Adama
Vinasa Rompak

VIDEO! ANIMALS INTERNATIONAL CERE GUVERNULUI ORBAN SĂ INTERZICĂ EXPORTUL DE OVINE VII!

Publicat: 25 noiembrie 2019 - 14:48
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

MII DE CADAVRE DE OI PLUTESC PE MARE. Vaporul morții a fost abandonat toată noaptea. Întreaga dimineață nu s-a încercat salvarea niciunui animal. Mii de cadavre plutesc acum pe apă. Scrie-i premierului Ludovic Orban acum un email la pm@gov.ro și cere-i să interzică exportul cu animale vii, a scris astăzi, 25 noiembrie 2019, organizația Animals International România, pe pagina sa Facebook.

 VIDEO CU IMAGINILE GROAZEI!

14.600 de oi au murit înecate in portul Midia după ce vaporul Queen Hind s-a scufundat imediat dupa plecarea spre Orientul Mijlociu. Filmările surprinse de un amator arată o parte din această imensă tragedie în momentele când nava a început să se încline. Acestea reprezintă încă o dovadă că exportul cu animale vii este un comerț riscant și insuficient reglementat care trebuie stopat definitiv, spune Animals International.

nava-midia-coperta_b

AGROINFO a anunțat duminică, 24 noiembrie, că o navă încărcată cu 14.600 de ovine vii s-a răsturnat în Portul Midia Năvodari. Scufundarea în întregime a navei a fost oprită de un banc de nisip. AGROINFO este singura publicație care a scris corect țara de destinație a ovinelor vii, Arabia Saudită. Destinația este confirmată atât de ISU Dobrogea, cât și de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

În acest moment, s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și se stabilesc măsurile care vor fi luate pentru a putea fi evacuate animalele de la bordul navei. Sunt 14.600 de oi la bord. Momentan, nava este scufundată parțial, a rămas într-un banc de nisip. Acum se stabilesc măsurile care vor fi luate pentru a evacua toate animalele rămase în viață. Nu avem o statistică la această oră, câte animale mai sunt în viață, câte s-au înecat. Oile sunt din fermele românești și urmau să ajungă în Arabia Saudită, ne-a declarat ieri Anamaria Stoica, purtător de cuvânt Inspectoratul pentru Situații de Urgență, ISU Dobrogea, în exclusivitate pentru AGROINFO.

nava-midia-oi-vii_b

Luni dimineața s-a mai întrunit o dată Comitetul pentru Situații de Urgență pentru găsirea unei soluții de evacuare a miilor de ovine. Doar 33 de ovine au mai fost scoase în viață din vaporul morții. În dimineața de luni, imaginile surprinse în Portul Midia sunt înfiorătoare. Cadavrele oilor plutesc pe mare.

nava-midia-inecate_b

Imaginile de groază au apărut și în Buletinul Maritim, dar și în presa internațională. Buletinul Maritim notează:

33 de animale au fost salvate din 14.600, restul au murit înecate. Se spune că nava a fost supraîncărcată și că supraîncărcarea a fost cauza dezastrului, dar mult mai probabil, balastarea defectuoasă a cauzat răsturnarea navei.

nava-midia-maritim_b

Navele sunt camere de tortură pentru animalele vii pe care le transportă, sunt un coșmar plutitor, dar nimic nu s-a schimbat până acum, în ciuda tragediilor recurente și a protestelor împotriva cruzimii inumane a unor astfel de nave, echipaje și companii implicate.

Pagubele provocate de accidentul din Portul Midia s-ar cifra la 700.000 de dolari.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, la insistențele media, a transmis un comunicat astăzi, în urmă cu puțin timp:

În data 23.11.2019, sub supravegherea medicilor veterinari oficiali, a început îmbarcarea ovinelor pe vaporul Queen Hind, cu destinaţia Arabia Saudită, îmbarcarea finalizându-se în data 24.11.2019.

Vaporul a fost autorizat sanitar-veterinar pentru transportul de animale vii de către DSVSA Constanţa, în luna martie 2019, pe baza evaluării realizate în conformitate cu prevederile legislaţiei UE şi naţionale în vigoare: Regulamentul Consiliului (CE) nr. 1/2005, respectiv Ordinul  preşedintelui ANSVSA nr. 16/2010, cu modificările şi completările ulterioare.

În conformitate cu procedura specifică privind controlul la frontieră al bunăstării animalelor vii destinate exportului, medicii veterinari oficiali au verificat animalele, vaporul şi documentele.

S-a constatat că animalele erau clinic sănătoase şi apte pentru transport, iar densitatea prevazută de legislație era respectată.

Încărcarea cu animale a navei s-a făcut cu respectarea dispoziţiilor Regulamentului Consiliului (CE) nr. 1/2005 privind suprafaţa care trebuie alocată pe cap de animal. Pe nava respectivă, cu o suprafaţă totală utilă de 5011 mp, au fost îmbarcate 14.600 de capete de tineret ovin cu o greutate medie de 47,46 kg/cap de animal. Precizăm ca spatiul alocat pe cap de animal a fost cu 10% suplimentar față de cel prevăzut de legislatia în vigoare.

De asemenea, s-a verificat încărcarea corespunzătoare a navei cu apă şi furaje, ţinând cont de durata preconizată a călătoriei, precum și funcționalitatea echipamentelor obligatorii, cum ar fi cele de adăpare, de ventilație forțată, de desalinizare etc.

nava-midia-inecate_b

La scurt timp după plecarea transportului, a avut loc înclinarea navei în timpul operaţiunilor de pilotaj pentru dirijarea navei în larg.

După producerea accidentului, s-a asigurat prezenţa serviciilor veterinare în punctul de ieşire Midia. La solicitarea acestora, a fost prezent și medicul veterinar de libera practică angajat al operatorului economic, pentru a asigura asistența veterinară.

Pentru salvarea animalelor, alături de echipele ISU au venit două nave ale Gărzii de Coastă și membrii unui ONG specializat în intervenții în Marea Neagră.

Animalele salvate până în prezent, în număr de 33, au fost cazate într-un adăpost special amenajat în Punctul de Ieșire Midia, unde li s-au asigurat hrană și apă.

Acțiunea de salvare continuă, animalele care vor fi recuperate de pe vas vor fi cazate în același adăpost, urmând ca, după verificarea stării lor de sănătate, să fie transferate cu mijloace de transport rutier, la ferma de origine, aflată la 5 km distanţă.

Serviciile veterinare se află la fața locului și colaborează cu celelalte instituții implicate în acțiunea de slavare, pentru a asigura respectarea normelor de protecție a animalelor, conform competențelor.



Vizualizat: 9324 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

11 decembrie 2024 - 06:35

Termen limită 16 decembrie 2024! Mai sunt 5 zile pentru a depune la Agenția de PLăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2025, cereri avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ).

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

10 decembrie 2024 - 19:30

"În această perioadă am intensificat controalele la nivel național datorită faptului că rolul Autorității Național Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor este acela de a se asigura că tot ce ajunge pe masa consumatorului sunt produse bune și sigure pentru consum. Spun acest lucru pentru că este important ca populația să achiziționeze produse autorizate și produse doar din unități autorizate și înregistrate sanitar-veterinar," a declarat astăzi Alexandru Bociu, președintele ANSVSA.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

10 decembrie 2024 - 09:23

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 09 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 86.876.021,88 euro (432.236.764,28 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 414.753 fermieri, astfel:

Subvenția APIA de maxim 248 euro/animal plătită săptămâna asta crescătorilor de vaci!

Subvenția APIA de maxim 248 euro/animal plătită săptămâna asta crescătorilor de vaci!

10 decembrie 2024 - 07:52

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început din 2 decembrie 2024 plățile finale aferente acestui an. Astfel, pe lista de plată se adaugă și subvențiile APIA care nu au fost incluse la avansul APIA. PD-08 - Măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrășat, ecoschemă așteptată de crescătorii care au bifat-o pe cererea de plată.

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

09 decembrie 2024 - 19:18

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie, arată că temperaturile se mențin, în prima parte a perioadei vizate, la valori apropiate de normalul perioadei. În weekendul 13-15 decembrie vremea se va răci în majoritatea regiunilor țării, iar meteorologii anunță precipitații pentru săptămâna viitoare, cu o probabilitate mai mare după data de 20 decembrie.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Andrei vochin
|
11. 28, 2019. Thursday 22:24
Ce pilot e asta sa plece de la cheu cu nava bandata? Din filmări se vede clar ca nava era bandata de la plecare... De ce nu a tras nava la cheu imediat? Și de ce toate prostiile astea cu interzicerea exporturilor cu animale vii? Adică Franța Spania Portugalia, Irlanda, Slovenia pot exporta animale prin porturile Sete, koper, Ceuta, Greenore, Tarragona. Astea sunt doar câteva. Se încearcă eliminarea României de pe piața. Suntem sclavii Uniunii Europene, ei sa exporte noi sa murim de foame și sa le cumparam produsele. Ce o sa facă crescătorii de animale.... O sa cumpere din magazin ca nu vor mi putea creste. Sclavi, asta suntem. Și care e treaba cu animal international.... Nu am văzut pe cineva de la ei sa salveze oile... Doar sa mănânce rahat. Sunt plătiți de tarile UE care exporta animale vii. Suntem concurenta prea puternica pentru ei. Preț și calitate mult mai buna. Dar noi suntem sclavi. Sclavii UE
1.
Ion Voicu
|
11. 26, 2019. Tuesday 05:43
Interzicerea exporturilor de animale vii ar produce locuri de muncă plus un preț mai apropiat de cel internațional evitând astfel evaziunea fiscală!
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii