulei, inclusiv salarii mai mari pentru cei care muncesc acolo și o tehnologie de vârf. Pe scurt, se întrevăd avantaje odată cu schimbarea acționariatului.

Vom beneficia de un fond de investiții puternic, care se concretizează chiar la această dată într-un proiect în care se investesc 50 de milioane de euro. Adică, introducerea tehnologiei de precizie, care face lucrările cu un înalt randament, aici însemnând reducerea pe cât posibil a costurilor, dar și reducerea pierderilor, o eficientizare maximă a ceea ce realizăm. Noi avem o grijă deosebită față de sol, de creșterea fertiității solului și voi încerca de la anul, nu numai să îmbunătățesc așa-zisul trafic pe teren, ci chiar să-l reduc până la maxim una-două, trei treceri pe pământ pentru a reduce compactarea și, în felul ăsta, a favoriza procesele de mineralizare a materiei organice.

VIDEO EXCLUSIV AGROINFO! INTERVIU LUCIAN BUZDUGAN!

Nu-i vorba de resturi vegetale care rămân la suprafață, ci tot de atâtea rădăcini care rămân și trebuiesc să se mineralizeze. (..) La ora asta suntem la momentul la care schimbăm toate combinele, toate remorcile, toate utilajele agricole, toate tractoarele, și cele mici pe care le foloseam la transport. Ne dotăm cu combine cu șenile care să nu mai taseze solul și remorci de mare capacitate care nu mai intră, de data asta, pe câmp, iar tractoarele, care tractează aceste mașini, vor face numai semănatul și o lucrare superficială a solului. Lucrările le vom face cu un tractor nou, pe șenile, pe care-l achiziționăm până la anul, în primăvară, a declarat Lucian Buzdugan, în exclusivitate pentru AGROINFO.

Au fost vehiculate tot soiul de ipoteze legate de plantele pe care preferă să le cultive arabii în Insula Mare a Brăilei. Ce se va schimba în planul de culturi agricole din Insulă?

Se schimbă în sensul că vom crește suprafața de plante amelioratoare. Noi am ajuns acum să cultivăm soia (nemodificată genetic n.r.), care este o plantă amelioratore, pe 10.000 de hectare. Și vom extinde încă 10.000 de hectare de lucernă, care este o plantă și mai amelioratoare decât soia, din punct de vedere al faptului că lasă un teren mai bine structurat, lasă un teren mai bogat în elemente fertilizante și, dacă vreți, punem în balanță și de pe care ne asigură 3 tone de proteină brută digestibilă la hectar comparativ cu soia care ne dă în jur de o tonă și jumătate de proteină. Pe soia trebuie să o semeni în fiecare an, în timp ce lucerna o semeni o dată la 4 sau la 5 ani.

Sigur, cineva a lansat că vom cultiva întreaga suprafață cu lucernă. Tot neaveniții și nepricepuți care nu știu ce înseamnă rotație, nu știu că lucernă nu suportă mai mult de 5 ani. Ea trebuie rotită pentru că trebuie să ai o perioadă de pauză de a cultiva lucernă pentru că nu mai răsare, spune președintele CA Agricost Insula Mare a Brăilei.

Lucian Buzdugan ne dezvăluie că se pregătesc și noi culturi agricole.

Vom face noi fabrici de deshidratare, pe una am extins-o anul acesta, și vom introduce noi culturi, care sunt, deocamdată, secrete. Este o chestiune pe care am luat-o de la Institutul de Cercetări Fundulea. Un lucru extraordinar pe care-l vom cultiva, anul acesta, pe 30 de hectare și sperăm să obținem ceva deosebit, mai spune Buzdugan.

Consiliul Concurenţei a autorizat, în iulie 2018, tranzacția prin care Al Dahra Agriculture LLC. din Emiratele Arabe Unite a preluat compania Agricost SA Brăila. Este vorba despre cea mai mare fermă din România care exploatează 57.000 de hectare în Insula Mare a Brăilei, concesionate de Agenția Domeniilor Statului (ADS).  

 

 

 

 

 

Vizualizat: 3746 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Anunț făcut de șeful ANZ: ajutor de stat pentru creșterea animalelor!

Anunț făcut de șeful ANZ: ajutor de stat pentru creșterea animalelor!

16 aprilie 2021 - 09:24

Directorul Agenției Naționale pentru Zootehnie, ing. Vaida Bela, anunță că a solicitat creșterea sumei alocate pentru ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor.

Lista subvențiilor APIA care intră la plată!

Lista subvențiilor APIA care intră la plată!

16 aprilie 2021 - 07:07

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură poate începe plata subvențiilor agricole așteptate de fermieri și crescători de animale, cuvenite acestora pentru anul de cerere 2020. Guvernul a aprobat joi, 15 aprilie 2021, o serie de hotărâri care stabilesc sumele pentru plata acestor subvenții.

APIA anunț astăzi despre subvențiile fermierilor!

APIA anunț astăzi despre subvențiile fermierilor!

15 aprilie 2021 - 19:57

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) continuă în ritm susținut Campania de primire a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2021.
Pentru că siguranţa în contextul pandemiei Covid 19 este extrem de importantă pentru instituţia noastră, fermierii depun cererea prin mijloace electronice, fără a se prezenta la Centrele judeţene/locale APIA şi/sau Centrul Municipiului Bucureşti.

Ajutor de minimis pentru fermieri, aprobat astăzi!

Ajutor de minimis pentru fermieri, aprobat astăzi!

15 aprilie 2021 - 19:29

Guvernul a aprobat astăzi, 15 aprilie 2021, o Hotărâre care modifică și completează Hotărârea nr. 108/2019 pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi„ precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia.

Guvern astăzi: Plata ajutoarelor naționale tranzitorii pe hectar!

Guvern astăzi: Plata ajutoarelor naționale tranzitorii pe hectar!

15 aprilie 2021 - 19:16

Oficial. În ședința Guvernului din data de 15 aprilie 2021 a fost aprobată o Hotărâre pentru aprobarea plafoanelor ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) în sectorul vegetal, pentru anul de cerere 2020, anunță MADR într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Guvern astăzi: Plata subvenției APIA mici la ovine/caprine!

Guvern astăzi: Plata subvenției APIA mici la ovine/caprine!

15 aprilie 2021 - 19:08

Aprobată. În ședința Guvernului din data de 15 aprilie 2021 a fost aprobată o Hotărâre pentru aprobarea plafoanelor ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) la speciile ovine și caprine, pentru anul de cerere 2020.

Guvern astăzi: Plata ajutorului național tranzitoriu la bovine!

Guvern astăzi: Plata ajutorului național tranzitoriu la bovine!

15 aprilie 2021 - 18:57

Anunț Guvern. În ședința de astăzi, 15 aprilie 2021, Guvernul a adoptat Hotărârea pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, specia bovine, pentru anul de cerere 2020, anunță MADR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT DE ASTĂZI AFIR!

COMUNICAT DE ASTĂZI AFIR!

15 aprilie 2021 - 13:37

ANUNȚ. Beneficiarii PNDR 2020 au prioritate la eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistică, anunță Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

UN PRIMAR A PRIMIT ILEGAL 500 HA DE PĂȘUNE PENTRU CARE A PLĂTIT O CHIRIE DE 10 LEI/HA!

UN PRIMAR A PRIMIT ILEGAL 500 HA DE PĂȘUNE PENTRU CARE A PLĂTIT O CHIRIE DE 10 LEI/HA!

15 aprilie 2021 - 09:42

PĂȘUNE ÎNCHIRIATĂ LA PREȚ DE NIMIC. Emil Răgman, fost primar al localității gorjene Prigoria, a beneficiat mai bine de 12 ani de un contract încheiat de Primăria Bengești Ciocadia, din Gorj, prin care i s-a închiriat ilegal suprafaţa de 500 ha de păşune în zona Coasta Bengăi, în munte, suprafaţă ce aparţinea, de fapt, localităţii Mălaia din judeţul Vâlcea și nu putea fi închiriată de primăria comunei din Gorj.

ȘEFA DIRECȚIEI PENTRU AGRICULTURĂ CARAȘ-SEVERIN, REȚINUTĂ DE DNA ÎNTR-UN DOSAR DE CORUPȚIE!

ȘEFA DIRECȚIEI PENTRU AGRICULTURĂ CARAȘ-SEVERIN, REȚINUTĂ DE DNA ÎNTR-UN DOSAR DE CORUPȚIE!

15 aprilie 2021 - 08:40

ANCHETĂ. Directoarea Direcției pentru Agricultură Caraș-Severin, Felicia Gabriela Mehedințu, a fost dusă la audieri miercuri, 14 aprilie 2021, la sediul Direcției Naționale Anticorupție Timișoara, fiind acuzată de abuz în serviciu și delapidare. Șefa DAJ a fost reținută pentru 24 de ore, scrie pressalert.ro

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii